Bun găsit! Metodele mele de relaxare – leapșa de la Alex. Dragi prieteni, de aproape două luni stau acasă și, deși nu mă plictisesc, am și eu ca fiecare om, chestii care îmi lipsesc. Tânjesc după plimbări, mi-e dor de cei dragi și regret vacanța pe care tocmai am anulat-o. Dar, nu disper, nu mi-am pierdut (de tot) optimismul, sunt bine și toți cei cu care am reușit să iau legătura, la fel.

Dar, viața merge înainte chiar și în timp de pandemie, pentru majoritatea iar eu voi demonstra asta în cele ce urmează. Să dezvolt puțin: în primul rând, dacă provocările bloggerilor (încă) funcționează, înseamnă că (și) acesta este unul dintre argumente. Apoi, dacă provocarea se referă la metode de relaxare, spuneți-mi voi dacă nu este c.c.t.d. (ceea ce trebuia demonstrat)?!? Dar, să trecem la miezul problemei și să facem ce este important și elegant, și anume să mulțumesc colegului, prietenului (virtual) Alex de la Neguțătorul de visuri pentru leapșă.

Metodele mele de relaxare – leapșa de la Alex

95838275 253544219172179 8752841361507483648 n Metodele mele de relaxare - leapșa de la Alex

Mulțumesc Alex, am preluat legătura și, deși nu mă calific pentru liga “Speedy Gonzales” (joke), pot spune că relaxarea face parte din programul meu. Trebuie să menționez pentru început că fac tot posibilul să transform fiecare zi din viața mea, într-o sărbătoare. Prin urmare, am și câteva metode de relaxare la care apelez și pe care le voi împărtăși cu voi.

Cum spuneam și în introducere, pentru mine, cea mai relaxantă metodă care funcționează perfect, este plimbarea în natură, eventual pe malul mării. Cum asta nu este posibil întotdeauna, acum fiind una dintre perioadele exceptate, o înlocuiesc parțial. Păstrând cadrul, natura pe care o ador, stau în curte, într-un loc pe care l-am amenajat special pe gustul meu. Din balansoar, am o priveliște care mă destinde, ascult muzica preferată și cântul păsărilor din pădure care ajunge până la mine. Astfel, îmi iau “pilula” de energie, mă umplu de bucurie și mă relaxez într-un mod nu doar plăcut, ci și benefic sănătății.

IMG 20191121 114025 Metodele mele de relaxare - leapșa de la Alex

Cititul

La fel de bine mă relaxează cititul, dar parcă timpul nu-mi ajunge să fac asta atât de mult pe cât îmi place. Cititul a fost și rămâne pentru mine în aceeași măsură, relaxare și pasiune, cel mai probabil de neînțeles sau ciudat pentru alții. Și spun asta, amintindu-mi remarca și uimirea învățătoarei “copilului”, cu care ne aflam în vacanță în Grecia, văzându-mă citind pe plajă. “Dvs. nu vă relaxați nici în vacanță?” m-a întrebat surprinsă iar eu, nu i-am răspuns că pentru mine era cea mai relaxantă “activitate”. Ce putea fi mai relaxant decât lectura la malul mării, mângâiată de razele soarelui și cântecul valurilor? Bineînțeles că nu recurg la această metodă de relaxare, cititul, doar în astfel de împrejurări. Dar ați prins voi ideea și fără să mai fac alte precizări. Sunt sigură că v-ți imaginat deja că citesc și în locul meiu preferat de afară sau din casă.

books book pages read literature 159866 Metodele mele de relaxare - leapșa de la Alex

Jocurile

Relaxante sunt și jocurile de societate pe care le practicăm atunci când ne strângem în “formație completă”. Când condițiile nu permit întrunirile, mă joc pe calculator. Trebuie să recunosc însă, cel mai des practic unul dintre cele mai “vechi, antice și de demuuult” jocuri. Recurg la metoda jocurilor de acest fel și atunci când inspirația mă părăsește. :)

Metodele mele de relaxare – leapșa de la Alex

Și dacă tot am ajuns la jocuri, uneori joc remi, șah sau cărți cu soțul meu. Lui îi place mult șahul, pe car îl joacă și cu nepoțelul, dar mă descurc și eu onorabil.  La remi sunt campioană iar la cărți, so-so. Ne relaxează și ne amuză, glumele care însoțesc jocul sunt terapie prin râs. De când am învățat despre beneficiile acestei terapii, a râsului, o practicăm destul de des. Uite, acum mi-am dat seama că și glumele, conversațiile sau vizionarea video clipurilor vesele, haioase, pot fi considerate metode de relaxare.

Filmele

Că tot veni vorba despre zona video, filmele din categoriile mele preferate sunt o altă metodă de relaxare la care recurg. Aleg comediile vechi pe care le am în “videotecă”, Charlie Chaplin este favorit, dar și filme romantice, de acțiune sau aventură. Când dorul de călătorii mă doboară, aleg filme de acest gen. Vizionez un film indiferent de momentul zilei, dacă timpul îmi permite. Chiar aseară am ales și văzut un film care m-a relaxat și m-a ajutat să-mi schimb optica cu privire la abordarea perioadei post-covid 19. De asemenea, pentru că ador să păstrez momentele frumoase, inedite, fac apel la albumele foto. Mă relaxează extraordinar retăind momentele surprinse de fotografi profesioniști, fotograf de botez, chiar și cele de amatori, ca mine.

