Bun găsit! Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu. Mărturisesc sincer, mi se întâmplă uneori să cad pradă “scenaritei” sau, să intru în capcana teoriei conspirației. Dacă ar fi să vă povestesc una dintre teoriile care mi-au trecut prin minte, ar fi cea cu trimitere directă la situația care a cuprins întreaga planetă. Teoria mea ar presupune pe lângă experiența traumatică prin care trecem, că “cineva” ne-a vrut schimbați total din punct de vedere comportamental.
Spre exemplu, realizarea plăților cu cardul și online, știut fiind faptul că un procent mare preferă cash-ul, și promovarea cumpărăturilor online. Sau, promovarea digitalizării în unele domenii cum ar fi abonamentele la sesiuni virtuale de sport. Spectacole și concerte transmise cu ajutorul platformelor digitale virtuale, vizitarea muzeelor lumii sau cursuri online. Cum am fi reușit să renunțăm la ștampilă și la miile de hârtii inutile, rezolvând totul doar cu ajutorul semnăturii olografe? Aș putea continua, mai sunt multe alte lucruri pe care le facem acum, din confortabilul fotoliu de acasă însă mă opresc aici. Dar nu despre teoria conspirației vreau să vă vorbesc. V-am adus în punctul activităților online cu un scop: necesitatea dezvoltării unui site web/blog și relația cu o agenție SEO.

Cuprins

Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

90797875 107269067584884 3276938310294962176 n Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

Cu sau fără teorie, realitatea este că traversăm o perioadă grea din punct de vedere economic. Mulți oameni au rămas deja fără joburi sau sunt în șomaj tehnic și majoritatea industriilor sunt profund afectate de criză. Da, viața ni s-a schimbat peste noapte, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la planurile și pasiunile noastre. Viața merge mai departe iar noi trebuie să ținem ritmul cu ea. Pentru rezultate bune, este nevoie de îmbunătățiri, de metode de dezvoltare.
Afectați suntem și noi, bloggerii și deținătorii de site-uri web, care au nevoie mai mult ca oricând, de susținere. Conținutul de calitate este doar unul dintre elementele care stau la baza creșterii valorii lor. Ce valoare are un site web/blog fără trafic, față de unul cu trafic adecvat, cu creștere constantă? Răspunsul este evident: ZERO.
În urmă cu 3 ani porneam cu stângăcie să-mi construiesc de la zero, un blog. Noțiuni ca SEO, cuvinte cheie, indexare și mulți alți termeni erau atât departe de înțelegerea mea încât limba chineză era parfum.
Primele mele postări sunt departe de ceea ce înseamnă un articol cu lizibilitate sau SEO bune. Despre trafic, nici nu mai vorbesc. Ușor, ușor, am învățat însă că pentru a deveni vizibil(ă) în motoarele de căutare și a atrage cât mai mult trafic, aveam nevoie de o strategie. Conținutul de calitate și optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, sunt primii pași obligatorii.
direction 255294 960 720 Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

SEO pe scurt

Învățasem din miile de materiale și tutoriale citite și vizionate, că trebuie să investesc în SEO. Aflasem de asemenea de existența agențiilor SEO care m-ar fi putut ajuta, dar eu aveam nevoie de mai mult de atât. Doream un partener cu care să colaborez, care să mă ajute în identificarea oportunităților și, să-mi ofere o strategie personalizată. Mai mult, voiam să înțeleg mai întâi iar costurile reprezentau și ele o problemă pentru bugetul meu din acea perioadă.

Dar să vedem ce înseamnă SEO pe scurt. SEO  înseamnă optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare. Pe înțelesul tuturor, SEO este orice acțiune întreprinsă și menită să îmbunătățească performanțele site-ului/blogului în rezultatele căutării organice. Scopul este obținerea unui site web pe locul 1 în motoarele de căutare, precum Google, sau cel puțin pe prima pagină. SEO are însă  o mulțime de componente mai mici, spre exemplu optimizarea cuvintelor cheie, construirea de link-uri, marketingul de conținut și multe altele.
Timpul s-a scurs, am crescut câte puțin în fiecare an, fiind perseverentă și oferind conținut de calitate. Desigur, nu am ajuns unde mi-aș fi dorit. Pentru mine însă este un salt uriaș față de nivelul (zero) de la care pornisem. Și, iată-mă aici, povestindu-vă, culmea! despre importanța SEO și relația (mea) de colaborare cu o agenție SEO. Motivul este simplu: am descoperit agenția care se pliază cerințelor tuturor.
pexels photo 3601081 Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

CliențipeViață.ro este o agenție specializată 100% pe SEO, care a lucrat cu peste 100 de companii, din peste 40 de domenii de activitate. 
Numele agenției mi se pare foarte potrivit principiilor mele de a construi trainic, puternic, durabil. Începând cu relațiile de colaborare, parteneriate sau planuri de viitor viabile. Dar am găsit și alte argumente convingătoare, drept pentru care vă las mai jos ce spune echipa agenției:

De ce ai nevoie de o agenție SEO?

Motoarele de căutare îmbunătățesc constant afișarea rezultatelor pentru a răspunde cât mai corect interogărilor utilizatorilor prin intermediul algoritmilor și update-uri.

Cel mai folosit motor de căutare din România este Google. Când acesta rulează o actualizare a algoritmului de afișare a rezultatelor sau modifică procente din factorii ce sunt răspunzători pentru clasamentele rezultatelor din Google, atunci este bine să ai o agenție SEO alături de tine pentru a îmbunătăți pozițiile paginilor site-ului tău și a te adapta noilor cerințe.

Când rulează o schimbare de algoritm, NIMENI nu știe exact ce anume s-a schimbat deoarece Google nu mai comunică schimbările de algoritmi. Prin urmare, când o agenție SEO îți spune că sunt parteneri Google și că au cele mai bune practici direct de la sursă, înseamnă că ești foarte aproape să fii păcălit. Și totuși, cum ne dăm seama de modificările aduse în algoritmul Google?

you got this lighted signage 2740954 Rolul agenției SEO în dezvoltarea blogului meu

Lucrăm constant cu proiecte din foarte multe domenii de activitate. Analizăm ce se întâmplă cu site-urile clienților noștri și pe cele ale competitorilor acestora (care pot fi sute în unele cazuri) și notăm punctele comune. Apoi, testăm și vedem ce funcționează și ce nu. Iar la final, tragem concluziile și implementăm soluția, pe care o personalizăm fiecărui client în parte în funcție de nișa în care activează.

Concluzie:

Sigur ați remarcat în ultima vreme o creștere și mai intensă a căutărilor online, 24/7, se poate observa cu ochiul liber. Pentru a fi siguri însă că ajungem la oamenii potriviți, este nevoie de investiții în SEO, alegând servicii de calitate. Cu ajutorul acestora poziția site-ului/blogului se va îmbunătăți astfel încât vor ajunge la mult mai mulți utilizatori interesați, fără a plăti fiecare click. Concluzia? Dominați-vă nișa în motoarele de căutare și începeți să atrageți trafic gratuit, orientat către creșterea vânzărilor.
La ce metode apelați voi pentru creșterea și dezvoltarea blogului? Cum procedați pentru a ajunge pe primul loc sau prima pagină a motoarelor de căutare? Știați de Clienți pe Viață? Colaborați cu o agenție SEO? Aștept comentariile voastre.
Până data viitoare, #StaiAcasă dar nu renunța la dezvoltarea pasiunii tale!
UniquebyMM
Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut ideea, mai poftiți!
Rate this post