Ultimii doi ani au fost teribil de grei pentru toată omenirea și au fost afectate aproape toate domeniile. Printre cele mai afectate însă au fost călătoriile și industria ospitalității.

Cuprins

2 ani de pandemie și vacanțele

 pandemie

Restricțiile și situația sanitară ne-au lăsat fără speranța de a pleca în vacanțe și călătorii. Ne-am trezit pese noapte că toate visurile de a vedea noi locuri sau de a le revedea pe cele dragi s-au spulberat. Dar, cum spune un vechi proverb ”nu aduce anul ce aduce ceasul”, așa mi-a adus mie pandemia vacanțele.

Dacă cineva mi-ar și spus că în acești doi ani voi călători, l-aș fi privit cu oarece suspiciuni legate de anumite afecțiuni. Și totuși, prezumțiile sumbre s-au dovedit a fi departe, în cazul meu.

pandemie

Atât în primul cât și al doilea an, am avut bucuria imensă de a călători și petrece vacanțe frumoase. Am avut trei vacanțe, două în cel de-al doilea an de pandemie.  Nu a fost pentru prima oară când am avut două vacanțe într-un an. Dar trebuie să recunoaștem, în timp de pandemie, asta este mai mult decât minunat.

A treia vacanță în pandemie

Ultima vacanță pe care am făcut-o în cel de-al doilea an de pandemie a fost în noiembrie. Despre aceasta nu v-am povestit aproape nimic și aș vrea să o fac în cele ce urmează. Și de asemenea, câteva gânduri/opinii despre toate vacanțele din cei 2 ani de pandemie.

IMG 20210620 214011 2 ani de pandemie și vacanțele

Pentru ultima vacanță nu prea am fost pregătită, deoarece a fost o surpriză. Mai exact, un cadou de ziua mea. Dar ce nevoie de pregătiri să am când este vorba despre așa ceva? Destinația mi-era dragă și să petrec încă 2 săptămâni la temperaturi de 24-26 grade nu putea decât să mă facă fericită.

Inedit și spectaculos

Dacă ar fi să descriu în câteva cuvinte această vacanță aș începe cu: inedit și spectaculos. Inedită pentru că a coincis cu perioada de competiție SuperBlog și am reușit să scriu la fiecare probă. Ba chiar am obținut și un premiu la una din probele din acea perioada. Așa ceva!!?

 pandemie

Inedit și pentru că nu mai fusesem pe insulă în perioada de sfârșit de noiembrie. Astfel, am avut ocazia să văd care e treaba cu Black Friday în Tenerife și cum se pregătesc ei pentru sărbătorile de iarnă. Cum este?

Spectaculos

Spectaculos! Deși, restricțiile au afectat serios lucrurile și pe insulă. Am avut ocazia să văd cum se decorează și cum întind (la propriu) covorul roșu. De fapt o mochetă de culoare roșie, întinsă pe mai toate aleile principale, ale magazinelor, zonelor centrale etc.

 pandemie

La început nu înțelegeam despre ce este vorba. Am crezut că este o lansare, un eveniment sau ceva de acest fel, pentru că se întâmpla în fața unor mari magazine.

Apoi, când am văzut că acțiunea se extinde mai peste tot în stațiunea în care ne aflam, mi-am dat seama că se pregăteau de sărbători. Și chiar dădea un aer de sărbătoare și te făcea să te simți special.

Inedit

Am văzut apoi și celelalte pregătiri pentru sărbători, brazi de toate formele, reni și luminițe (mii). Din păcate nu am prins momentul în care s-au aprins toate luminile. Dar mi-am propus să fac o vacanță în perioada noiembrie- decembrie.

Ah, și multe, foarte multe crăciunițe, pe care îmi venea să le fotografiez non stop. Bine, îmi venea să le iau în brațe și eventual să aduc cât pot de multe acasă. (:)) În orice caz, totul mi s-a părut deosebit, inedit.

pandemie

Black Friday

Deoarece am prins puțin din sfârșitul lunii noiembrie, am constat cum stă treaba și cu Black Friday. Se întâmplă în ultima săptămână a lunii noiembrie și, este cam la fel cum se întâmplă la noi. Unii comercianți oferă reducerile Black Friday pentru o săptămână, alții pentru perioada de weekend, sau doar o zi în alte cazuri. 

Sunt și comercianți care nu țin cont de deloc de Black Friday. Dar este de înțeles, atâta timp cât aceștia fac reduceri ori de câte ori vor. 

IMG 20211125 185329 2 ani de pandemie și vacanțele

Inedit și pentru că în toți anii de când merg în vacanță pe insulă s-a întâmplat o singură dată să plouă în partea sudică. A fost o surpriză și atunci, dar a fost o ploaie scurtă, trecătoare.

Dansând în ploaie

De această dată, chiar în ultima zi a vacanței noastre a plouat de ne-a ținut blocați într-un magazin, preț de vreo oră. Până la urmă, am fost nevoiți să ne cumpărăm hanorace și o umbrelă pentru a ajunge la apartament.

Era asemenea unei ploi de vară de la noi, dar una zdravănă, care a ținut câteva ore. Și, nu ar fi fost nicio problemă, pentru că era cald și plăcut, numai bine de dansat în ploaie.

 pandemie

În șlapi, tricou și pantaloni scurți era perfect. Și, parol că aș fi dansat în ploaie pe muzica plăcută ce se auzea în boxele magazinului în care ne aflam. Doar că eram presați de timp pentru ceck-out și să ajungem la timp la aeroport. 

