Bun găsit, prieteni! Astăzi am pentru voi o poveste cu, cafea. Aș putea spune că este o poveste adresată cu predilecție iubitorilor băuturii negre ca iadul, tare ca moartea și dulce ca dragostea. Dar, sunt convinsă că este genul de poveste care va captiva și pe mulți din cealaltă categorie.

Cuprins

Etolia kfeaua care m-a cucerit

Etolia cafea

Ce este Etolia? Ei bine, Etolia este o cafea boabe proaspăt prăjită, perfectă pentru gustul meu în prepararea unui espresso. Iar povestea începe odată cu startul provocărilor SuperBlog.

O plăcere vinovată 

Și anume, cu surpriza plăcută din partea organizatorilor și a sponsorilor de a testa cafeaua Etolia de la Kfea.ro. O adevărată bucurie pentru cineva care adoră cafeaua. Iar pentru mine, cafeaua este o plăcere vinovată până la un punct. Beneficiile cafelei

Etolia

De la punct încolo, mă bazez pe studii și recomandări venite din partea specialiștilor. Cardiologi și neurologi, dar și nelipsiții cercetători (britanici) spun că o cafea bună- asta însemnând fără zahăr și fără lapte- face minuni pentru creier și pentru circulația sângelui. Ce să mai vorbim despre plusul de energie pe care îl oferă?!?

De asemenea, dacă nu este consumată în exces, maxim 3 cești pe zi, cafeaua reduce riscul apariției bolilor degenerative.

Cafeaua de calitate este bogată în nutrienți și antioxidanți responsabili de apariția bolilor cronice și a îmbătrânirii premature. Altfel spus, aceștia fac bine funcționării motorașului nostru, inima.

IMG 20220124 103221 Etolia kfeaua care m-a cucerit

Etolia test

Dar, destul cu polologhia despre beneficiile cafelei de care de altfel am mai vorbit. Să trecem la adevăratul nostru subiect de astăzi: cafeaua Etolia

Cum vă imaginați, imediat ce am primit cafeaua Etolia am vrut să aflu câte ceva despre ea. Și, am aflat de pe site-ul Kfea.ro că este o cafea boabe proaspăt prăjită. De asemenea, are o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unui espresso ca la carte, aromat și echilibrat.

Cu alte cuvinte, așa cum îmi place mie: un espresso fără zahăr, cremos și aromat. Căruia îi adaug un pătrățel de ciocolată neagră (amăruie). Desigur, nu știam până nu am citit, că amestecul care formează cafeaua Etolia conține trei origini diferite.

Etolia

Cafea proaspăt prăjită

Acestea contribuie la calitățile organoleptice, rezultând un blend 100% ușor de consumat în orice formă. Și tot atunci am aflat ce înseamnă de fapt cafeaua proaspăt prăjită. Sigur că vă spun și vouă, în cazul în care nu știți deja.

Este vorba de cafeaua adusă verde și prăjită în țară, cu scopul de a fi cât mai proaspătă. În felul acesta, cafeaua este savurată la nivelul maxim de aromă. Mai mult, fiecare origine are nuanțe diferite, note diferite și savoare diferită.

pexels photo 1459339 Etolia kfeaua care m-a cucerit

După aflarea acestor informații am trecut cu și mai mare nerăbdare la următoarea fază, testarea propriu-zisă. Am un aparat de care sunt mulțumită, un DeLonghi care știe să facă printre cele mai bune cafea espresso.

Etolia m-a cucerit

Dacă folosesc o cafea de calitate, parol, rivalizează cu espresso făcut de un aparat profesional, de un profesionist. Prin urmare, imediat ce licoarea neagră a început să curgă în ceașca mea grecească, aroma s-a răspândit în toată casa. Etolia m-a cucerit!

Etolia

Probabil că ar fi ademenit precum în reclama tv. mai veche, pe toți locuitorii casei dacă ar fi fost prezenți. Fără să mă abat de la ritualul meu de servire și savurare al cafelei, m-am retras în locul preferat.

