Bun găsit, prieteni! Toată lumea știe, cel puțin teoretic, care este importanța fructelor pentru sănătate. Dar, la fel de cunoscută ne este și expresia ”cu teoria stăm perfect, practica ne omoară”.

Cu alte cuvinte,  de știut, știm. De implementat obiceiul de a consuma fructe  (și legume) este mai greu. Ei bine, astăzi vreau să vă vorbesc despre un  fruct recomandat pentru sănătatea inimii.

Avocado – cel mai bun fruct pentru inimă

avocado

Fruct de avocado

Două studii efectuate timp de 30 de ani confirmă rezultate spectaculoase despre consumul acestui fruct, pentru o o inimă sănătoasă. Este vorba despre un fruct destul de cunoscut, des întâlnit și pe piața noastră: avocado.

Sigur îl consumați și voi! Eu chiar l- am introdus în alimentația mea, odată cu dieta personalizată. Cu toate astea, recunosc, nu cunoșteam efectele sale asupra inimii. Tocmai de aceea, imediat ce le-am aflat, m-am grăbit să vi le împărtășesc.

Fructele sunt un grup alimentar pe care nu îl putem înlocui ușor cu suplimente. Oricât de mult am vrea și oricât de mult s-ar dezvolta piața suplimentelor. Acestea nu vor putea înlocui beneficiile fructelor. Indiferent câte suplimente vom folosi, fructele trebui să facă parte din alimentația noastră.

Harvard Health recomandă

pexels photo 1660037 Avocado - cel mai bun fruct pentru inimă

Studii efectuate timp de 30 de ani au demonstrat, că un avocado pe săptămână ține cardiologul la distanță. Harvard Health recomandă consumul unui avocado pe săptămână, pentru o inimă sănătoasă. Cu alte cuvinte, consumul acestui fruct poate preveni multe boli de inimă.

Rezultatul

Cele două studii realizate la Harvard pe termen lung (30 de ani), au ajuns la aceleași rezultate. Studiile se referă la consumul unei jumătăți de avocado în fiecare săptămână. Rezultatul comun constă în reducerea șanselor apariției bolilor cardiovasculare cu 16% și a atacului de cord cu 21%.

Cea mai amplă cercetare cu privire la stilul de viață a fost făcută pe 110.000 subiecți timp de 30 de ani. Statisticile rezultate din monitorizarea pe această perioadă au înregistrat 9.185 de atacuri de cord și 5.390 de accidente vasculare cerebrale. În concluzie: introduceți avocado pe lista consumului de alimente începând de astăzi.

Studiile care au descoperit cel mai bun fruct pentru inimă

avocado

Studiile pe termen de trei decenii la care am făcut referire sunt Nurses’ health study și Health proffesional follow-up study. Ambele au descoperit avocado ca fiind cel mai sănătos fruct. Acesta ne poate ajuta să reducem riscul bolilor de inimă.

Nurses’ health study – început în 1976 cu 121.700 de asistente medicale căsătorite, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani.
Health professional follow-up study – început în 1986 cu 51.529 de profesioniști din domeniul sănătății de sex masculin, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani.

Subiecții au fost aleși din cadrul medical

Selecția personalului s-a făcut din subiecți care activau în cadrul medical. Explicația este următoarea: subiecții erau obligați să completeze cu mare precizie chestionare dificile, legate de sănătate.

avocado

Ambele studii au avut în vedere răspunsurile obligatorii despre dietă, consumul de alimente, consumul de alcool, de cafea, fumat etc.

De ce este avocado cel mai bun fruct pentru inimă

Grăsimi bune
Avocado este bogat în grăsimi monosaturate, numite acid oleic. O jumătate din acest fruct conține 6,5 grame de acid oleic.

Un studiu 2022 a arătat că înlocuirea grăsimilor saturate precum untul, brânza și carnea cu grăsimi nesaturate poate reduce colesterolul LDL. Acesta din urmă este cel mai frecvent motiv întâlnit în probleme cardiace.

Nutrienți sănătoși pentru inimă
Jumătate de fruct de avocado oferă 15% din recomandarea zilnică de Vitamina B9, 10% potasiu și 5% magneziu. Adică, exact vitamine și minerale necesare pentru o inimă sănătoasă- healthy heart.

pexels photo 566566 Avocado - cel mai bun fruct pentru inimă

Mic dejun cu avocado

Fibră

Tot o jumătate din acest fruct conține 20% din fibrele zilnice. Este un fruct bogat în fibre care ne va îmbunătăți sănătatea digestivă. Potrivit Harvard Health, dieta bogată în fibre ne poate ajuta să reducem riscul de accident vascular cerebral și a bolilor de inimă.

Dar de ce am ținut să scriu despre avocado și studiile care i-au descoperit beneficiile pentru inimă? Deoarece mi-am pierdut tatăl din cauza afecțiunii de inimă. Eu însămi am probleme cu motorașul responsabil de viață.

De asemenea, în familie există alte exemple legate de bolile de inimă. Prin urmare, este firesc să fac aceste lucruri cunoscute, să -mi aduc infima contribuție. Vreau să afle cât mai mulți oameni și să profite de aceste informații.

Concluzie

avocado

În concluzie: avocado este un fruct foarte versatil. Îl putem folosi ca pastă întinsă pe pâine prăjită. Îl putem amesteca într-un smoothie sau într-o salată.

Sunt multe variante de a folosi avocado în meniurile noastre. Ah! era să uit de guacamole sau de wrap cu ou fiert, bucăți de avocado și măsline.

La final

Pe scurt, alegeți varianta care vă place cel mai mult din rețetele știute. Important este să consmați un avocado pe săptămână. Mai ales acum, când știți cât ajută la protejarea inimii.

Așadar, faceți tot posibilul și faceți această mică investiție în sănătatea voastră. Chiar dacă uneori vi se pare că nu vă permiteți.

Până data viitoare, aveți grijă de inima voastră!

Cu drag, MM

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Canapeaua potrivită livingului meu (criterii de alegere)

Oamenii sinceri au prieteni puțini

Sursa: medium

5/5 - (2 votes)