Credite pe înțelesul tuturor! Atunci când aplici pentru un credit la bancă, de multe ori te simți copleșit de informațiile și termenii pe care nu îi înțelegi. De cele mai multe ori, clienții băncilor din Romania semnează, însă nu sunt prea siguri de ceea ce fac. Este timpul să te informezi mai bine despre ce presupune un credit, cum poți accesa credite imobiliare care să fie avantajoase pentru tine. Iar totul se face pe platforma Vreaucredit.ro!

Credite pe înțelesul tuturor

pexels photo 1602726 Credite pe înțelesul tuturor (Guest post)

Când vorbim despre credite imobiliare, există mai multe tipuri, iar Vreaucredit.ro le oferă pe toate în detaliu.

De exemplu, un credit ipotecar constă dintr-un împrumut financiar, destinat achiziționării, construcției sau renovării. Fie prin dezvoltare sau prin modernizare a unei construcții. Nu trebuie ca această clădire să fie o locuință. Poți cumpăra și un baraj hidrotehnic, dacă asta dorești.

Multe persoane juridice achiziționează sau construiesc sedii de firme sau spații de producție cu bani proveniți din credit ipotecar. Numele de ipotecar vine de la ipotecă, adică garanția pentru suma pe care creditorul ți-o împrumută. Garanția este însăși clădirea achiziționată, construită sau renovată. 

Aceasta garanție rămâne pe imobilul achiziționat sau construit până la rambursarea totală a creditului. Asta înseamnă că nu poți vinde clădirea între timp. Practic, până nu rambursezi creditul, ea nu prea este a ta. O ai în folosință, dar nu poți face ce vrei cu ea, iar asta include și unele modificări structurale. Ipoteca asupra imobilului este înregistrată la Cartea Funciara, iar pe extrasul de carte funciară va apărea banca sau creditorul.

Credite pe înțelesul tuturor

În schimb, creditul imobiliar este un împrumut financiar care este garantat cu un imobil, altul decât cel achiziționat, construit sau renovat ori modernizat. Cu alte cuvinte, trebuie să ai o casă, un apartament sau orice tip de imobil pentru a putea garanta creditul. Există un act legislativ din care specifică valoarea garanției.

pexels photo 618158 Credite pe înțelesul tuturor (Guest post)

Valoarea garanțiilor nu va fi mai mică de 133% din valoarea creditului. Adică, dacă vrei să iei un credit de 500.000 de lei, ai nevoie de o clădire cu valoare de minim 665.000 de lei. Valoarea unui credit pentru investiții imobiliare nu poate depăși 75% din valoarea imobilului pentru achiziționarea căruia se solicită creditul și/sau din valoarea devizului estimativ. O să fie nevoie de un avans de minim 25%. Aici sunt tot felul de ajustări care pot apărea din devalorificări sau valorificări ale imobilului între momentul în care te apuci de construit și momentul finalizării.

Cu astfel de informații valoroase oferite de către Vreaucredit.ro, cei care folosesc această platformă pot să găsească cu ușurință tipul de credit de care au nevoie. Și, de la banca care le oferă cele mai bune condiții, pentru a face oricând un împrumut.

Vin situații neprevazute în viață, iar un credit de la bancă este deseori soluția care ne poate scoate din perioade cu adevărat dificile. Un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale ne poate salva oricând.

Vreaucredit.ro oferă informații precise despre tipul de credit pentru care dorești să optezi, detalii cu privire la rata, dobânda, DAE (Dobânda Anuală Efectivă) și ce presupune pe termen lung!

 

Guest post