Am ajuns la jumătatea toamnei și dacă nu mi-aș fi amintit de Halloween, aș putea să jur că e deja iarnă. Ei nu, încă nu m-am gândit la Crăciun, deși îl ador. Ideea e că era cât pe ce să ratez sărbătoarea! Vreți să vă povestesc despre spaima dinainte petrecerii de Halloween? Deși m-am pregătit de o petrecere de Halloween ca la carte.

Spaima

Cuprins

Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

O petrecere adevărată, ca în vremurile bune, cu toți prietenii și cei dragi. Da, știu că vă gândiți la restricții și la spaima cauzată de acestea. Stați liniștiți, nu acesta este motivul deoarece ne-am luat toate măsurile necesare. Rămâneți aici cu mine și veți afla întreaga poveste.

Ne dați ori nu ne dați – îmi sună vesel în minte cântecelul -colind din filmele americane. Și ce dacă e o sărbătoare de împrumut? Orice prilej de bucurie și de sărbătoare merită să fie fructificat. Voi pregăti cea mai tare petrecere și niciun spirit nu-mi va transmite spaima care să mă oprească.

Ce să mai stau pe gânduri? Fac o scurtă vizualizare mentală și inventariez produsele de care am nevoie. Dovleci am, ceva orătănii găsesc, ouă, … afinată, mustul proaspăt stors, … hai că mă descurc. Elementele de decor și decorațiunile nu sunt nici ele o problemă, lista de invitați o știu pe de rost. Va trebui să mă ocup de invitații (am idee despre temă), doar la meniu am de lucrat mai mult.

Spaima

Planuri și meniuri de Halloween

Plăcinta cu dovleac este cea mai căutată, cea mai apreciată și prezentă în bucătăria noastră. Foarte aproape, cam pe același loc, sunt ouăle de prepeliță. Nici fazanul sau prepelițele la cuptor nu fac excepție din topul preferințelor.

Petrecerea aceasta de Halloween este diferită datorită vremurilor prin care trecem. Mi – aș dori să fie ceva surprinzător, care să depășească așteptările. De prea mult trăim spaima limitărilor de tot felul. Vreau o abordare care să transmită mesajul de libertate și pofta de viață. Ceva care să ne desprindă de cotidian.

Spaima - mașina de spălat vase Franke

Electrocasnice Franke

Sorb ultima gură de cafeaua de astăzi și intru în bucătărie având toate detaliile în minte. Privirea îmi cade pe obiectele care vor fi cele mai solicitate și utile din bucătăria mea. Mă felicit pentru a nu știu căta oară pentru că am ales electrocasnice Franke.

Spaima

Plita pe gaz, chiuveta, hota și mașina de spălat vase sunt produsele Franke, pe care mi le-am achiziționat în urmă cu 13 ani. Și care nu m-au dezamăgit. Pe lângă acestea am ales un cuptor Franke care nu mi-a dat emoții sau spaima că mă lasă cu ”ochii în soare”. Chiar și-a scos toți banii, fiind cel care duce aproape tot greul în prepararea bunătăților culinare.

Accentul pe gust, decor, lumină

Așadar am decis: pun accentul pe gustul preparatelor, al decorului, pe lumină și muzică. Decorul preparatelor mele vor face diferența și, alături de savoare vor smulge aprecierile și aplauzele audienței. Pardon, prietenilor mei gurmanzi și petrecăreți.

Merg pe elemente care se vor regăsi în decorul mesei și al interiorului, totul pus în valoare de o lumină difuză violet. Decorul va fi completat cu lumânări  și dovleci sculptați. De altfel, dovleacul va fi prezent sub multe forme: felinare, frapieră, vază sau suport pentru bomboane. Florile agățătoare vor completa atmosfera specifică Halloween-ului.

Spaima

De asemenea, m-am gândit să adaug un strop de magie atmosferei. Vrăjitoare, pălării și mături de vrăjitoare, chiar și puțin sclipici sunt elementele la care voi apela. A, și să nu uit să pun ”balonul covid-19” plin cu bomboane deasupra ușii! Bănuiți că va fi spart și ne vom elibera de spaima lui, nu?

Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

Fără să mai pierd vremea, încep prepararea bunătăților. Pregătesc cuptorul pentru pizza care va fi deliciul copiilor. Decorul din mozzarela sub formă de fantome, ochi din roșii cherry și măsline va fi bucuria celor mici. Ce copil nu adoră pizza?

Între timp, mă sucesc și răsucesc între plită, chiuvetă, blat și cuptor, ca Catherine Zeta-Jones (și AAron Eckhart în No Reservations. (Deși, eu sunt singură în bucătărie.) Pregătesc ouă de prepeliță cu somon și dau frâu liber imaginației. Voi folosi capere și măsline pentru decor cu păianjeni, ochi viermi.

Mythos Zone Flexi Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

Culori, arome, plăcere și entuziasm

Bucătăria mea este invadată de culori și arome și arată ca după un mic război. Dar plăcerea este extraordinară. Mă simt ca un magician care își folosește bagheta și preparatele apar rând pe rând. De multă vreme nu m-am mai simțit atât de entuziasmată în bucătărie.

Meniuri gustoase la cuptor

Pe plită, bolborosește încet dovleacul cu zahăr brun și scorțișoară împrăștiindu-și aroma în toată bucătăria.  Cuptorul își face treaba și în căldura de 180º se coc prepelițele cu bacon, înfășurate în frunză de vie. Le voi decora în pânză de păianjen din cașcaval și gheare din asparagus cu fulgi (unghii) de arahide.

