Bun găsit! Despre carte, despre om, despre talent și iubire. În urmă cu mai bine de un an făceam cunoscute opiniile mele despre cartea “Călătorie prin gânduri“. Autoarea cărții, omul sensibil și prieten despre care puteți citi mai multe în interviul acordat este Mihaela Loredana Mușetescu. De ce amintesc acum toate acestea? Evident există un motiv și acela este că Mihaela a oferit o surpriză plăcută cititorilor săi reeditând cartea.

Despre carte, despre om, despre talent și iubire

Spun ori de câte ori am ocazia, că sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care viața îmi oferă oportunitatea să-i întâlnesc. Acesta este motivul forte pentru care am decis să scriu câteva cuvinte despre carte, despre om, despre talent. Uneori am sentimentul că nu găsesc cuvintele cele mai relevante, cele mai deosebite pentru a prezenta ceva atât de deosebit. Apoi, îmi amintesc că acestea – cuvintele- sunt aceleași, că nu este nevoie de ceva pompos, ceva ieșit din comun sau de neînțeles. Dimpotrivă, aceleași cuvinte, folosite într-un stil simplu dar profund, care să ajungă la inima fiecărui cititor, sunt preferatele celor mai mulți dintre noi.

IMG 20200711 183526 Despre carte, despre om, despre talent și iubire

Nu de alta, dar nu mi-a plăcut niciodată să stau cu dicționarul la îndemână când citesc o carte, pentru a înțelege autorul. Și nici să citesc pagini întregi de subsol. În plus, “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” este atât de potrivită și explicită, încât am grijă să nu o pun în aplicare. În sprijinul celor spuse, vin cu exemplul concret al fiecărui articol în care mi-am exprimat opiniile sincere despre o carte. Iar opiniile despre cartea Mihaelei Mușetescu, “Călătorie prin gânduri” este unul dintre exemplele concludente pe care le-am amintit mai devreme.

Cuvintele simple folosite de mine, dar profund sincere, pornite din suflet, care exprimă exact sentimentele lăsate de lectură, i-au plăcut și Mihaelei. Dovada stă scrisă negru pe alb, în noua ediție a cărții, fragmentul inclus printre testimonialele primite pentru carte.

IMG 20200711 183620 Despre carte, despre om, despre talent și iubire

Știam despre reeditarea cărții încă de la sfârșitul anului trecut, dar nu am sperat la încă un exemplar al cărții. A urmat declanșarea crizei, lockdown -ul, perioada atât de ciudată și grea pentru marea majoritate a oamenilor. Perioadă în care grija pentru sănătatea și starea celor dragi, a prietenilor, apropiaților a luat locul celorlalte preocupări, devenind prioritate. Iată  însă, că a venit ziua în care am primit un semn al noii normalități. Sau dacă vă place mai mult, cum îmi place mie, un exemplu că viața merge mai departe a venit odată cu vestea primită de la Mihaela.

Despre carte, despre om, despre talent și iubire

Da, ați ghicit: Mihaela mi-a trimis un exemplar al cărții reeditate, cu autograf desigur, cum altfel? și un roman cadou. Cum să nu mă bucure așa ceva? Dincolo de gestul făcut de Mihaela, rămân cărțile, mărturie în timp a talentului, sensibilității și profunzimii gândurilor dintre “pereții” cărții sale. Mulțumesc, Mihaela! Sunt recunoscătoare că te-am întâlnit și cunoscut! Opiniile mele despre carte le găsiți aici.

IMG 20200717 160031 Despre carte, despre om, despre talent și iubire

Bineînțeles, am răsfoit  din nou cartea “Călător prin gânduri” deoarece, odată ce pui mâna pe ea este imposibil să o ignori. Am reluat unele fragmente chiar de mai multe ori, ca și cum mi-aș fi dorit să-mi rămână întipărite pentru totdeauna. Fără iubire și credință nu trăim, suntem doar gânduri neauzite, ființe imposibil de văzut. Bogăția este investiția în idei și nu în material care poate dispărea într-o clipă. Nici bogăția, nici poziția nu reprezintă puterea sau perfecțiunea, pentru că aceasta nici nu există. Vă invit să citiți cartea Mihaelei cu sufletul și mintea deschise și vă veți simți îmbogățiți, frumoși, iubiți.

Pe Mihaela o găsiți și pe pagina de Facebook și Instagram. Voi o cunoașteți? I- ați citit cartea “Călătorie prin gânduri”? Dacă încă nu ați citit-o, vă recomand să o faceți. Vă aștept cu opinii și comentarii.

Până data viitoare, nu uitați că viața e numai una. Nu o irosiți!

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut “povestea”, mai poftiți!

Rate this post