Cunoașteți expresia ”Strânge omul ca furnica…”? Cu toții adunăm lucruri de care avem nevoie, dar nu le putem folosi pe toate odată. Ba unele nu le mai folosim deloc, dar nu ne lasă inima să renunțăm la ele. Le depozităm pe cele folosite mai rar sau în funcție de anotimp și lăsăm la îndemână lucrurile utilizate zilnic.

Pentru toate avem nevoie de spații de depozitare care devin încet-încet neîncăpătoare. Probabil că nu există om care să nu se fi întrebat la un moment dat, cum să rezolve problema depozitării. Cum să obțină puțin spațiu liber?

Cuprins

Ladepozit.ro – strânge omul ca furnica

ladepozit

Când ne-am mutat la casă am fost convinsă că nu vom mai avea această problemă. Deși la apartament aveam o boxă de depozitare în subsolul blocului, problema depozitării era departe de a fi rezolvată.

Motiv pentru care am avut grijă în mod special de aspectul depozitării, atunci când ne-am construit casa. Am prevăzut spații pentru depozitare scule, aparatură, haine, cărți etc. Încă nu ajunseserăm să ne plângem de lipsă de spațiu. Deși, am adunat multe lucruri pe care nu le mai folosim, le-am găsit loc în spațiile dedicate din casă.

pexels photo 4554230 Ladepozit.ro - strânge omul ca furnica

Povestea mea cu spațiul de depozitare

Nevoia de mai mult spațiu apărut când copiii s-au mutat la noi. Câteva luni, până se finalizau lucrările la casa lor, am locuit împreună. Doar suntem părinți și știm ce înseamnă o astfel de experiență.

Casa noastră nu este una imensă. Este o casă normală, dar în care pot locui două familii în condiții decente. Prin urmare, copiii s-au instalat la etaj iar noi am rămas la parter.

IMG 20180816 125829 e1552342947578 Ladepozit.ro - strânge omul ca furnica

Dar cine să- și imagineze că spațiile de depozitare ale casei vor fi insuficiente? Niciunul dintre noi nu s-a gândit că aceasta ar putea fi o problemă. Poate nici nu ar fi fost o adevărată problemă, dacă spațiul de locuit ar fi rămas liber. Dar și acesta s-a ocupat rapid cu diverse bunuri absolut necesare.

Soluții și discuții

Așadar, trebuia găsită o soluție, în afara celor deja încercate. Am renunțat la o cameră, am blocat dressingul, am umplut camerele de la subsol, dar nu era suficient. Spațiul rămas pentru locuit era pur și simplu sufocat de multe alte cutii și obiecte.

Adică, tot ce are omul nevoie și strânge ca furnica. Discutam în timp ce învârteam de colo-colo cutiile, sperând să găsim soluția potrivită.

ladepozit

Sistemul self storage

-Ce bine de americani! – îmi trece prin minte și mă trezesc vorbind. La ei există sistemul de self storage. Adică, închirierea de  spații de depozitare în sistem de autoservire.

Containere de depozitare cu destinație specială de depozitare a diverselor bunuri. Au acces full time, sunt în siguranță, și rezolvă problema spațiului. Se pare că cea mai mare pondere a acestor spații de depozitare (80%) o deține America.

ladepozit

-Ah, ce idee grozavă mi-ai dat! exclamă Ana. Ia să vedem dacă există și la noi! și intră deja pe net. Fără să sperăm măcar la o soluție de cest fel, ne-am văzut în continuare de treabă. De ce mi-o fi trecut mie prin minte chestia asta tocmai acum? mă frământam când o aud pe Ana strigând.

La Depozit sau self storage în România

-Yeee, am găsiiit! și sare în sus de bucurie. Ladepozit.ro oferă spații de mici dimensiuni -1,75 mp, 3,5 mp, 4,8 mp, 14 mp sau 28 mp. Se pot închiria pe termen scurt, mediu sau lung. Există o locație chiar în zona de Est a Bucureștiului, adică aproape de noi.

Depozitarea în regim self storage este un concept relativ nou pe piața din România. Acest tip de serviciu de depozitare se adresează atât persoanelor fizice care vor să obțină mai mult spațiu în casă, cât și persoanelor juridice care au nevoie imediată de un spațiu de depozitare pentru stocurile de marfă sau pentru extinderea capacității de depozitare.

WhatsApp Image 2022 10 21 at 3.01.36 PM 3 Ladepozit.ro - strânge omul ca furnica

-Haide, glumești! Nu am auzit să existe acest concept în România. De când e prezent pe piață LaDepozit? Cum se procedează? Care sunt condițiile? turuia într-una Leo.

