Parchetul din lemn este alegerea ideală pentru casa mea. Dar pentru a înțelege de ce și despre ce este vorba mai exact, vă invit să citiți experiența pe care am avut-o în acest sens. Lemnul este materialul care transmite căldură, siguranță, eleganță și trăinicie. Lemnul are viață și conține o energie rar  întâlnită în alte materiale. Iubesc lemnul masiv de nuc pe care l -am moștenit de la tata, ca pe o comoară inestimabilă.

Parchetul din lemn -home

Mi -am dorit să facă parte din căminul meu, să -l am mereu aproape. Să îmi transmită emoția și experiența vârstei lui seculare. Voiam ca fiecare atingere, la fiecare pas să mă încarce cu energia lui și să mă țină ancorată în realitate. Să îmi împrumute din stabilitatea, puterea și valoarea lui, și să mă conecteze cu natura. Toate acestea se puteau întâmpla folosind parchetul și mobilierul din lemn de nuc la amenajarea interiorului. 

Cuprins

Parchetul din lemn – alegerea ideală pentru mine și casa mea

Lemnul de esență tare urma să contribuie cu toate calitățile sale la amenajarea interiorului dorit: cald, primitor, relaxant, confortabil și elegant. Parchetul din lemn masiv și piesele de mobilier contribuiau la stilul unic, personalizat în care mă regăseam, pe care mi-l doream. Dar mai întâi, lemnul brut trebuia supus unor procedee și tehnici speciale. Abia când atingea parametrii optimi pentru prelucrare, lemnul putea fi folosit. 

Cum nu putem fi specialiști în afara domeniului pe care ni-l alegem, am apelat la cunoscători. Numai că așa -zișii specialiști la care am apelat (și în care am crezut), ne-au cam dat peste cap planurile. Pe scurt, au înjumătățit cantitatea de lemn, iar acesta nu a fost suficient pentru tot ce ne propuseserăm. Astfel, spre nemulțumirea noastră, am fost nevoiți să alegem gresia pentru livingul mare. 

Parchetul din lemn

Parchetul din lemn masiv de nuc

Știam că nu mă voi împăca prea bine cu varianta aceasta, deși făcusem tot posibilul să păstrez linia stilului personalizat. În acel moment însă, nu ne permiteam altă soluție. 

Anii au trecut, iar nemulțumirea a crescut odată cu ei. Aceasta nu își trăgea ”seva” doar din neîmplinirea visului, ci avea și cauze mult mai obiective. Disconfortul apărea mai ales odată cu instalarea anotimpului rece. Gresia nu îmi oferea deloc confortul și căldura pe care mi le doream. Indiferent de trucurile la care apelam, îmi simțeam picioarele reci. Ce să mai spun despre mesajul pe care îl transmitea? Era la fel de rece și neprietenos ca temperaturile de afară. 

Aveam o singură soluție pentru remedierea nemulțumirilor și regândirea întregii amenajări în stilul meu unic. Se impunea o investiție în achiziționarea parchetului potrivit. Dar de această dată, chiar nu-mi permiteam o (altă) greșeală. Cu atât mai mult cu cât gazele și electricitatea trebuie economisite iar fiecare grad în plus, contează.

K31 Parchetul din lemn alegerea ideală pentru mine și casa mea

Alma Parchet

Aveam nevoie de specialiști adevărați, ”pe bune” care să ofere consultanță profesionistă. Trebuia să apelez la ajutorul lor pentru a găsi parchetul de calitate, potrivit interiorului căminului și stilului meu. 

Consultanță gratuită

Cu lecția învățată și notițele la purtător, căutările mele s-au oprit la Alma Parchet. Ce m-a determinat să fac această alegere? În primul rând consultanța gratuită oferită de Alma Parchet. Pentru mine, acesta era marele câștig! Pornisem cu dreptul! Aveam mare nevoie de sfaturi cu privire la material (esența), model și nuanța potrivită. Și asta nu era tot. Trebuia să găsim împreună soluția cea mai bună pentru a acoperi cu parchet gresia din living.

