Sunt tipul omului care alege naturalul. Omul care iubește cu tot sufletul natura cu frumusețea și tot ce oferă ea cu generozitate. Iubesc aroma de brad și de rășină, iubesc culorile, dar și tradiția și tradiționalul. Cu alte cuvinte ador natura și o prețuiesc ca pe ceva sacru și sfânt. Totuși, am o mare dilemă: Bradul de Crăciun – natural sau artificial?

Peste o lună va fi sărbătoarea pe care o iubesc enorm: Crăciunul. Mi-am dat seama că exact atât mai este până la Crăciun, când am văzut cum se pregătesc cei din ”țările calde”: brazi artificiali, luminițe și steluțe mii, podoabe fel de fel etc. Desigur, nu lipsește Moș Crăciun! Cu sacul lui plin stă lângă brazi sau coboară pe frânghie, căci la ei, hornurile lipsesc.

Cuprins

Bradul de Crăciun natural sau artificial? Dilema anului

bradul

Atunci m-am dus cu gândul la emoția și bucuria cu care împodobim bradul de Crăciun.  La colindele noastre care răsună în toată casa, la nerăbdarea copiilor care îl așteaptă pe Moș …  Parcă am simțit și mirosul proaspăt de brad, aroma de cozonac și alte bunătăți pregătite de Crăciun.

Prin urmare, astăzi vă voi introduce în atmosfera magică a împodobirii bradului. Totodată, sper să rezolv marea dilemă pe care, sunt convinsă că o avem mulți dintre noi:  Ce fel de brad împodobim de Crăciun? Bradul natural sau bradul artificial?

bradul

Brazi artificiali

Anul acesta s-a întâmplat să mă aflu în vacanță în această perioadă a anului când încep pregătirile de împodobire și ornare a orașelor. În locurile în care temperaturile nu coboară sub 17 grade pe tot parcursul anului, nu ai crede că pregătirile pentru crăciun sunt atât de intense. M-a surprins să văd de câteva zile atâta freamăt și preocupare, atâția brazi de Crăciun pe care îi împodobesc, covoare roșii întinse peste tot.

În multitudinea de brazi întâlniți – credeți-mă sunt chiar mulți – , nu am văzut până acum nici măcar unul natural. Toți sunt brazi artificiali de diverse tipuri, care mai de care mai ingenioși și mai interesanți. Și, de ceva timp mă tot gândesc și eu să aleg varianta de brăduț artificial. Văzându-i pe aceștia, aspectul și diversitatea, modul de împodobire, faptul că iubesc natura și aș putea contribui la păstrarea ei, m-au pus pe gânduri foarte serios.

bradul

Depozitul de brazi

Gândurile acestea m-au făcut să intru pe net și să caut un brăduț artificial pe placul meu și al familiei. Depozitul de brazi este magazinul online cu produse pentru sărbători care m-a convins să nu mai plec. Produsele pe care le-am descoperit aici sunt de-a dreptul uimitoare. Singura mea problemă nu este nici prețul – există variante pentru toate buzunarele -, nici transportul sau calitatea, ci  care este bradul pe care ar trebui să-l aleg.

Există atâtea variante și tipuri de brazi artificiali aproape identici cu bradul natural pe care îl știu, încât îmi este greu să fac o alegere. De la brazi clasici, la bradul colorat, full 3D, brazi ninși,, bradul cu conuri sau la bradul cu vâsc etc.

bradul

Alegerea mea: brad artificial cu aspect natural

De la bradul cu preț mic, dar asta nu înseamnă de proastă calitate sau mai puțin aspectuos, la bradul din categoria Premium, absolut toți mi-au atras atenția. M-aș opri totuși la brazi artificiali cu aspect natural și aș alege bradul artificial De Lux cu ace full 3D – IMPERIAL BLUE.

Îmi vine în minte și motivul invocat de ai mei, legat de bani. Adevărat, pentru bradul artificial dăm mai mulți bani odată, dar cheltuiala se amortizează datorită timpului (în ani) de utilizare. În timp ce bradul natural (mai ales cel ales de noi) costă destul de mult și suma trebuie cuprinsă în buget an de an.

bradul

De ce brazi artificiali de pe Depozitul de brazi

Pe scurt, am motive solide să îmi conving familia că cea mai bună alegere (începând cu acest Crăciun), este bradul artificial  de la Depozitul de brazi. Iată care sunt acestea:

  • Diferențele dintre brazi artificiali și cei naturali practic nu există. Brazii artificiali au un aspect natural și de calitate, astfel încât  nu se diferențiază cu nimic de cei naturali. Mai mult, nu ne mai ”supărăm” că nu are crengile egale, ca unii brazi naturali.
  • Este o investiție pe termen lung. Bradul artificial poate fi utilizat mulți ani, putând fi păstrat împachetat, fără a ocupa spațiu mare.
  • Contribuim la păstrarea echilibrului ecologic și la ocrotirea pădurilor, implicit a naturii
  • Marea diversitate de produse ne permite alegerea bradului pe care ni-l dorim. Vom reuși să alegem un brăduț artificial care ne va mulțumi atât din punct de vedere al gustului, aspectului, dar al prețului, fără a fi afectată calitatea.
  • În cazul bradului artificial nu mai este cazul să ne facem griji (chiar probleme) din cauza acelor care cad și pe care le pot înghiți copiii 9mici) sau cățeii. Desigur, aici adăugăm și necesitatea de a aspira, curăța aproape zilnic.
  • La Depozitul de brazi toate comenzile în valoare de minimum 700 lei beneficiază de transport gratuit în orice localitate din România.
  • Cumpărăturile de pe Depozituldebrazi.ro sunt fără riscuri. În cazul în care există  nemulțumiri, banii sunt returnați în maximum 14 zile.
  • Reducerile – foarte important pentru bugetele noaste – sunt de până la 40% la brazi artificiali de Crăciun.

IMG 20211125 141610 Bradul de Crăciun natural sau artificial? Dilema anului

Am rezolvat dilema: aleg brad artificial

De asemenea, trebuie menționat faptul că sunt produse de înaltă calitate, testate chiar de către Moș Crăciun. Acestea se comercializează exclusiv online, doar la Depozitul de Brazi, comod, din fotoliul de acasă sau de la birou.

Așadar, am rezolvat dilema, am făcut o alegere, mi-am setat motivele. Mai am nevoie de un consens în familie. Dar știți ceva? Dacă eu care sunt convinsă că nimic nu se compară cu naturalul m-am convins, cred că nu va fi greu cu ceilalți membri. Dar pentru a merge la sigur, vă spun un secret: îl iau ca aliat pe Patrick  (adolescentul în devenire al familiei).

Va fi sigur de partea mea și mă va susține. Îi cunosc gusturile și convingerile, în plus este partenerul meu la împodobit brăduțul. Anul acesta am ales ornamentele, globulețele și instalațiile din vacanță, prin urmare, plăcerea va fi și mai mare.

La final

În câteva zile voi ajunge acasă și voi începe deja să pregătesc încet-încet lucrurile pentru seara magică de Ajun. Vom împodobi bradul ca în fiecare an, vom așeza cadourile și vom cânta colinde. Vom avea cel mai frumos și ecologic brad de Crăciun. Voi ce alegere faceți (sau ați făcut deja)? Brad artificial sau bradul natural? Știați de Depozitul de brazi? Aștept răspunsurile și opiniile voastre pro sau contra, în comentarii.

Până data viitoare, spor la pregătirile pentru Crăciun!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021.

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Obrazul Subțire Cu Cheltuială Se ține (Vinésime) – Unique By MM

 

Rate this post