Bun găsit, prieteni dragi! Crăciun pentru frați ar putea fi titlul unui articol dedicat Crăciunului. Despre cadouri și cum le pregătesc pe toate  sau tips & tricks despre această sărbătoare. Ar putea fi și despre cât de tare iubesc Crăciunul sau cât de tare am crezut în Moș Crăciun. Totuși, nimic din toate acestea nu are legătură cu acest titlu. Crăciun pentru frați este de fapt titlul cărții online semnată de AL Konda (Alex Popa).

Cuprins

Crăciun pentru frați – Al Konda – Opinii

Crăciun pentru frați - carte

Deși îmi place să simt cartea la propriu în mâinile mele, să dau pagină cu pagină în loc de next page, cartea m-a făcut să (-mi) depășesc recordul la viteza de citit în acest format. Încă sub efectul acțiunii și stilului de scris, aș vrea să spun atât de multe, încât pur și simplu nu pot face o ierarhizare. Și totuși, voi asta așteptați, nu-i așa? 

Prin urmare, asta voi face, cu mențiunea că nu pot face o delimitare clară a importanței celor spuse. Cu alte cuvinte, luați în calcul schimbarea ordinii pe care o veți citi, în funcție de gustul sau importanța pentru voi.

Crăciun pentru frați a fost lansată pentru un număr restrâns de cititori, înainte de a fi lansată pentru public pe 01 Decembrie,  printre care m-am numărat. Onoarea de a mă afla printre ”norocoși” este de-a dreptul copleșitoare. Imediat după aceea, am deschis linkul să-mi dau seama despre ce este vorba și cât de tare mă va prinde. Ei bine, primele pagini le-am citit fără să-mi dau seama că eram ”supărată” că nu reușeam să dau next mai repede.

Din dragoste pentru Moș Crăciun, pentru copii

Era clar cât de captivantă era cartea. M-am oprit totuși, pentru că intrerupsesem alt task de rezolvat, dar au apărut întrebări care nu-mi dădeau pace. Mă alesese oare Alex pentru că purtam numele unui personaj din cartea lui? Sau, poate din cauză că (mă) citise și știa cât de mult iubesc sărbătoarea Crăciunului, și aflase despre sensibilitatea mea pentru poveste, pentru copii. 

Ei, la urma urmei nu are deloc importanță care este motivul pentru care mă număr printre cei aleși să citească cartea Crăciun pentru frați. Doar că, gândurile asociate unuia sau altuia dintre presupusele motive îmi creau un sentiment plăcut, de ce să nu recunosc.

Crăciun pentru frați - carte

Cartea este scrisă într-un stil care atrage teribil și stârnește dorința de a citi cât mai mult și cât mai repede. Este o poveste (cum altfel ?) despre și de Crăciun, despre iubire. Un cadou pentru cei care adoră poveștile și Crăciunul cu tot ce înseamnăaceastă sărbătoare. Cu daruri, cu iubire, cu bunătate și mai presus de toate, cu credință. 

Crăciun pentru frați – elemente biblice

Despre frați: Moș Crăciun cel bun, dar și despre fratele cel rău al acestuia, Moș Gheară. Autorul introduce elemente biblice și personaje din legendele diverselor țări. Pisica de Crăciun islandeză, vrăjitoarea bună – La Befana– din tradiția italiană sau Shanta Lah, dătătoare de viață și speranță sunt câteva exemple.  

Recunosc, nu știam multe lucruri legate de Crăciun sau despre Moș Crăciun. Le -am aflat citind Crăciun pentru frați scrisă de Al Konda. Iar asta din cauză că nu am citit (în totalitate) – mea culpa! –  Biblia, care m-ar fi ajutat să înțeleg mult mai ușor lucrurile.

Cu toate acestea, nu vă speriați și nu ezitați să citiți această carte, deoarece nu vă veți alege decât cu regrete. Autorul cărții s-a gândit și a pus toate explicațiile într-un ”apendice” așa cum îl numește el însuși. Sunt convinsă că oricărui cititor care va ajunge pe paginile cărții îi va fi util și ar aprecia asta.

Povestea celor doi frați

Deși este o ficțiune, Crăciun pentru frați este o poveste care te face să aluneci extraordinar de subtil în realitate. Nici nu-mi amintesc să fi citit o carte scrisă în acest stil. O carte care să captiveze și să aibă efectul de a te afla acolo, în poveste, în realitate.

