Bun găsit, prieteni dragi! Pentru astăzi aveam pregătit alt articol gata de lansare în online și către voi. S-a întâmplat însă ceva care a schimbat totul și m-a determinat scriu un articol nou nouț. Care, nici dacă aș fi plănuit nu s-ar fi legat atât de bine cu sentimentele mele din aceste zile: invitație la concert.

Cuprins

Invitație la concert: Festivalul Internațional Enescu

Vă amintiți că am scris de curând despre muzica lui Enescu pe vioara Stradivarius din 1752?  Întrebați atunci dacă vă pregătesc pentru ediția aniversară a Festivalului Enescu. Răspunsul vi-l pot da acum, deoarece am primit invitație (și acreditare) la acest mare și extraordinar eveniment muzical.

concert de deschidere a festivalului

Dorința de a participa măcar la un concert dintre cele care au loc în cadrul Festivalului Enescu era extraordinar de mare. Însă, cum știți și voi, nu este suficient doar să – ți dorești. Astăzi am primit confirmarea acreditării și invitație pentri 3 concerte.

Asta mă îndreptățește să spun – pentru a nu știu câta oară – câteva lucruri de care eram de mult timp convinsă. Unu: nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este întâmplător; doi: toamna este anotimpul care mi-a oferit (și continuă să-mi ofere) oportunități, deschideri și evenimente extraordinare.

Concert – ediție jubiliară Festival Enescu

Cu atât mai mult cu cât Festivavul Internațional George Enescu 2021 este o ediție aniversară – a 25 -a și are loc după un an extrem de dificil pentru întreaga lume. Festivalul este programat în perioada 28 august și 26 septembrie 2021 în București la Ateneum, Sala Palatului și Sala Radio. Desfășurat pe o durată record de 4 săptămâni, Festivalul Enescu al acestui an va cuprinde un program artistic de excepție, susținut de 3.500 de artiști străini și români. 

Încântarea și fericirea de a primi invitație la un concert (dară-mi-te la 3!) sunt atât de mari și onorante încât cuvintele sunt de prisos. Și cum toatul se întâmplă preajma zilei (zilelor) mele de naștere (și de nume), voi considera că este cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi.

concert - George Enescu

Eveniment, emoții, concert

Așadar, fără prea multe explicații și cuvinte pompoase, vă invit să – mi fiți alături în experiența nemaipomenit de frumoasă. Veți avea ocazia să citiți despre concert, eveniment și despre emoțiile pe care le voi trăi, aici pe blog. Bineînțeles, fără pretenția și așteptarea de a găsi în articol(e) detalii de specialitate, deoarece nu mă pot erija în critic sau specialist. Îmi doresc doar să vă pot purta pe aripile muzicii și să ajung la inimile tuturor melomanilor prin cuvinte și imagini ce vor exprima cele mai sincere trăiri.

În articol veți regăsi stilul meu unic de redare a experienței proprii îmbrăcată în poveste. Sper să facem loc în viețile noastre pentru #Sunetuliubirii. Și să captez atenția cât mai multor iubitori de artă, muzică de calitate la cel mai înalt nivel. Consider important și firesc ca un eveniment de  asemenea anvergură, cadoul extraordinar pe care consider că l-am primit, trebuie împărtășit cu voi toți. Și poate, cine știe, în anii viitori să ne întânim în sălile de concert.

Sunetul iubirii

Concert - ediție aniversară

A crea înseamnă a iubi – căci muzica este iubire sau nimic  – G. Enescu

Închei prin a vă spune câteva cuvinte despre performanța enesciană a Festivalului Enescu 2021. Ediția din acest an ne propune să ascultăm Sunetul iubirii la aniversarea a 140 de ani de la nașterea Lui George Enescu. Cu ocazia aceasta, ediția jubiliară va prezenta cele mai multe și mai spectaculoase lucrări ale marelui nostru compozitor.

În concert se vor auzi 37 de lucrări și cel mai complex program cu lucrările din întreaga istorie a lui George Enescu. Astfel, în această ediție, artiștii vor permite publicului să cunoască și să exploreze în profunzime creația compozitorului. De la lucrările de tinerețe fără număr de opus, până la capodoperele camerale și simfonice ale stilului târziu și la fragmente de manuscrise redescoperite și finalizate postum.

La final

Dar, cam atât pentru astăzi. Mai multe lucruri veți afla în articol sau articolele de după concertele din săptămâna 2 septembrie – 7 septembrie. Vă las să vă delectați cu muzica marilor compozitori ai lumii care să vă descătușeze de orice probleme sau griji.

Informații despre bilete
Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Până data viitoare, lăsați sunetul iubirii să vă umple inima!

 

Cu drag, MM

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

Rate this post