Bun găsit! Când viața ne pregătește altceva decât plănuim. Deși măsurile de relaxare se dau cu țârâita, încercăm să rămânem conexați la cote rezonabile de optimism. Astfel, speranța de bine și de revenire (lentă) la normalitate ne însuflețește și ne dă putere. Din cauza crizei sanitare, am fost nevoită să “sar” multe evenimente foarte așteptate, fapt ce mi-a produs regrete și durere în suflet. Dar, viața își urmează cursul și odată cu ea, evenimentele, iar pe mine mă așteaptă unele pe care sper să le pot onora și trăi cu și mai multă intensitate. În viață se întâmplă adesea, să te pregătești pentru ceva și, să se întâmple altceva. Acesta este punctul de plecare al poveștii pe care vreau sa v-o spun (scriu) în continuare.

Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

pexels photo 1479717 Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

În urmă cu câțiva ani, mă pregăteam pentru un eveniment extrem de emoționant și important. Mi-am creat, mai întâi imaginar, outfit -ul  pe care urma să îl port, până în cele mai mici detalii. Iar pentru acest tip de eveniment, se impunea o ținută deosebită, cu amprentă personală, într-un stil unic, caracteristic mie. Cred că îmi înțelegeți perfect starea (nu este nevoie de exercițiu de imaginație) și, cum gândurile nu-mi stăteau decât la acest eveniment.

Aveam la dispoziție o vară întreagă pentru toate pregătirile, dar întâmplările s-au succedat într-un ritm extraordinar de alert. Totuși, am reușit să mă “strecor” cumva printre toate și să rezolv problema rochiei, o creație Liza Panait, un model perfect pentru mine. Material, culoare, stil și creație care mă punea în valoare, cum numai un fashion designer adevărat reușește să o facă. Nu puteam spune același lucru despre încălțăminte. Ratasem întâlnirea cu fashion designer în domeniu, Mihai Albu, prin urmare, eram “în plop”.

IMG 20200615 113748 Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

Din fericire, situația nu a durat prea mult timp! Nici nu știu dacă să o pun pe alinierea planetelor sau, mâna nevăzută care face un plan foarte bine pus la punct. Cert este că plecam în vacanță în Palma de Mallorca iar acolo, norocul a făcut să ajung la o renumită fabrică de produse din piele.

Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

Probabil că așa era scris “planul” pentru mine. La magazinul de prezentare, aveam să găsesc pantofii doriți. Erau absolut minunați, parcă special făcuți pentru mine și evenimentul care urma. La fel și accesoriul adecvat ținutei mele și al evenimentului, poșeta.  Satisfacția mea era de nedescris, având în vedere sarabanda de întâmplări ce păreau să împiedice realizarea visului.

Dar, posibil ca aceeași mână nevăzută care scrisese planul, prevăzuse să nu ajung la eveniment. Dureros, de neînțeles, dar după toate astea am înțeles mesajul: așa trebuia să se întâmple!

La începutul anului acesta, niște vești nemaipomenite mi-au umplut inima și viața de bucurie. Urmau evenimente la fel de frumoase și emoționante ca cel din urmă cu ani buni, în viața noastră, a familiei. Și, cum nu-mi place să las lucrurile în voia sorții, am început să mă pregătesc, să caut rochii, pantofi, accesorii. Totul mergea suspect de bine, incredibil pentru mine, care înțelesesem câte ceva din experiența prin care trecusem.

pexels photo 415824 Când viața ne pregătește altceva decât plănuimAlte evenimente, alte planuri…

Abia pornisem să prospectez piața și norocul îmi era aliat: am găsit o rochie compatibilă stilului meu, la Picasso. Mi-a plăcut, era singura, de parcă mă aștepta. Superbă, mi se potrivea ca mărime, culori, material, era exact ce îmi doream pentru unul dintre evenimente. Pentru cel de-al doilea, hotărâsem să aleg ceva din creațiile Lizei Panait. Doar că planurile mele nu coincideau ce cele făcute de … ceva, cineva … de viață. A venit starea de urgență peste noi și, bineînțeles că din acest motiv s-au anulat toate planurile și toate evenimentele.