Povestea celor doi frați, Luna și Bogdănel, poate fi povestea reală a multor frați. Mai ales în România. De asemenea, săraci sunt peste tot în lume, iar prăpastia dintre bogăție și viața dusă la limita subzistenței se adâncește tot mai mult. De la acest aspect plec atunci când sugerez linia extrem de fină dintre ficțiune și nonficțiune. 

 frați - carte

Deși este prima carte scrisă de Alex pe care o citesc, pot spune că m -a impresionat în mod deosebit stilul lui. Povestea este cursivă, cu o  continuitate, care face lectura ușoară. Întâmplările se succed într-o cronologie ușor de înțeles, iar suspansul nu te lasă să-i dai drumul din mână. Pardon, să închizi gadgetul de pe care citești. 

Incercările celor doi frați

Cum bănuiți, nu vă voi povesti cartea, dar vă voi stârni curiozitatea dezvăluind puțin din această minunată poveste de Crăciun. Cei doi frați rămași fără părinți, ajung într-o familie (rude) care îi țin în condiții greu de imaginat. Bogdănel este bolnav, iar sora lui, Lunița este nevoită să cerșească pentru a avea o bucată de pâine. Aceasta se roagă și crede în Moș Crăciun  (cum o învățase bunica), considerându-l singura speranță de salvare. 

De cealaltă parte, singurul copil al rudelor, vărul lor Alin se bucura de toate bunătățile și jucăriile. Cuprins de aceeași ură și răutate ca părinții săi, acesta le făcea viața un calvar celor doi frați.

Copiii, Luna și Bogdănel sunt adesea încercați și vizitați de personajele negative pentru a le slăbi încrederea în Moș Crăciun și pentru a le distruge credința. Tema este mult mai amplă, expusă pe mai multe paliere dacă îmi e permisă exprimarea în acest fel. Pe unul dintre acestea, se duce lupta între Elthan Aethel –  numele real al lui Moș Crăciun (în limba veche) și Santhan ElDarth – numele fratelui lui, Moș Gheară. 

Crăciun pentru frați

Crăciunul este în pericol și copiii la fel, din cauza luptelor care se dau între rău și bine, a piedicilor și răzbunărilor puse la cale de Moș Gheară și ajutoarele sale, lui Moș Crăciun.

Dacă va învinge Moș Crăciun și vor fi salvați copiii si cei doi frați, veți afla dacă citiți cartea Crăciun pentru frați. Carte pe care v-o recomand cu mare bucurie și din toată inima mea! Știți bine că nu fac lucruri – nu scriu și nu recomand- în care nu cred, despre care nu sunt convinsă că merită. Mie mi-a plăcut extraordinar de mult! Cartea poate fi de asemenea, un cadou foarte potrivit pentru sărbătorile de iarnă care nu sunt chiar așa departe.

Despre autor

Cât despre autor, trebuie să vă spun și despre el câteva cuvinte. După cum ați observat, am scris de câteva ori Alex, ceea ce presupune că îl cunosc. Da, sunt onorată să spun că îl cunosc, deși poate fi un pic cam mult. Ne cunoaștem doar din online, dar nu genul de priteni pe facebook.

Pe Alex l-am descoperit ca blogger, apoi câștigător de mai mukte ori al competiției NaNoVrimo. Genul de om foarte talentat, corect, sincer și franc. Calități care pe unii i-ar deranja. Pe mine, tocmai ce am spus că ”îl cunosc”, adică este un prieten. 

Dar aprecierile mele nu au nicio legătură cu prietenia, ci dimpotrivă, consider că pot exprima exact ceea ce simt fără a deranja. Poate acesta a fost motivul pentru care m-a ales să citesc printre primii această minune de carte.

Al Konda (Alex) este un scriitor pe bune și a mai scris și publicat următoarele cărți:

Erotică -romance

Înger Întunecat

O fecioară pentru prinț

Răzbunare

Dragoste și sex

Ghiocel – Maestrul iubirii

Epic – Fantasy

Khthelyon – Oameni și Demoni

Până data viitoare, iubiți -vă mult!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Obrazul Subțire Cu Cheltuială Se ține (Vinésime)

Parchetul din lemn alegerea ideală pentru mine și casa mea

Pentru cea mai curajoasă fată din lume (Indira)

5/5 - (6 votes)