Anul 2020 este aproape de final! Şi, nu e cu nimic mai neobişnuit faţă de ceilalţi “fraţi” ai săi duşi, când vine vorba  de bilanţ. Cu sau fără voie, contabilizat sau nu, cu toţii ne întrebăm cum a fost anul pe care l-am traversat. Ne pregătim mereu cu gânduri bune şi multă speranţă pentru următorul an, pentru că, nu-i aşa, omul vrea întotdeauna ceva mai bun, ceva mai frumos.

pexels photo 5715330 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

2020 aproape de final – un fel de bilanţ

Nimic din ce ne-am fi imaginat că ne va aduce anul 2020 nu ne-a fost dat să trăim. Nimeni nu şi-ar fi imaginat cu ce vine anul acesta la momentul în care ne puneam tote speranţele în “mai bine”, la finalul celui trecut. Poate, doar previziunile astrologilor, numerologilor etc. să fi dat ceva de gândit, dar, cu siguranţă, nu le-am acordat importanţa cuvenită.

Nu ne-am dus cu gândul că previziuni ca “un an atipic, un an provocator, un an în care echilibrul este cuvântul cheie” însemnau de fapt anul pandemiei.  Nici măcar eu care cred (cât de cât) în astfel de previziuni, nu m-am gândit că 2020 va fi un an al temerilor, al îngrădirilor şi limitărilor de tot felul. Al lipsei de îmbrăşisările şi prezenţa celor dragi.

Aşa sunt eu, aşa e viaţa, aşa suntem “programaţi”

pexels polina kovaleva 5717479 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Şi ce dacă îmi notez toate sfaturile, ideile, îmi planific foarte bine totul în agendă? Mereu apar alte priorităţi, alţi oameni, alte acţiuni de care trebuie să mă ocup fără a mai sta să analizez dacă sunt sau nu printre cele notate. Aşa sunt eu, aşa e viaţa, aşa suntem “programaţi” sau, cine mai ştie dacă există ceva sau cineva care să descifreze exact cum stă treaba.

Aşadar, am primit ce ni s-a dat din partea anului acesta năbădăios şi ciudat şi ne-am trezit că, trebuie totuşi să trăim. După spaima trăită la începutul anului, am început încet -încet să ne adaptăm noilor condiţii şi să îngrijim cât mai bine sămânţa speranţei. Dacă anul acesta a fost greu, atipic, cu foarte multe încercări, ca ciocolata, când dulce, când amară? Da, categoric da! Cred că nu există om care să creadă, să spună altceva.

Propriile limite de încredere

Dar, până la urmă, fiecare dintre noi a încercat măcar să se replieze, să se adapteze şi să-şi testeze, mai mult decât oricând, propriile limite de încredere, de curaj, de responsabilitate.

Dacă pentru mine a fost greu anul 2020? Desigur! Am avut parte de toată gama de sentimente, am primit daruri dintre cele mai neaşteptate, lovituri (sub centură) de tot felul. Privind în urmă şi anlizându-mi agenda, văd că anul acesta ar fi trebuit abordat cu … diplomaţie.

IMG 20201027 190001 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

2020 aproape de final – un fel de bilanţ

Ei bine, am noroc că în ADN -ul meu este ceva diplomaţie şi probabil am acţionat -uneori- în acest fel. Altfel, cum aş putea spune că bilanţul 2020 arată destul de bine, ţinând cont de “faima” câştigată?

Mulţumiri şi recunoştinţă

pexels photo 4508643 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Ar mai fi ceva, o chestiune mai personală, dar vreau să o spun indiferent de ce veţi crede sau replica. După orice obstacol pus de viaţă sau de divinitate pe care l-am trecut, am învăţat ceva. Mai mult de atât, am învăţat să mulţumesc şi să fiu recunoscătoare fiecărui succes, fiecărui ajutor primit, divinităţii, familiei etc. Cred în lucrurile acestea, asta sunt şi nu vreau să  mă ascund.

Alb, argintiu, auriu

Tot printre obişnuitele mele notiţe, am găsit şi recomandarea culorilor pe care ar fi trebuit să le purtăm/folosim anul acesta. Albul, auriul şi argintiul sunt printre cele norocoase, dar vă spun cu mâna pe inimă, nu am niciun merit că am ajuns să le port. Am uitat de ele probabil din următoarele secunde de după notare, însă acum îmi dau seama că le-am purtat. Întâmplător? Hmmm, n-aş prea crede! Nimic din ce ni se întâmplă nu e întâmplător!

