Sistemul digestiv și ajutorul produselor naturiste (Eherbal)

Sănătatea trebuie să fie preocuparea principală a noastră, a tuturor. Știm asta, așa cum știm că organismul este o adevărată mașinărie extrem de complicată și foarte bine pusă la punct. Iar dintre funcțiile și sistemele acestei mașinării (organismul), sistemul digestiv este vital pentru supraviețuire. Asemeni sistemului respirator, funcționarea precară a sistemului digestiv poate afecta sănătatea și poate duce la grave probleme, provocând chiar decesul. Așa cum nu putem trăi fără oxigen, nu putem rezista decât câteva zile fără să mâncăm nimic. Așa cum fără hidratare nu putem trăi, lipsa anumitor vitamine din organism pot duce la boli grave, simptome ireversibile în cazuri extreme.

Sistemul-digestiv-Logo- eherbal

Greșelile alimentare, viața agitată, îngrijorările, Covidul, stresul, medicamentele, tulbură funcția digestivă și creează diverse neplăceri: balonări, dureri, grețuri, tulburări de tranzit intestinal și altele. Cine nu a avut cel puțin o dată în viață arsuri, crampe abdominale sau tulburări de tranzit? Și ce este mai neplăcut decât apariția uneia dintre aceste afecțiuni, atunci când ne este lumea mai dragă ? Dar, să aflăm câte ceva despre cum funcționează sistemul digestiv.

Sistemul-digestiv-Seminte- chia

Sistemul digestiv – ce este și cum funcționează

Lecția de anatomie predată în școala primară ne spune că sistemul digestiv este responsabil cu realizarea digestiei. Pe scurt, dar pe înțelesul tuturor (nu avem cu toții studii de medicină!), lucrurile stau în felul următor.

Sistemul digestiv transformă substanțele nutritive complexe din alimente în substanțe simple cu moleculă mică, care pot fi absorbite, preluate în circulația sangvină sau limfatică. Conduse apoi către ficat, substanțele sunt transformate în energie și “livrate” celorlalte organe ce nu ar putea funcționa fără ele.

Sistemul -digestiv -Carbo-ChitosanSă nu uităm atunci când vorbim despre sistemul digestiv, că în cavitatea bucală ajung o mulțime de bacterii și microorganisme. Zilnic, glandele salivare produc aproximativ 1000 ml de salivă, care conține electroliți, apă și amilază salivară, iar această substanță intră în contact cu diferite forme microscopice. Alimentația sănătoasă, respectarea regulilor de igienă în prepararea și consumarea alimentelor, sunt factori care ajută digestia și țin departe problemele digestive.

De cealaltă parte, greșelile alimentare, viața agitată, haotică, stilul alimentar inadecvat, tulbură funcția digestivă. Odată cu tulburarea apar și diversele neplăceri: balonări, dureri, grețuri, tulburări de tranzit intestinal, acestea fiind cele mai cunoscute boli.

Eherbal – produse naturiste pentru afecțiuni digestive

Îmi amintesc perfect despre perioada în care preocuparea mea principală era să fiu eficientă și să mă achit de sarcinile din fișa postului. Câte o gură de cafea pe nemâncate, un covrig înfulecat în drum spre o întâlnire, iar seara, când ajungeam acasă mâncam pentru întreaga zi. Problemele sistemului digestiv nu au întârziat să apară, dar am înțeles repede rolul produselor naturiste www.eherbal.ro/tratamente-naturiste/afectiuni-digestive . De ce am ales produsele naturiste? Pentru că sunt mult mai prietenoase cu organismul, dar și pentru că oamenii, inclusiv lumea medicală, au încredere în beneficiile plantelor medicinale.

Deoarece nu aveam șanse să respect un orar al meselor sau alimentația sănătoasă în condițiile programului de muncă aveam nevoie de un ajutor. Probioticele, produse de detoxifiere,  produse de susținere a funcției ficatului și pancreasului sunt doar câteva exemple la care apelez.

Sistemul -digestiv-Bio-Activ-Provita-NutritionAm stabilit deja că alimentația joacă un rol important în promovarea și menținerea stării de sănătate de-a lungul întregii vieți. Chiar și atunci când avem un program încărcat, trăim într-o agitație continuă, este necesar să ne întoarcem la mama natură. Cu puțin mai multă atenție și preocupare pentru natură, ne putem baza pe ceea ce ne oferă.

Eherbal.ro este magazinul online cu ajutorul căruia suntem mai aproape de mama natură. Produsele pe care le oferă, într-o gamă variată, sunt soluții pe care le putem folosi dacă ne dorim o viață sănătoasă.

Sistemul digestiv și ajutorul produselor naturiste

Pe lângă produsele naturiste, prevenirea bolilor digestive este la fel de importantă. Cu atât mai mult în condițiile apariției noului Coronavirus care își face de cap, atenția trebuie focusată pe reguli și responsabilitate. Rolul acestora este de reduce riscul de contaminare personala și colectivă. Câteva reguli utile, indiferent de vreme și vremuri pentru a preveni apariția bolilor digestive sunt:

Reguli pentru prevenirea bolilor digestive

  • Spălați-vă bine pe mâini de mai multe ori pe zi , 20 de secunde, întotdeauna după ce folosiți toaleta!
  • Citiți întotdeauna eticheta de pe produselor alimentare: conținutul și data expirării.
  • Nu consumați niciodată alimente expirate!
  • Depozitați imediat alimentele cumpărate – în special carnea, produsele din carne, ouăle și laptele – în frigider.
  • Preparați alimentele la temperaturi adecvate, chiar mai înalte. În acest fel se pot distruge unele bacterii.
  • Păstrați conservele în locuri răcoroase, ferite de soare.
  • Depozitați carnea crudă departe de alte alimente, deoarece se pot contamina între ele.

Vorbim adesea despre sănătate și cum ar trebui să avem grijă de ea, dar, din păcate, abia când avem probleme îi acordăm atenția cuvenită. Sunt tare nerăbdătoare să vă aflu opiniile cu privire la subiectul abordat astăzi. De asemenea, aștept să-mi spuneți dacă știți despre Eherbal, dacă ați folosit produse naturiste pentru afecțiuni digestive și care sunt acestea. Comentariile voastre sunt așteptate ca de obicei, cu mult interes, după citirea articolului.

Până data viitoare, aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi.

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Mai poftiți, dacă v-a plăcut ce ați aflat!