Apoi, mai era un aspect: nu-mi doream deloc să pierd timp și bani pe transport, măsurători, materiale, montaj și finisaj. Prin urmare mă bucuram că toate acestea le rezolvam într-un singur loc.

Parchetul Alma – Gamă diversificată

Dar pe lângă consultanța gratuită, la Alma Parchet am găsit o gamă diversificată de produse și prețuri pentru toate buzunare. De la parchet din lemn masiv autohton și exotic, la parchet dublu stratificat sau triplustratificat, pardoseli SPC și decking din lemn exotic. Și seria surprizelor nu s-a încheiat: am descoperit produsele proprii, 100% românești Alma.

Citadelle Oak Parchetul din lemn alegerea ideală pentru mine și casa mea

Pornisem cu ideea că voi alege același tip de parchet din lemn masiv. Mi se părea simplu până să primesc explicațiile consultantului. Habar nu aveam că parchetul din lemn masiv nu se poate monta peste gresie. Iată cum aveam toate șansele să greșesc din nou. Noroc cu specialistul consultant care mi-a explicat totul în detaliu.

Au urmat măsurători și calcule pentru fiecare material necesar montării parchetului și bineînțeles, alegerea parchetului. Iar aici m -aș fi pierdut de tot dacă nu aș fi primit informații despre fiecare tip și model de parchet, despre finisaje, grosime, tratamente etc. 

Parchetul triplustratificat

Povestindu-le specialiștilor despre ce așteptări aveam de la noua pardoseală, mi-a fost mult mai ușor să aleg. Parchetul triplustratificat de Stejar Premium Mercury White a fost alegerea mea. Este un parchet din stejar, o esență rezistentă, durabilă, finisat în prealabil prin uleiere. Plăcile sunt de tip dușumea, cu grosimea de 14 mm. iar îmbinarea prin click.

Culoarea albă a parchetului ales creează o senzație luxoasă și elegantă. De asemenea, luminează și mărește optic spațiul, ceea ce pentru mine este nemaipomenit. Parchetul din Stejar Premium Mercury este ușor de integrat în designul interior existent al casei. Îmi permite să jonglez cu decorul: să combin tablouri cu rame din lemn de nuc și mici piese de mobilier.

15 4 art alma parchet despre Parchetul din lemn alegerea ideală pentru mine și casa mea

Parchetul din lemn

Am ales stejarul, o esență de lemn durabil și rezistent la șocuri, având în vedere că este un spațiu cu trafic extrem de intens. Cu alte cuvinte, am găsit parchetul și soluția care mi-a alungat supărarea că nu -mi ajunsese lemnul de nuc. Ambianța este confortabilă, stilul unic, personalizat, transmite mesajul dorit. Elementele pe care mi le-am dorit de fapt să le regăsesc în parchetul din casa mea: Parchetul care reprezintă imaginea stilului unic, personalizat. 

Aceasta este experiența mea reală cu parchetul din minunatul meu cămin. Dar, înainte de a încheia, trebuie să vă mai spun un lucru important. În cazul în care v-ați imaginat că totul m-a costat o avere, v-ați înșelat. Meritul este în primul rând al consilierului de la Alma Parchet care a găsit soluția pentru bugetul meu.

Am reușit să aleg parchetul ideal pentru mine și casa mea în stilul care mă reprezintă. De aceea, închei adresându-vă întrebările: voi ați fi rezistat tentației de a nu vă opri la Alma Parchet? Ce parchet vi se potrivește? Ați aflat de Alma Parchet? Aveți o experiență cu Alma Parchet? Aștept comentarii!

 

Până data viitoare, alegeți în stilul vostru!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Pentru cea mai curajoasă fată din lume (Indira)

Personalized T-shirts in my clothing style

Sursa foto: pexels, almaparchet

5/5 - (1 vote)