Bun găsit! Deși agenda și planificarea, aproape în detaliu, îmi ocupă de regulă fiecare început de an, 2021 a fost diferit. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să scriu un articol de mulțumire și recunoștință, deoarece așa am simțit. Cu siguranță, partea organizatorică, disciplinată din mine, nu-mi va da voie să las lucrurile la voia întâmplării. Uneori însă este benefic să lași inima să dicteze în locul minții iar eu, exact asta am făcut în aceste prime zile ale noului an. Să fie oare din cauză că prea am ținut să fiu pregătită pentru noul an? Nu sunt sigură, important este că am decis să schimb un pic abordarea. :)

Definiția fericirii și secretul succesului: familia

121438692 3777786092266683 7245962260988391295 o Definiția fericirii și secretul succesului: familia

Chiar dacă pregătisem agenda și timpul mi-ar fi permis, am amânat din nou pentru a lăsa loc sentimentelor. Și, poate că nu aș fi făcut-o dacă, nu ar fi fost vorba despre legătura dintre emisiunea ”De-a viața ascunselea” pe care o urmăresc și familie. ”Puterea vine dintr-o familie unită” – spune creatoarea de modă Liza Panait– și acesta este un adevăr pe care, dacă l-ar vedea fiecare dintre noi, altfel ar sta lucrurile.

O familie în care toți membrii se iubesc, se respectă, se susțin și se ajută reciproc, este o familie fericită. Familia este cea care îți dă puterea, curajul și te motivează să mergi mai departe. Este fundația care stă la baza dezvoltării tale în mod armonios și constituie universul fericirii.

Totul în viață este o chestiune de atitudine, așa că dacă îi permiți viața tinde să fie pozitivă.

132611646 3965456143499676 8736119573568107658 n Definiția fericirii și secretul succesului: familia

Poate că nu vorbim prea mult sau prea des despre familiile noastre. Poate nu am înțeles pe deplin semnificația fericirii, dar ascultând invitatele emisiunii, am avut convingerea că lucrurile trebuie schimbate. După cum ați bănuit probabil, creatoarea de modă Liza Panait, alături de una dintre fiicele sale, Maria, au fost invitatele Florentinei Fântânaru. Urmăresc emisiunile ei și îmi plac deoarece reușește să aducă invitați dintre cei mai interesanți, extraordinari, din diverse domenii.

Mesaje despre familie, talent, pasiune

Acesta și încă alte cel puțin două, sunt motivele care m-au făcut să scriu astăzi și, nu mai târziu. Schițasem câteva idei în minte despre acest subiect (familie), dar nu apucasem nici măcar să mi le notez. Iată însă, lucrurile s-au legat în așa fel încât, am primit impulsul de care aveam nevoie pentru a mă așeza la treabă. Pardon, tastatură. N-am să mai repet că a fost o încântare să o văd și să-i ascult poveștile de viață din care mereu am ce învăța. Dar, nici nu pot trece peste mesajele care le-au transmis – mama și fiica- despre familie, pasiune, talent, pasiune și frumusețe.

Neapărat însă, vreau să spun că, printre întrebările realizatorului am regăsit câteva din setul pe care îl pregătisem pentru interviul cu fashion designerul. Și pentru că vreau să împart cu voi astfel de momente, mai ales pentru cei care nu au urmărit emisiunea, voi însera aici o mică sinteză.

Liza Panait Identitate 42 Definiția fericirii și secretul succesului: familia

 

Spectacolul

Fiecare colecție prezentată de creatoarea de modă este un spectacol, o poveste care îmbină perfect muzica, tema colecției, prezentarea, filmul etc. De aici, curiozitatea (mea) de a întreba și a afla, cine vine cu ideea, cine se ocupă de partea aceasta, de spectacol. Ei bine, nu știu la ce răspuns v-ați așteptat, dar adevărul este că, de toate acestea se ocupă soțul creatoarei, Viorel Panait.

Ideile, punerea în scenă, muzica, totul este gândit de dumnealui. Iar Maria, a dezvăluit în emisiune că, totul începe cu mult timp înaintea prezentării, lansării. În tot acest timp, este atât de concentrat încât nu vede și nu aude altceva. Minunată această completare, această chimie între partenerii de viață, nu-i așa? Despre asta vorbesc mereu, atunci când ating subiectul relației noastre de cuplu.