Spuneam în introducerea de mai sus că măsurile de relaxare sunt luate timid și, ușor- ușor ne reluăm ritmul la viața, aproape normală. Sper ca de această dată să nu mai intervină nimic, astfel încât evenimentul (“neconsumat”) să poată avea loc. Îmi doresc să pot trăi emoția și bucuria la puterea a treia, a patra … , a  tuturor celor adunate la care nu am reușit să ajung.

IMG 20200615 113604 scaled e1592211809766 Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

Până atunci însă, trebuie să-mi completez ținuta și, să mă mobilizez pentru căutarea și achiziționarea acestora. Iar relaxarea asta care vine cu picătura, nu m ajută deloc. Știu că online-ul este soluția cea mai la îndemână, doar la “un click distanță”, dar pentru ținute de acest fel, am nevoie de probe și consiliere.

A …  și, apropo de măsuri, relaxare, alea-alea niște chestii, să nu uit de vacanță. Cea planificată și plătită, din care tocmai ar fi trebuit să mă întorc! Și pentru asta m-am pregătit și, n-a fost să fie!

Scenariile se repetă?!?

Povestea mea de până acum a fost despre privarea de bucurii trăite la evenimente care pot fi unice, cu care, poate nu mă voi mai întâlni.  A mai fost vacanța la care am renunțat, dar pe care sper să o pot avea. Lucrurile nu sunt simple și am învățat că, nimic nu este ușor în viață, iar nu înseamnă că trebuie să renunț. Ideea este că am ajuns aici, în punctul (critic al) revenirii la viața normală, dar nu se întâmplă. Mi se pare mie sau se repetă scenariile pe care vi le-am povestit mai sus, dar sub alte forme, aspecte?

person 723557 960 720 Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

După opinia proprie, incertitudinea în luarea deciziilor și prelungirea măsurilor, sunt deja cam mult. Temerea mea este că se vor declanșa crize mult mai grave dacă deciziile nu sunt echilibrate. Mă refer la criza financiară, alimentară, dar și la cea a sănătății, alta decât cea creată de covid-19.

Concret, un om foarte drag mie a intrat într-o depresie pe care nu știu dacă o va depăși, iar asta, cu siguranță nu este o problemă singulară. Din păcate! Nu vreau să intru în zona conspiraționistă, dar sincer, prea se vede din avion că ce se întâmplă e cusut cu ață albă.

Ce vreau să spun dragilor, este că vremurile grele abia încep și trebuie să fim pregătiți. Să nu ne lăsăm copleșiți, să nu renunțăm la viața noastră, orice ar fi. Avem cu toții motive pentru care să mergem mai departe, să ne bucurăm de fiecare mic “nimic” sau, dimpotrivă, evenimente unice. Mai bine să fim pregătiți  și să nu se întâmple nimic.

pexels photo 3811074 Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

Când viața ne pregătește altceva decât plănuim

Important este să știm și să ocolim obstacolele, să avem curajul de a le înfrunta. Până la urmă, în viață trebuie să învățăm să ne descurcăm, să ne pregătim psihic pentru orice ne-ar pregăti viața. Oamenii a trecut peste războaie, au zburat în cosmos, au supraviețuit catastrofelor și crizelor de tot felul. Au reușit pentru că totul se reduce la responsabilitate, la instinctul de conservare, la lupta pentru viață. 

Cum vi se par toate acestea? Care este opinia voastră cu privire la aceste situații, ne pregătim pentru ceva și se întâmplă altceva? Dar în ceea ce privește situația în care ne aflăm? Aștept cu mare interes răspunsurile voastre.

Până data viitoare, fiți responsabili, dar trăiți bucuria fiecărei clipe!

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Rate this post