E rândul plăcintei cu dovleac să fie asamblată și pusă la cuptor. Până se coace și va prinde crusta de culoare galbenă-ruginie, voi apela din nou la serviciile plitei. Pregătesc piureul de țelină care va însoți prepelițele. Formez niște movilițe sub formă de fantome cărora le pun ochi din mazăre. Iar în coji de portocale sculptate pun salată de varză roșie și albă.

pexels photo 4992591 Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

La o petrecere de Halloween nu pot lipsi dulciurile. Pe lângă plăcinta cu dovleac și bucăți de dovleac copt decorate cu pânză de păianjen realizată din zahăr ars, mai am câteva surprize. Sper să mai am ceva timp pentru a fi gata până invitații vor suna la interfon. Mă bazez pe calitatea demonstrată în toți acești ani a electrocasnicelor mele Franke.

Visez cu ochii deschiși …

Heeei, dar ce bine mi-ar fi prins un cuptor Franke de nouă generație care să permită coacerea mai multor preparate odată! În felul acesta aș fi grupat câte 3 preparate odată și timpul s-ar fi redus substanțial.

A fost nevoie să vizitez Franke magazin online Maris FMA 97 P XS Inox satinat – finisaj cristal negru (franke.com) și beculețele din minte mi s-au aprins ca o instalație de sărbători. Este exact ce mi-ar trebui! Inovativ, inteligent, multifuncțional.

Spaima -cuptor Franke

În plus, sistemul pirolitic de autocurățare m-ar scuti de chinul de acum. Timpul petrecut cu pregătirea preparatelor ar fi fost mult redus și mi-ar fi permis să mă ocup în tihnă de decorare și de mine.

… la noile colecții Franke

Dar, m-a cam luat valul și visez cu ochii deschiși. Însă obiectele mele electrocasnice Franke chiar trebuie înlocuite. Iar noile colecții – Maris, Mythos și Smart – sunt de-a dreptul extraordinare.

Ca utilizator al produselor Franke, pot spune, doar pe baza experiențelor proprii, că nu le-aș înlocui cu produsele altui brand.

Smart Usor de intretinut usor de utilizat Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

Revin  la activitățile din bucătărie. Spaima că am cam intrat în criză de timp mă dă puțin peste cap. Sunt nevoită să apelez la ajutor pentru decorul interior și exterior. Bine că mai tinerii membri s-au ocupat de invitații și deja au ajuns la destinatari. Trăiască online-ul!

Dulciuri de Halloween

Încep prepararea dulciurilor: pălării de vrăjitoare (din biscuiți, ciocolată, unt și frișcă lichidă), brioșe de ciocolată (fantome), fursecuri (bufniță și păianjeni) și bezele fantomă. Pregătesc oalele și ingredientele, dau drumul la plită să topesc ciocolata, preîncălzesc cuptorul.

pexels photo 5583536 Spaima dinaintea petrecerii de Halloween

Spaima

Ah, nu! Doamne, sper că nu s-a supărat cuptorul meu tocmai acum! M-o fi auzit că i-am pus gând (rău) de înlocuire cu un frate mai inteligent. Exact spaima că mă lasă cuptorul îmi lipsea!

Hai dragul meu, te rog nu mă lăsa! Promit că nu te voi arunca! Voi avea grijă să ajungi într-un loc unde vei putea fi refolosit (reciclat). Poate chiar vei face parte dintr-un produs nou și viața ți se va prelungi.  Mă rog de el de parcă m-ar înțelege și spaima mă cuprinde mai puternic.

Dar cuptorul nu s-a lăsat impresionat de rugămințile mele. A rămas impasibil și rece. Nu-i nimic, îmi spun. Nu mă sperii eu din atâta și nici nu voi renunța la petrecerea de Halloween. Voi pregăti dulciurile care nu necesită coacere. Folosesc plita, iar de problema cuptorului mă voi ocupa după petrecere.

Spaima - cuptor Franke

Petrecerea de Halloween

Invitații au început să apară. Unii s-au și costumat! Muzica, decorul și atmosfera este perfectă. Meniul meu stă cuminte aranjat, așa cum mi-am propus, încadrat perfect în decorul atent pregătit. Tonul distracției a fost dat.

Toate semnalele par să anunțe cea mai reușită petrecere. Prietenii mei se ling pe degete și savurează preparatele și veselia ne-a cuprins pe toți. Dansul, bancurile, poveștile și jocurile pregătite sunt ca pe vremuri.

Totul e bine când se termină cu bine

”Hmmm! – îmi spun în gând: Nici nu știți ce vă pregătesc pentru următoarea petrecere. Mă va  ajuta una din noile game Franke pe care o voi cumpăra! Îmi promit și mă voi ține de cuvânt.

Franke își propune să nu facă niciun compromis când vine vorba de calitate, inovație și stil, inspirându-i astfel pe clienți și transformându-i în adevărați ambasadori de brand. Noile colecții au fost gândite special pentru a oferi o experiență inedită de utilizare. Gama de produse Maris face ca bucătăria să devină spațiul preferat de întâlnire al familiei, Mythos aduce performanța ridicată în propria locuință, iar Smart nu lasă nicio dorință sau nevoie nesatisfăcută grație tehnologiilor adoptate.

Până data viitoare, bucurați-vă de fiecare sărbătoare! 

 

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Ritualul unui cafegiu pasionat de Kfea

Sursa foto: franke, pexels, wunderstock, arhiva personală

Rate this post