Definiția fericirii și secretul succesului: familia 

Dar, nu este singurul din familie alături de creatoare implicat în afacere, Casa ViLi fiind o afacere de familie. Toți membrii familiei sunt implicați, fiecare dintre ei având rolul și segmentul său, de care se ocupă cu seriozitate și profesionalism.

Când am cunoscut-o pe creatoarea de modă, mi-am dat seama că, pe lângă dragostea pentru modă, pentru frumos și pentru familie, iubește oamenii. Am fost foarte interesată să aflu dacă acest lucru face parte din ”secretul” succesului. Și, am aflat! Este exact așa cum am bănuit: toți oamenii cu care lucrează sunt tratați ca făcând parte din familie. ”Am rezistat 30 de ani pentru că am tratat oamenii ca pe o familie”- a mărturisit Liza Panait în emisiune. O familie puternică, frumoasă, fericită pentru că are norocul să lucreze ceea ce îi place și este frumos.

123248813 3817002411678384 6611009592495880331 o Definiția fericirii și secretul succesului: familia

Pe urmele creatoarei

Maria, fiica cea mică a familiei este alt membru implicat în afacere. Maria are 23 de ani, este absolventă a facultății de management (ASE), anul doi de masterat și model pentru creațiile mamei sale.

De când am văzut-o pe Maria, m-am dus cu gândul că ar putea fi cea care duce mai departe ștafeta creație în domeniul modei. Că este cea care calcă pe urmele creatoarei. Prin urmare, întrebarea care mi-a venit în minte a fost exact în acest sens. S-a gândit creatoarea să predea ștafeta, la un moment dat, unui membru din familie? A observat veleități de designer de modă la vreunul dintre membrii familiei, poate, la Maria?

129777587 3915627571815867 7573847346977752779 o Definiția fericirii și secretul succesului: familia

Să fi fost intuiție, să fi fost coincidență, nu știu, dar Maria a dezvăluit în emisiune că este atrasă de creație vestimentară. Nu s-a gândit niciodată la o carieră în modelling, în schimb, a urmat deja un curs de designer. Îi place să simtă materialele, petrece timp în atelier, a creat propria rochie de absolvire și vrea să studieze design vestimentar. Știți ceva? Cred că va reuși să fie un creator de modă la fel de bun ca mama sa, pentru că este un ”copil bun”.

Asta este concluzia, după ce o asculți povestind despre oameni care au nevoie de ajutor, despre animale salvate, despre a face bine. Sau, despre faptul că nu și-a dorit și nu-și dorește să plece din țară, nici măcar pentru studii. În plus, talentul și pasiunea sunt native, nu se învață. Cel mult ele se pot perfecționa prin muncă și învățare. Este sensibilă și bună, inteligentă și cu bun simț, cam asta este ce am observat eu la Maria.

Definiția fericirii și secretul succesului: familia

Concluzia? Familia este elementul de siguranță al succesului și fericirii. Sigur, definiția fericirii poate fi dată în o mie de variante, dar cea mai aproape, cea mai reală sună așa: ”Suntem sănătoși, uniți, împreună, avem un business frumos, din care trăim. Asta este fericirea pentru noi.” – Liza Panait. Iar eu, nu cred că mai pot adăuga ceva. Mi se pare înțelept, simplu, concret și convingător.

Primele mele articole din an au fost scrise fără vreo planificare, pur și simplu așa am simțit. Să scriu despre mulțumire și despre familie, cred că nu este nevoie de programare, pentru că sunt esențiale pentru fiecare dintre noi. Care să fie următorul subiect?

Voi cum (vă) definiți fericirea? Care este opinia voastră despre familie și rolul acesteia? Ați urmărit emisiunea? Cum vi s-a părut? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, fiți fericiți! Bucurați-vă de ceea ce aveți!

 

UniquebyMM

Mulţumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!
Pentru a nu le pierde pe următoarele, îndrăzniți abonamentul la blog sau dați like paginii de Facebook
Rate this post