Bun găsit! Povestea clătitelor pufoase și ustensilele Kitchenshop. Fac ce fac și revin la alinierea planetelor! Altfel chiar nu pot să vă explic de ce în această perioadă subiectele despre bucătărie și bucătărit dau năvală. Aș putea da vina pe faptul că stăm mai mult acasă în această vreme și sunt tentată să gătesc mai mult. Dar nu ar/aș fi corect(ă)! Gătitul sănătos face parte din stilul nostru de viață dar bucatele pregătite cu dragoste ne adună și mai des împreună. Așadar, gătesc indiferent de vreme-vremuri și situații. Familia mea apreciază că fac cele mai bune gogoși și clătite, iar eu îi cred pe cuvânt și judec după cantitatea consumată. Dar, indiferent care este motivul pentru care bucătăria și tot ce se întâmplă acolo atrage ca un magnet, astăzi vreau să vă spun o poveste despre … rețete, bunătăți și ustensile de bucătărie.

Povestea clătitelor pufoase și ustensilele Kitchenshop

Clătitele sunt un desert preferat, apreciat, gustos și rapid de făcut. Fac clătite destul de des, nu doar din cele știute de toată lumea, ci și pentru mic dejun, cu făină de secară sau, clătite aperitiv. Plăcerea de a face clătite însă este amplificată atunci când primesc onoranta vizită a piticului (nepotului) în bucătăria mea. Este pasionat de gătit și împreună facem o echipă grozavă. Sarcinile sunt împărțite, la fel și ustensile de bucătărie care sunt favoritele mele. Piticului îi plac ingredientele și “secretele” pe care încearcă să le afle de la mine.

Bucătăria mea este destul de bine utilată: mixerul inteligent, tigaia specială pentru clătite, pensula specială pentru tigaie etc. Dar, ați sesizat că am spus “destul de bine”, ceea ce lasă loc pentru interpretări, nu-i așa? Ei bine, așa este! În bucătărie, doar gătind efectiv îți dai seama că ai nevoie de anumite ustensile/accesorii care să-ți ușureze munca. Unul dintre acestea este dozatorul gradat pentru aluat.

0052421 dozator gradat pentru aluat 1000 ml oxo Povestea clătitelor pufoase și ustensilele Kitchenshop

Dozatorul gradat pentru aluat

De câte ori pregăteam clătite, brioșe sau fursecuri, scurgerea aluatului îmi dădea mari bătăi de cap. Degeaba am recurs la diverse trucuri, ultimul fiind transferul aluatului de clătite în sticlă de plastic. Nimic nu funcționa. Și, cum ustensilele (accesoriile) de bucătărie sunt responsabilitatea și pasiunea mea, bucuria să găsesc un vas exact cu această destinație a fost imensă.

Dozatorul gradat pentru aluat pe care l-am găsit pe Kitchenshop.ro este soluția rapidă și precisă pentru utilizarea în pregătirea clătitelor și fursecurilor sau brioșelor. Vasul este prevăzut cu o valvă care oferă controlul total  asupra cantității de aluat eliminat împiedicând astfel scurgerile.

Aceasta este detașabilă pentru a fi curățată ușor iar capacul poate avea și rol de suport. De asemenea, mânerul confortabil al dozatorului gradat pentru aluat oferă ușurință la utilizare și are capacitate de 1000 ml. Gradarea dozatorului este în mililitri, cești (cups) și uncii (oz).

0052425 dozator gradat pentru aluat 1000 ml oxo Povestea clătitelor pufoase și ustensilele Kitchenshop

Rețete și secrete din bucătărie

Zilele trecute, când micul master chef a venit în vizită, bineînțeles că am făcut din nou clătite. Chiar dacă aveam pregătit un desert, noul meu dozator gradat i-a stârnit curiozitatea atât de mult încât ne-am apucat de treabă.  Bucătărașul șef a spălat și spart ouăle proaspete de la găinile noastre, adăugând laptele, făina, sarea și zahărul brun. Câteva arome presărate cu dragoste peste toate ingredientele și mixerul și-a început activitatea. Când am fost aproape de final, a trebuit să-i spun secretul pentru pufoșenia clătitelor.

Fericit și curios să vadă cum merge treaba cu dozatorul gradat pentru aluat, și-a reluat rolul de asistent. Am turnat compoziția în vasul devenit noua vedetă în bucătăria mea, în care încape până la 1000 ml. aluat subțire sau gros sau, echivalentul a 4 cești. Apoi, am pregătit tigaia, uleiul și pensula și distracția a început. Bucătărașul turna din dozatorul gradat în tigaie, eu le prăjeam, le întorceam și le așezam pe platou. După ce întregul aluat s-a terminat, am schimbat rolurile: el era șeful umpluturilor din borcanele pe care i le aliniam.

pexels photo 3225499 Povestea clătitelor pufoase și ustensilele Kitchenshop

Clătitele au fost cade obicei: delicioase iar la sfârșit, bucătăria mea nu mai arata ca după un dezastru. De dragul dozatorului gradat, bucătărașul meu ar fi făcut clătite până seara. :) Doar faptul că i l-am dăruit  a reușit să -l facă să se oprească. Iar pentru a continua experiențele noastre în bucătărie, va trebui să -mi comand un nou dozator gradat pentru aluat.

Sunt curioasă: voi ce ustensile de bucătărie care vă ușurează munca folosiți? Știați de acest dozator gradat? Abia aștept răspunsurile din comentariile voastre.

Până data viitoare, spor și distracție la bucătărit!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!