Bun găsit, dragilor! Deși probele SuperBlog m-au solicitat mai mult și capriciile vremii m-au pus la grea încercare, sunt aici cu noi articole pe gustul și interesul vostru. Așa cum v-am obișnuit, vă țin la curent cu lecturile mele și exprim opinii despre cărțile citite pentru ca voi să puteți alege ceea ce vi se potrivește. Astăzi, opinii despre cartea O iubire indivizibilă scrisă de Jennie Fields.

opinii - carte

Editura Rao îmi dă ocazia să împrospătez stocul de cărți, să-mi completez biblioteca și să-mi îmbogățesc cultura. Odată precizările făcute, să trecem la fapte, adică la ceea ce am promis: opinii.

Cuprins

Opinii despre O iubire indivizibilă

Pentru un iubitor de carte și citit, cărțile nu sunt niciodată prea multe sau biblioteca prea plină. Aceasta este părerea mea desigur, și cel puțin asta consider în ceea ce mă privește. Mai mult, timpul nu este prieten cu mine în general, dar în cazul cititului, pe cuvânt dacă e suficient. Mi-aș dori ca ziua să aibă cel puțin încă tot atâtea ore.

Dragoste, suspans, spionaj

Dar, să revenim la subiectul nostru și să vă spun câteva opinii despre cartea pe care am ales -o pentru astăzi. Cartea O iubire indivizibilă este încă una perfectă pentru gustul meu. Are exact ce trebuie pentru a fi perfectă, desigur, dacă ar exista perfecțiune. Dragoste, suspans, personaje inteligente și puternice  (și femeie) și, nu în ultimul rând spionaj.

Opinii - autorul cărții

Cred că este prima oară când amintesc de spionaj, iar asta mă obligă la o mică paranteză. Îmi plac foarte mult cărțile și filmele de spionaj. Chiar dacă nu am scris opinii despre nicio carte de acest gen, credeți-mă pe cuvânt, am multe la activ. Dovada stă chiar pe rafturile bibliotecii mele. Am închis paranteza.

Rosalind – eroina inteligentă

O iubire indivizibilă este o poveste din perioada anilor 1950. Autoarea Jennie Fields pune ca în cea mai reușită rețetă, igredientele perfecte.  Personajul principal Rosalind are inteligența sclipitoare a unui cercetător, frumusețea și emoția unei femei fermecătoare și curajul unui erou.  Contrar celor spuse, (cum) că frumusețea și inteligența nu pot fi întâlnite la un  loc, viața demonstrează că se poate. Iar Rosalind, eroina din cartea pe care am citit-o de curând, reprezintă perfect realitatea acestui ”fenomen”.

Rosalind face parte din echipa de cercetători care au descoperit formula folosită la fabricarea bombei atomice. Dar eroina noastră fusese cooptată în echipă fără să știe că studiile, și rezultatele spectaculoase vor fi folosită în acest scop. Rosalind era convinsă că cercetările și munca ei vor fi utile omenirii și nu vor fi folosite pentru distrugere. După lansarea bombelor de la Hiroshima și Nagasaki, Rosalind se consederă autoarea distrugerilor.

opinii

Weaver

Din echipa de cercetători făcea parte și tânărul Weaver. Atrăgător, inteligent, fermecător. Și o place pe Roz. Cei doi au o relație, Rosalind iubindu-l cu toată ființa, cu toată puterea de care era capabilă. Dar lucrurile încep să o ia razna la propriu din ziua în care are loc bombadamentul asupra Japoniei. Rosalind se îmbolnăvește fizic și psihic, iar iubitul ei ajută la distrugerea ei profesională. Se renunță la serviciile ei având folosind ca dovadă acuzațiile din declarația lui Weaver.

Autoarea cărții O iubire indivizibilă împletește extrem de bine iubirea, știința, inteligența și spionajul. Aceasta reușește să  făcă lectura nu doar palpitantă, ci și ușor de citit. Are acel efect ca atunci când o deschizi pentru câteva pagini, să te trezești că nu poți s-o mai lași din mână.

IMG 20211026 100441 Opinii despre O iubire indivizibilă (Jennie Fields)

Charlie

În scenă intră alt treilea personaj, Charlie, agent special FBI, fost prizonier de război. Dramele prin care trec cele trei personaje, chiar când faptele lor sunt condamnabile, captivează și stârnesc empatie. Și m-aș opri aici cu dezvăluirile și propriile opinii, deoarece scopul meu este acela de a vă stârni interesul.

Recomandare

Cu sinceritate vă spun: cartea merită citită, este extraordinar de interesantă, incitantă și ușor de citit. Fără a fi obositoare, cartea O iubire indivizibilă este recomandarea de lectură care va plăcea multor gusturi. Spun asta cu convingere, deorece scriitoarea a introdus detalii istorice bogate, cărora le-a adăugat intrigi pline de suspans și iubire. Rezultatul: o poveste încărcată de emoție. Iar titlul, oh, nu e din cauză că mi-ar fi plăcut chimia, dar are o legătură. Metaforic vorbind, desigur.

Nu există prieten mai loial decât cărțile.

Ernest Hemingway

Rosalind este eroina sclipitoare pe care o placi din prima clipă. Dacă Weaver o iubește sau a iubit-o cu adevărat, dacă Rosalind va reuși să separe iubirea de datorie, vom vedea. Doar citind cartea vom reuși să aflăm dacă eroina nostră va alege bărbatul care a învățat-o să iubească sau pe cel pe care dragostea ei îl vasalva.

Cam acestea ar fi cele câteva opinii și recomandarea mea onestă, din tot sufletul. Cartea O iubire indivizibilă o puteți găsi pe site-ul Editurii Rao. Dacă ați citit-o deja, aștept opiniile voastre.

Până data viitoare, spor la citit!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Personalized T-shirts in my clothing style

Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

Rate this post