2 ani de pandemie și vacanțele

Surprinzător ar fi alt cuvânt potrivit pentru vacanța mea cu numărul 3 din pandemie. Dacă o iau în ordine cronologică, prima oară m-a surprins noul traseu aerian. Nu știu ce și cum s-a întâmplat, dar Wizz-Air– ul are un traseu mai scurt față de cel inițial, cu o oră.

IMG 20191122 174713 BURST001 COVER 2 ani de pandemie și vacanțele

Ceea ce este extraordinar, având în vedere că zborul București- Tenerife era de 6 ore. Oricât de mult mi- ar plăcea să zbor, statul în scaunul de avion, presiunea atmosferică, imposibilitatea de mișcare etc. fac să conteze mult o oră mai puțin.

Surprinzător a fost și faptul că de această dată stațiunea era plină de oameni. Aveam senzația că sunt înainte de pandemie sau după, ca și cum aș fi trecut în altă dimensiune.

 pandemie

Ultima vacanță versus primele 2

Noroc că am fost acolo în octombrie 2020 și știu exact cum au stat lucrurile. Nici în iunie 2021, anul doi de pandemie (ca la facultate sau liceu) lucrurile nu arătau grozav. Adevărat, măștile, dezinfectantul, distanțarea, toate erau respectate la fel. 

Bineînțeles că toate acestea mi-au dat un sentiment de normalitate. Apropo de ”nu va mai fi la fel”, iată că din acest punct de vedere am avut satisfacția să constat că se poate. În același timp, nu pot spune că mi-a displăcut să petrec celelalte două vacanțe în timp de pandemie.

IMG 20211114 121828 2 ani de pandemie și vacanțele

În afara tristeții pe care o simțeam când îmi întâlneam prietenii. Unii își închiseseră afacerile, alții rămăseseră fără job. Era trist să treci prin fața numeroaselor spații comerciale, terase, magazine închise. Să stai la o cafea, o bere, să mănânci și să fii cam singurul (sau singurii) de acolo.

Experiențele vacanțelor celor 2 ani de pandemie

Tot pentru prima oară în cei 12 ani s-a întâmplat să stăm aproximativ 30-35 minute la coadă pentru un taxi de la aeroport. Probabil că ne- am nimerit în perioada când li s-a permis englezilor să vină pe insulă. Din câte am înțeles, aceștia nu au putut intra pe insulă o perioadă.

pandemie

De a doua zi au apărut bus-urile speciale spre și dinspre aeroport. Spre exemplu la întoarcere nu a mai fost nicio problemă. Atât cursele expres ale bus-ului cât și taxi-urile circulau normal, fără timp mare de așteptare.

O așa zisă problemă aș putea numi-o pe cea din aeroport, când englezii treceau ca prin brânză. Adică, li se făcea efectiv culoar de trecere, în timp ce toți ceilalți stăteam înghesuiți la doar 2-3 ghișee. Nu aș putea să vă spun ce anume se întâmpla, dar a fost ceva ce nu s- a mai întâmplat. 

IMG 20211119 184042 2 ani de pandemie și vacanțele

Opinii despre vacanțele din pandemie

Dar toate acestea au fost experiențe cu care ne-am întâlnit  în vacanțele celor 2 ani de pandemie. Sigur că nu este nicio diferență între ce se întâmplă în alte aeroporturi (cam în toate). Toate anunțurile făcute din 2 în 2 minute, petele de vopsea care indică distanța și toate celelalte măsuri sunt inutile. 

Cu toții am fost depășiți de situație (și situații). Apoi, în funcție de fiecare, situația a fost depășită sau escaladată. Eu am ales să mă bucur de fiecare oportunitate, de fiecare zi.

IMG 20211123 175850 2 ani de pandemie și vacanțele

Dacă am avut temeri să călătoresc? Da. Multe. Dar nu ni se întâmplă la fel în situațiile în care nu știm ce ne așteaptă? Cu toate acestea, nu am stat să văd dacă drobul de sare cade sau nu. Și fiecare zi mi- a adus o nouă experiență, o nouă bucurie, viață.

La final

Toate cele 3 vacanțe cu tot ce am trăit au fost unice în felul lor. Dacă în prima era o liniște extraordinară iar hotelierii (în mare parte) au profitat să renoveze, în a doua mi s-a părut un pic mai trist. Mulți antreprenori au închis, alții s-au relocat iar turiștii, nu erau atât de puțini că îi puteai număra.

IMG 20211121 172151 2 ani de pandemie și vacanțele

În comparație, așa cum spuneam, cea de-a treia vacanță din pandemie a fost aproape ca cele dinainte de declanșarea nebuniei. Nu regret niciun moment că am fost în cele 3 vacanțe. Ba dimpotrivă, mă consider norocoasă și recunoscătoare. Și bineînțeles, am pornit deja în căutarea biletelor pentru următoarea vacanță.

Voi ați fost în vacanțe în acești 2 ani de pandemie? Pe unde ați ajuns și care sunt experiențele și opiniile despre ele?

Până data viitoare, cât mai multe vacanțe și călătorii!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor și abonați-vă.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Brandul anului 2021 care m-a convins

4 recomandări cadouri pentru femei- Victoria’s Secret

Rate this post