M-am delectat cu gustul pe lângă aromă și am sorbit încet, în timp, așa cum îmi place, până la ultima picătură. Care credeți că a fost verdictul? Bineînțeles, la superlativ: mi-a plăcut foarte mult.

Prima comandă de cafea Etolia

Dar sponsorul nu putea să trimită cafea pentru tot anul. Logic, nu? Iar sărbătorile de iarnă băteau la ușă. Și fără cafea, chiar nu pot percepe să treacă măcar o zi. Darmite sărbătorile!

IMG 20220124 111502 Etolia kfeaua care m-a cucerit

Cafeaua Etolia îmi câștigase inima, prin urmare am făcut comandă pe magazinul online. Dintre ofertele lunii decembrie am ales Etolia Espresso (1 kg) cafea proaspăt prăjită, cu transport gratuit.

Eram tare curioasă să văd ce reacții va stârni din partea celorlalți invitați, iubitori de cafea. Voiam să văd dacă sesizează că am schimbat cafeaua și cum li se pare. Prin urmare, nu am suflat nicio vorbă despre noul sortiment de cafea.

Aprecieri

Cunoscătorii știu de ce (parafrazând o cunoscută expresie)! În consecință, au sesizat imediat că este vorba de un sortiment nou de cafea. Desigur, toată lumea a apreciat-o și au dorit detalii pe care le-am dat cu încântare maximă.

Etolia

Habar nu am dacă și- au comandat la rândul lor cafea Etolia, dar eu tocmai am făcut a doua comandă. Și de această dată am ales o ofertă dintre cele existente în magazinul online, dar din aceeași gamă.

A doua comandă

Alegerea a fost Etolia Espresso (1 kg) cu aromă echilibrată, complexă, și note ierboase, de tutun și biscuiți. Apropo, că  veni vorba de biscuiți.

Atunci când sunt în vacanțe sau savurez cafeaua în locuri dedicate, cum sunt cafenelele, aceasta se servește cu biscuiți. Niște biscuiți speciali pentru cafea, cu aromă de scorțișoară, pe care i-am tot căutat să-i am acasă. Într-un final am găsit ceva asemănător, dar nu chiar ca cei pe care îi voiam.

Arome și clipe de vacanță

Etolia -

Ei bine dragilor, la Kfea.ro am găsit Etolia caramel biscuiți pentru cafea la un preț excelent. Astfel încât i-am comandat fără să stau măcar o clipă pe gânduri. Un fel de dorință împlinită.

Așa cum v-am povestit, îmi place să aduc vacanțele, clipele minunate, aromele și amintirile la mine acasă. Ori cafeaua Etolia savurată din ceașca mea preferată, alături de biscuiții speciali, au exact acest efect.

IMG 20220124 102344 Etolia kfeaua care m-a cucerit

Etolia kfeaua care m-a cucerit

La toate acestea, prețul accesibil și livrarea gratuită au fost de partea buzunarului meu. Așadar, Etolia m-a cucerit definitiv și iremediabil. Însă nu degeaba am spus Etolia– Kfeaua care m-a cucerit. M-am exprimat astfel pentru că Etolia cea care m-a cucerit o găsesc doar la Kfea.ro. La fel și biscuiții pentru cafea pe care îi prefer alături.

Deocamdată sunt încântată și mă declar fan cafea Etolia, având de gând să încerc și alte variante. Sper ca și comenzile să vină repede iar calitatea să rămână cel puțin la fel. Voi ați încercat cafeaua Etolia? Știați de magazinul online Kfea.ro?

Până data viitoare, savurați o cafea bună!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Brandul anului 2021 care m-a convins

Food Bloggers Conference 2021

Diamantul Doris – recomandare carte 2022

Articolul nu este sponsorizat

5/5 - (1 vote)