IMG 20200923 171124 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Meritul aparţine în totalitate creatoarei de modă Liza Panait pe care am avut şansa să o întâlnesc şi, fireşte, pe a cărei expertiză am mers. Mi-a sugerat nişte modele care conţineau alb, argintiu şi auriu, pe care le-am purtat fără să bănuiesc ce efect vor avea.

Efectul culorilor

Mă aşteptam ca starea mea de bine, încrederea, atractivitatea şi puterea pe care mi le transmiteau şi le simţeam, să fie efectele modelelor purtate. Bilanţul însă, demonstrează altceva. Albul mi-a dat lumina şi deschiderea de care aveam nevoie iar argintiul şi auriul mi-au oferit posibilitatea de a străluci la evenimentele la care am participat.

116363987 3537916109587017 7656829276165952371 o 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

 

Anul 2020 despre care am vorbit şi, sigur se va vorbi mult după trecerea lui, a fost anul şobolanului de metal, anul care cuprinde toate cele cinci elemente ale zodiacului chinezesc. Alături de culori, folosite atât în vestimentaţie, cât şi în decorul casei, în combinaţiile recomandate, aduc liniştea, prosperitatea, starea de bine şi energia pozitivă.

2020 aproape de final – un fel de bilanţ

Ador să decorez casa şi fac asta ori de câte ori simt că am nevoie de o “schimbare de decor”. Evident, am uitat de sfaturi şi să-mi consult agenda, am făcut-o exact aşa cum m-au ghidat pe mine simţurile şi intuiţia. Se pare că am făcut-o bine în mare parte iar intuiţia, ei bine şi aceasta făcea parte dintre elementele forte de care trebuia să ţinem cont în acest an.

IMG 20201021 161536 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Nu sunt specială, sunt doar unică, aşa cum suntem toţi. Cred doar în mine şi atunci când las garda jos se vede. Merg pe intuiţie, apelez la diplomaţie şi învăţ de la oamenii cu care mă intersectez pe drumul vieţii. Accept tot ce îmi oferă viaţa, dar încerc să înţeleg şi să învăţ din tot ce mi se întâmplă. Cred că ne putem folosi tot ceea ce ni se oferă, de conjuncturi, cred în recunoştinţă.

buchet orchid grena 2 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Tot eu, varianta îmbunătăţăţită

Prin urmare, anul 2020 a fost până, cum am mai spus, un an greu, dar nu un an pierdut. L-am trăit aşa cum am simţit şi mi-am acordat puţin mai multă încredere. Am fost eu, aşa cum sunt, poate într-o variantă îmbunătăţită.

Aşa am reuşit să primesc tot ce mi s-a dat. “Un fel de bilanţ” al anului ar arăta astfel: evenimente frumoase şi emoţionante de familie, întâmplări neaşteptate şi dureroase, pierderi, oportunităţi extraordinare. Colaborări şi întâlniri cu oameni extraordinari, de succes, la care nici nu visam, călătorii şi reluarea unor relaţii de prietenie, chiar o vacanţă foarte frumoasă.

IMG 20201023 142132 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Sintetizând aş îndrăzni să spun aşa: fiecare dintre noi este înzestrat, are în ADN-ul lui, anumite calităţi pe care trebuie să le valorifice, de care trebuie să ţină cont. Omul este cea mai adaptabilă fiinţă, prin urmare asta trebuie să facem: să ne adaptăm oricărei situaţii sau provocări. Viaţa vrea doar să ne facem favoarea de a o trăi.

Vă întrebaţi dacă voi renunţa la programare, la notarea ideilor şi recomandărilor în “agenda anului”? Bineînţeles că nu! Pe lângă faptul că sunt un om căruia îi place să se organizeze şi consider că în fiecare zi am ceva de învăţat, cred că e bine ca unele obiceiuri să ni le păstrăm.

La final

Deja mi-am comandat agenda pentru anul 2021, pe care desigur, nu o voi folosi doar în acest scop. Voi continua să notez în agenda mea, chiar dacă vor rămâne acolo doar pentru a le revedea spre finalul anului şi face bilanţul. :)

pexels photo 5802135 2020 aproape de final - un fel de bilanţ

Închei întrebându-vă cum a fost anul 2020 pentru voi? Ce aşteptaţi de la noul an, 2021? Aveţi o agendă în care vă notaţi ideile, planurile, recomandările, pentru noul an? Aştept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, un sfârşit de an minunat!

 

UniquebyMM

Mulţumesc pentru vizită! dacă v-a plăcut povestea, mai poftiţi!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.