Salutare, dragi prieteni! V-am spus multe povești, dar niciuna despre animale de companie. Și nu pentru că nu aș avea astfel de povești. Ci datorită faptului că sunt genul care se atașează foarte tare de animale (chiar și de lucruri). Prin urmare, vă imaginați prin ce suferință enormă trec atunci când le pierd.

Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Bella

Totuși, dacă am deschis subiectul, înseamnă că am decis să scriu despre ele. Fără alte detalii, anunț direct și abrupt: urmează o poveste cu și despre … pisici. De ce am ales pisica, este de la sine înțeles.

Povestea 

Știți cumva un animal mai adorabil, mai jucăuș, mai pufos, mai curat etc. decât pisica? Ah, și era să uit ceva și mai important: cel mai fotografiat, cel mai ”instagramabil” și mai postat (pe toate rețelele sociale) animal de companie este … pisica.

Povestea mea ar putea începe cu mulți, foarte mulți ani în urmă. Pe vremea când îmi plăcea să mă joc cu pisica bunicii care se ascundea în cotruț (loc vatra sobei). Ghemele de lână ale bunicii erau deliciul ”Tigruței” și motiv de veselie pentru mine. Dar nu chiar atât de departe (în timp) vreau să merg cu povestea.

Bella

Bella 

Ci doar în urmă cu câțiva ani, când în casa noastră a apărut Bella. Cu adevărat una bella. Neagră, cu un guler tip medalion alb și vârful lăbuțelor de parcă erau scoase din bolul cu smântână. Blândă, inteligentă și foarte curată, Bella era foarte pretențioasă. Prefera un anumit loc în care să stea litiera și nu suporta orice fel de nisip de pisici.

Bella nu mânca, nu bea și nu folosea litiera, dacă vasele erau murdare sau așternutul igienic pentru pisici nu era curat. Dar nici nu puteam să-i refuzăm ceva, la cât de sofisticată era și cât de tare o iubeam. Țineam la ea și sănătatea ei ca la copilul casei.

De altfel, Patrick era stăpânul Bellei, deoarece el o primise în dar. Se crease o legătură extraordinară între ei, iar mie îmi umpleau sufletul de drag privindu-i. Piticul o iubea atât de tare încât nu lăsa pe nimeni să-i schimbe nisipul pentru litiera pisicii.

rsz litiera Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Bella și așternutul igienic

Spre surprinderea mea, învățase repede o grămadă de lucruri despre îngrijirea pisicilor. De pildă, aflase ce calități trebuie să aibă așternutul igienic pentru pisici. Știa că pisicile sunt extrem de sensibile la tipul substratului din care este format așternutul.

Bella părea să le întreacă pe toate din acest punct de vedere. Pășea cu atâta atenție pe granulele din litieră, dar în același timp cu o grație imperială!

Uite cum amușină așternutul! exclamă Patrick. E foarte pretențioasă și sensibilă la mirosuri. Știi că pisicile nu-și fac nevoile într-un loc în care miroase urât? Îmi explică el și continuă să mă pună la curent cu tot ce a aflat de pe tabletă. La cei 6 ani ai lui nu credeam să manifeste atâta interes.

Imperial Care White

Așternutul trebuie să fie fin și să nu iasă praf- continuă Patrick. Pisicile obișnuiesc să sape mult și înainte și după ce folosesc așternutul din litieră. Bella are nevoie de un așternut ca acesta pe care l-am cumpărat. Trebuie să ții minte: este realizat în colaborare cu numeroși crescători de pisici din România și se numește Imperial Care White.

20170930 152723 Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Bella

Așa este, ai dreptate, dragul meu. Așternutul igienic pentru pisici Imperial Care White Odour Attak are calitate superioară. Este din bentonită albă, granulația este extrafină și nu generează praf.

În plus, are putere mare de conglomerare și absorbție, formând bulgări de consistență compactă. Iar asta ajută foarte mult la curățarea litierei. De aceea îți place să cureți litiera Bellei! – îi explic piticului.

