Premierele cinematografice, la fel ca lansările de carte sau lansarea ultimului model de gadget preferat, sunt așteptate cu sufletul la gură. Fanii genului de film preferat se pregătesc pentru premiera respectivă ca pentru o adevărată sărbătoare. De fapt, asta mi se întâmplă mie și familiei, când vine vorba despre acest tip de eveniment cinematografic. Așadar, astăzi vă invit să descoperiți trucurile unor cinefili pentru bucuria spectacolului cinematografic.

Pentru noi, o ieșire la cinema sau vizionarea unui film din genul preferat este ca un eveniment. Iar pentru ca vizionarea unui film să o simțim ca pe o mică sărbătoare avem trucurile noastre.

Trucurile unor cinefili pentru bucuria spectacolului cinematografic

trucurile - apara proiecție film

Cu mulți ani în urmă, mersul la cinema era printre puținele bucurii și activități de distracție și relaxare. Cu toate acestea, iubitorii spectacolelor de cinema aveau câteva lucruri de care țineau cont pentru ca plăcerea să fie cât mai mare. Deși confortul din sălile de cinema sau tehnologia erau minime, adevărații cinefili făceau din fiecare vizionare un spectacol.

Între noi fie vorba, asta și este vizionarea unui film la cinema: un spectacol cinematografic. Și ca orice spectacol are și anumite reguli de conduită. Stați, nu vă speriați! Regulile unui spectacol cinematografic nu sunt rigide, pretențioase sau greu de respectat. Pentru un spectacol cinematografic nu se impune un anumit stil vestimentar, spre exemplu. Dar, o ținută decentă, respectarea orei de începere a rulării filmului, respectarea liniștii în sală și a celorlalți participanți, sunt lucruri de bun simț.

Ca vechi cinefili, am preluat cumva ”moștenirea” în ceea ce privește aceste reguli. Însă, la fel cum tehnologia, aspectul și confortul sălilor de cinema au evoluat și noi am adăugat sau adaptat aceste reguli. De asemenea, trucurile pe care le-am descoperit, le-am transformat în atu-uri care ne ajută să ne bucurăm maxim de fiecare vizionare. Bineînțeles, ținem cont de tehnologia modernă și formatele de tip  2D, IMAX, 4DX, Dolby Atmosîntâlnite astăzi în cinematografe.

Pregătirea unei ieșiri la cinema

trucurile - cinematograf

Dar haideți să vedem cum decurge exact pregătirea pentru o lansare cinematografică în familia mea și trucurile noastre. Desigur, toți cei patru membri ai familiei sunt mari iubitori de filme. În plus, ne place să ne distrăm și să vizionăm împreună spectacolele cinematografice, filme pe gusturile noastre și să le comentăm ulterior.

Propunerea

”- Hello, dragilor! Vineri 3 decembrie 2021 în cinematografelor din toată țara are loc lansarea unui nou film. Ce părere aveți de propunerea de a viziona împreună noul film? E început de weekend, prin urmare programul ne-ar permite tuturor și ne- am putea bucura de o seară minunată.

– Daaa! aud răspunsul în cor al membrilor familiei. Despre ce film este vorba?

– Cum, nu știți?!? Mă gândeam că știți deja, dar dacă nu ați aflat, cu atât mai bine. Va fi o surpriză și mai mare. Mă ocup eu de bilete. Aleg locurile ca de obicei sau aveți alte preferințe?  Ora de începere a spectacolului este 18, aveți ceva în agendă pentru acea oră?

Dezvăluirea titlului și genului de film ales

– Maamaaa …, dă-ne măcar niște indicii. Dacă nu vrei să intrăm pe net să aflăm despre ce film este vorba. Știm care sunt gusturile tale, nu ne facem griji în privința asta, dar vrem să știm ce ai ales de data aceasta.

trucurile

Bine, bine. Știu că puteți afla, ba chiar sunt surprinsă că tocmai vouă v-a scăpat evenimentul. Se pare că de data asta v-am luat-o înainte și am aflat prima despre filmul care urmează a fi lansat. Sunt convinsă că este o surpriză nemaipomenită, în special pentru voi băieți.

Lansare – Ghostbusters: Afterlife

Cum spuneam în 3 decembrie 2021 se lansează filmul Ghostbusters: Afterlife” (”Vânătorii de fantome: Moștenirea”). Am văzut trailer-ul  și am citit că este un film emblematic pentru cinefilii de toate vârstele.

-Yeeei!!! Ce tare! Mama, dar ție îți place genul acesta de filme? Știi, e din seria de filme ”Vânătorii de fantome”.

– De ce nu? Îmi plac filmele SF și efectele speciale! Și apoi, cine nu iubește fantomele?!? Apropo, am văzut câteva filme din seria amintită. În cazul în care ai uitat, îți reamintesc că sunt filme pentru întreaga familie. Deci, ceva preferințe în afara celor pe care le știu?

Locurile cele mai bune din sală

-Nuuu! Rămân aceleași locuri ca de obicei. Știi, cele din zona de unde se vede și se aude cel mai bine. Doar am învățat care sunt cele mai bune locuri. Locurile amplasate pe mijlocul rândului aflat aproximativ  în a treia parte a sălii, de la ecran spre spatele cinematografului.

-Așa este, ai dreptate dragul meu. Alegerea locurilor în sala de cinema este unul dintre trucurile pe care le folosim după ce am aflat rezultatele măsurătorilor făcute în acest sens. Este un aspect important pentru o experiență reușită la un spectacol cinematografic. În regulă. Sper să prind bilete cu locurile preferate sau, plus – minus locuri amplasate în zona respectivă.

-Vrei să mă ocup eu, draga mea? se oferă soțul meu. Îi sun și pe prietenii noștri Floreștii. Poate vor să ne însoțească. Aleg cinematograful cel mai apropiat și modern. Băieții s-ar bucura și ei de întâlnirea cu prietenii lor. După film, putem împărtăși impresii, putem comanda ceva de mâncare și continuăm seara la noi acasă. Ce spui? În timpul acesta, tu te poți ocupa de altceva.

trucurile

Trucurile unor cinefili

-Mulțumesc, dragule! E perfect! Știi că e important să luăm bilete din timp pentru a găsi locuri bune, dar și pentru a evita îmbulzeala de la casă. Sună-i pe Florești să vezi dacă doresc să ne însoțească și apoi cumpără biletele. Eu vorbesc cu băieții și aruncăm o privire prin garderobă să alegem niște haine confortabile, dar decente.”

La final

Așadar, am luat bilete pentru noi și pentru prieteni și am bifat celelalte detalii. Nu ne rămâne decât să așteptăm cu nerăbdare să mergem la spectacolul cinematografic. Vizionarea filmului ales va constitui fără îndoială o bucurie și o plăcere de a petrece timp cu familia și prietenii. Iar trucurile noastre – pe care sigur le-ați prins -, reprezintă ”secretul” bucuriei pe care o vom trăi. Sunt convinsă că trucurile folosite vor fi păstrate și transmise mai departe.

Care sunt trucurile folosite de voi pentru a obține bucuria vizionării unui film? Știați de lansarea din 3 decembrie a filmului Ghostbusters: Afterlife”? Aștept cu nerăbdare opiniile voastre.

 

Până data viitoare, bucurați-vă de filmele preferate!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021.

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Oameni cu inimi de români. La mulți ani!

Grija pentru farmec(ul) naturii și al meu

 

 

Rate this post