Handmade

Mă relaxează foarte mult și activitățile handmade, și să decorez casa sau grădina. Din păcate, în ultima vreme nu am avut timp care să-mi permită relaxarea prin handmade. În schimb, am profitat de relaxarea prin decorarea și pregătirea casei de primăvară-vară și grădina, curtea, spațiul din jurul casei. Aici, aportul meu este doar de designer, dacă pot spune așa, de restul se ocupă iubitul meu. Pentru el, activitățile din exterior îl relaxează enorm. Tot timpul găsește ceva de făcut, vine cu fel și fel de idei și proiecte, noroc că nu avem un spațiu foarte mare. :) În fine, am vrut să evidențiez și aceste activități ca metode de relaxare bune pentru noi.

IMG 20190819 171826 Metodele mele de relaxare - leapșa de la Alex

Metodele mele de relaxare – leapșa de la Alex

Scrisul

Ce mai fac eu pentru a mă relaxa? Scriu. Îmi place să scriu, unii mă încurajează chiar să scriu o carte, iar în perioada aceasta am reușit să scriu mai mult decât de obicei. Simțiți și voi uneori să spuneți, povestiți lucruri pe care nu le puteți spune nimănui? Nu mă refer la secrete sau alte lucruri de genul de “neexprimat”, ci pur și simplu la faptul că vrei să fii tu, cu tine. Eu scriu de multe ori astfel de “povești” deși habar nu am ce se va întâmpla cu ele. Îmi plac călătoriile și oamenii cu poveștile lor de viață iar să pun pe hârtie despre acestea îmi dau o liniște, un soi de împăcare, de mulțumire, ceva pe acolo. Dacă nu m-am făcut înțeleasă, găsiți voi o altă formulare, în aceeași notă, cu aceeași termeni.

Cuvinte încrucișate

În aceeași cheie, a scrisului și relaxării se înscrie următoarea metodă, dezlegarea cuvintelor încrucișate. Îmi place, mă relaxează și recurg adesea la această metodă.

Cafeaua & imaginația

Dar ce spuneți despre următoarea propunere: o cafea alături de o ciocolată fină și un pahar cu apă? Să ne imaginăm că suntem împreună cu omul drag, la o masă, într-o cafenea, cu oceanul la picioarele voastre? Ei, v-ați relaxat? Mdaaa …!!! Și imaginația ajută! Simt relaxarea și muzica valurilor, aducând amintirea aproape, ori de câte ori savurez o cafea în doi. Ador cafeaua și modul în care o servim, compania, contribuie extraordinar de mult la relaxarea zilnică.

IMG 20190717 185044 Metodele mele de relaxare - leapșa de la Alex

Dansul

Ar mai fi și dansul ca metodă de relaxare care îmi place. E drept, nu îl practic atât de des pe cât mi-aș dori, dar nu renunț. Dansez ori de câte ori am ocazia dar și ori de câte ori simt, când spațiul și împrejurările îmi permit. Regret că nu am urmat o  școală de dans dar nu e timpul pierdut. :)

Metodele mele de relaxare – leapșa de la Alex

Am lăsat spre final rugăciunea, deși ordinea celor scrise până acum este una aleatorie. Rugăciunea este prezentă zilnic în viața mea iar când în momentele foarte încărcate, îmi iau câteva minute bune pentru câteva pagini dintr-o carte fantastică, care m-a ajutat enorm, una de rugăciuni sau Biblia. Nu vreau să dezvolt, să mă explic, să motivez etc. Mă opresc aici iar voi puteți trece peste sau aprofunda, fără a (mă) judeca.

Sport & meditație

Sunt “corigentă” la sport și meditație. :) Glumesc. Sport fac destul de puțin, bicicletă medicală sau mers pe jos, dar este relaxant, desigur. Despre meditație însă, nu pot spune mai nimic. Am citit, am încercat de câteva ori dar, cam atât. Dar, niciodată nu este prea târziu. Îmi las întotdeauna o portiță de ieșire. :)

Cam asta ar fi de spus despre metodele mele de relaxare și răspunsul la provocarea primită. Aș mai avea de spus despre relaxarea prin ședințe SPA sau aroma-terapie spre exemplu, dar mă opresc aici deoarece nu e chiar printre cele mai importante.

Metodele amintite le pot practica după cum ați observat, în general și în vreme de distanțare socială. Și pentru că sunt o persoană generoasă, nu păstrez numai pentru mine, dau întotdeauna și altora cea ce primesc. Împart provocarea cu Ioana și Dana de la care abia aștept reacțiile, pardon, răspunsurile lor.

 

Până data viitoare relaxare plăcută!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut și inspirat, mai poftiți!