Așternutul igienic recomandat

Ai uitat ceva: mirosul -continuă Patrick. Acest așternut igienic pentru pisici are capacitatea de a controla foarte bine mirosurile. Mi-a explicat tata. Conține o formulă de control maxim a mirosurilor care dezodorizează bulgării care se formează. În acest fel, mirosul neplăcut se transformă în aroma plăcută de iasomie. Ai simțit și tu?

20170930 152713 Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Bineînțeles – îi răspund eu. Și să nu uităm cât este de economic și rentabil. Am utilizat doar o cutie de 6 litri pe lună pentru Bella noastră. Mai mult, așternutul Imperial Care White este testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română.

… și alte curiozități despre pisici

Nici nu aș fi crezut toate astea despre acest așternut, dacă nu aș fi urmărit-o pe Bella. E clar că îi place la nebunie! Cât e ea de prețioasă, nu ar fi călcat pe un așternut care să o deranjeze la pernițe. Despre mirosuri, nici nu mai vorbesc. Apropo: tu știi că pisica are cea mai perfectă gamă de vizualizare? Vulturul se află abia pe locul doi.  

Recunosc dragul meu, nu știam – răspund sincer. Dar dacă am ajuns la curiozități, am citit și eu câteva. Spre exemplu, se spune că aura pisicii are 12 straturi. În timp ce aura omului are doar 7 straturi. Datorită acestui aspect, pisica este conectată la un nivel spiritual mult mai înalt decât umanul pământesc.

20170930 152701 Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Acesta este motivul pentru care, pisicile sunt considerate cei mai buni gardieni spirituali pe care îi putem avea.* Iată și explicația pentru nedumerirea ta legată de faptul că Bella preferă să stea lângă tine.

Pisica nu se câștigă cu mâncare

Te întrebai mereu de ce te preferă și stă ba în brațele, ba la picioarele tale. Te apără de energiile negative. Este legată de tine prin frecvența iubirii adevărate pe care o aveți reciproc. Se spune că pisica nu se câștigă cu mâncare. Ci cu drag pentru frecvența de vibrații pe care o gestionează.

Deci simte că o iubesc!?!

Bineînțeles! Dar și tu simți, nu-i așa? Altfel nu ai fi atât de atent la nevoile ei. Ce să mai spun despre interesul pe care ți l-a stârnit pentru îngrijirea pisicilor.

Imperial care white Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Da, nici eu nu știam că o voi iubi atât de mult. E prima mea pisică. Dar Bella este extraordinară! Toată viața o voi iubi!

O poveste adevărată

Tot ce am scris s-a desfășurat întocmai. Conversațiile de acest gen aveau loc de foarte multe ori. Patrick mă surprindea mereu cu câte ceva nou despre pisici sau despre Bella. Iar grija și dragostea lui pentru Bella nu au scăzut niciun pic în intensitate. O bucurie și o încântare mai mare nu era să-i vezi împreună.

Dar, într-una din zile, când Bella a ieșit afară nu s-a mai întors. Am aflat că o prinseseră muncitorii care lucrau lângă noi. Deși nu rămăsese nesupravegheată decât preț de câteva minute.

WhatsApp Image 2022 10 28 at 4.40.10 PM 2 Bella și așternutul igienic Imperial Care White

Bella se urcase pe gard și în timp ce Patrick era pe partea cealaltă a casei, a dispărut. Vă imaginați cât ne-am jelit, cât am căutat-o, cât am suferit. Cu mare greutate am reușit să trecem peste pierderea Bellei și să găsim alt suflețel.

Recomandare de final

Fifi este însă opusul Bellei. Dar despre ea, poate în altă poveste. Până atunci, sunt curioasă dacă voi aveți pisică. Dacă da, vă îndemn să aveți grijă de pisica voastră folosind așternutul igienic Imperial Care White. Puteți vizita site-ul (shop-ul), dar și pagina de facebook.

Până data viitoare, alegeți inteligent!

Cu drag și sinceritate, MM

Articol scris pentru proba nr. 13 SuperBlog 2022

Sursa foto: Imperial Care White, arhiva personală.

*Sursa: Kasia Łuczkiewic

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

bijuteria;   afacerea;    ladepozit

 

Rate this post