10 Motive pentru care ador să călătoresc. “Călătoritul este ca un trailer de film. Doar când locuiești acolo și iei contact cu oamenii, cultura și obiceiurile vezi filmul complet.”

Asta-mi zisese la un moment dat cineva și ideea mi-a rămas întipărită-n minte. Are perfectă dreptate. Eu unul ador trailerele (călătoriile). Mi-am dat seama că deși e obositor, după o ieșire de două-trei-patru zile mă întorc cu bateriile super încărcate și cu o abordare pozitivă. Și îmi revine dorința aia nebună de a mă chinui mai mult pentru lucrurile pe care vreau să le fac pentru mine.

pexels photo 3429761 10 Motive pentru care ador să călătoresc

Dar mi-am pus întrebarea de ce se întâmplă asta, la nivel anatomic. Mă rog, poate ca nu chiar anatomic, dar sigur toată treaba e psihică… Iar astea sunt lucrurile care-mi încarcă bateriile…

10 Motive pentru care ador să călătoresc

Sunt foarte relaxat. Nu mă enervez și nu las nimic să-mi strice ziua. Am un mindset pozitiv, care mă ajută să am energie toată ziua, să colind de colo până colo.

Reușesc să mă bucur de lucrurile simple. Apreciez o cafea băută pe o terasă cu priveliște, sunt foarte atent la peisaje și la oamenii din jur mă bucur când mai “fur” câte un zâmbet onest… Îmi place să iau pulsul societății și să încerc să înțeleg cum funcționează ea.

Testez mâncarea tradițională și stradală. Sunt foarte entuziast când e vorba de mâncare. Îmi place să mănânc de la cât mai multe locații stradale, dar și să încerc mâncarea tradițională, în restaurantele pentru localnici, cum era Trattoria Tony din Bologna.

Merg mult pe jos și-mi place să vizitez obiective ciudățele. La Bologna am fost mega-impresionat de “Museo per la Memoria di Ustica”, un muzeu care comemorează victimele unui accident aviatic. Uitându-mă la acea epavă de avion și ascultând vocile de jur împrejur, intram parcă în atmosfera aia.

Încerc să aflu cât mai multe din povestea locului. Îmi place să mă documentez în prealabil, iar la fața locului încerc să înțeleg cât mai multe. La un moment dat vizitasem un muzeu-casă tradițională la Nessebar, iar ghidul sârb ne-a povestit mult mai multe lucruri decât erau scrise pe panouri. Vorbea sârbă, bulgară, germană, engleză și puțină română.

Sunt nevoit să mă descurc în diverse situații. Când alerg după aventură, sunt foarte motivat și atent și funcționez mult mai bine decât acasă. Sunt în starea aia de superFocus, care îmi facilitează să performez.

Mă oblig să mă organizez mai bine. Organizarea și planificarea sunt elementele cheie, acestea fac ieșirile să fie unele de succes. Cu cât planific mai bine de acasă, cu atât mai mișto va fi timpul petrecut în ieșire.

DSCF2619 10 Motive pentru care ador să călătoresc

 Ador să călătoresc!

Învăț să-mi gestionez mai bine cheltuielile.În călătorii fiecare leuț contează, iar drămuirea bănuților este foarte importantă. Gestionarea bugetului în ieșiri mă ajută să învăț cum să cheltui mai eficient și cum să fiu mai chibzuit.

Îmi dezvolt abilitățile de comunicare. Diferențele de cultură și de limbă mă ajută să îmbunătățesc modul în care comunic. De destule ori am nevoie să comunic cu oamenii și trebuie să mă străduiesc să mă fac înțeles și să și înțeleg persoana respectivă. Uneori vorbesc până mă dor mâinile.

Mă deconectez de la realitatea cotidiană. Schimbatul mediului are ca beneficiu deconectarea de la realitatea curentă. Peste mări și țări nu mă interesează nimic altceva decât “momentul acum” și încerc să storc din el cât mai mult.

Acum că este perioada asta grea, îmi e mult mai dor să călătoresc decât mi-ar fi fost în mod normal. Ieșirile în țară nu îmi facilitează toate lucrurile de mai sus, dar tot mă ajută să mă relaxez și deconectez de la realitatea curentă.

Vouă de ce vă place să călătoriți?

Articolul a fost scris de către Răzvan, care de obicei scrie despre oameni, călătorii, experiențe și IT pe  https://99xp.ro.

Nota mea:

Răzvan a scris despre câteva motive pentru care tot mai mulți oameni călătoresc. O temă care merge exact la sufletul împătimiților dar, îi va ajuta și pe ceilalți să înțeleagă, poate chiar să-i determine să intre în “clubul pasionaților de călătorii”. Chiar dacă acum posibilitățile sunt restrânse, călătoriile se vor relua  deoarece, călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat. Eu abia aștept să pot călători din nou, oriunde în lumea asta mare și frumoasă.

Mulțumesc Răzvan!

 

Rate this post