Cum funcționează LaDepozit.ro

-Ba, nu glumesc deloc. Uite ce scrie Ladepozit.ro: funcționează din a doua jumătate a lui 2019. Accesul clientului în incintă se face non-stop, bunurile sunt depozitate în boxe de depozitare (sau containere de depozitare) curate, moderne și izolate. Se încheie un contract flexibil cu opțiunea de a renunța oricând. Vrei să te convingi singur? Sunt multe informații.

-Da, da, mă uit și eu. Ai dreptate! Uite, au și calculator spațiu. Cu ajutorul acestuia aflăm dimensiunea boxei de depozitare de care avem nevoie. Am putea pune bicicletele și cutiile cu haine de vară, cu cărțile … sunt … 1, 2, 3… 13. Boxa de 3,5 mp ar fi potrivită. Ce spui?

-De acord. Cred că va elibera spațiul de care avem nevoie să ne desfășurăm. Să vedem care sunt pașii pentru rezervare.

Rezervare LaDepozit doar în 4 pași

-Așaaa. Deci, primul pas: vedem tipurile de spații -bifat. În al doilea pas, decidem dimensiunea spațiului care ni se potrivește -am aflat. Urmează alegerea locației- am ales zona de Est. Al patrulea și ultimul pas: contactarea pentru preț și rezervare. Gata! Am trimis rezervarea.

ladepozit

-Atât de simplu! Incredibil! Să nu știm că există metoda asta de depozitare!?! Iar facturarea se face lunar și automat. În plus, avem la dispoziție o aplicație pe mobil pe care o putem folosi pentru accesul în spațiul închiriat. Îmi place cum sună!

Despre siguranța spațiilor de depozitare LaDepozit

-Bun, toate bune și frumoase după cât vă văd de entuziasmați. Dar cât de sigure sunt aceste boxe de depozitare LaDepozit? mă bag și eu în vorbă căci mă gândesc la siguranța bunurilor. Că deh, aici nu-i America. Copiii au muncit ca și noi pentru bunurile adunate.

-Tocmai tu spui asta, mama? Tu, care ai scos porumbelul? mă întreabă Leo. Fără să amintești tu de conceptul self storage la americani, nu am fi descoperit LaDepozit. Cum să crezi că nu s-au gândit și la acest aspect?

Ei bine, s-au gândit pentru că era normal să ofere siguranță. LaDepozit spațiile de depozitare au monitorizare video non-stop, asigurare, și opțional, alarmă. Mai mult, încuietoarea dublă oferă un plus de siguranță. Tot ce depozitezi vei găsi la locul lui de fiecare data când vii la spațiul tău de depozitare.

Transportul

-Atunci e perfect. Cum se procedează cu transportul? Mergem noi sau au mașini speciale care vin la adresa clientului? Întreb eu ce mă mai preocupa.

-LaDepozit oferă serviciul de transport/manipulare sau închiriere dubă fără șofer, contra cost. Dacă nu se dorește acest serviciu contra cost, bunurile se transportă de către solicitant. Adaugă Leo.

ladepozit

În concluzie: soluția salvatoare La Depozit

-Extraordinar! Nici nu-mi vine să cred că am găsit soluția depozitării bunurilor care nu mai aveau loc. Era atât de simplu! Iar noi ne-am bătut capul și am tot învârtit lucrurile pe-aici. Conchide Ana.

-Ce mai contează? Important este că am reușit. Hai să ne mobilizăm cu încărcatul și transportul la boxa de depozitare LaDepozit. Abia aștept să-i povestesc și lui Dan. Se chinuie cu depozitarea cauciucurilor de o grămadă de vreme. Îmi imaginez bucuria lui și cât de rapid va acționa.

La final

Toată lumea e fericită. De sus se aud râsete și glume, semn că situația s-a relaxat. Ne pregătim să mâncăm iar eu mă gândesc că uneori e chiar bine să gândești cu voce tare. De la un gând exprimat, la soluția salvatoare. Mă gândesc să închiriez o boxă de depozitare pentru unele bunuri de la birou.

La îndemâna oricui, spațiile de depozitare reprezintă un real ajutor: Depozitarea bunurilor în siguranță și eliberarea spațiului de care avem nevoie.

ladepozit

Ați aflat că a ajuns și la noi conceptul self storage? Știați de LaDepozit? Ați apelat la acest tip de serviciu de depozitare? Dacă nu, ce părere aveți? Ați apela la închirierea unui spațiu de depozitare LaDepozit pentru bunurile care nu mai au loc în casă?

Până data viitoare, alegeți inteligent!

 

Cu drag, MM

Articol scris pentru proba nr. 10 Superblog 2022

Sursa foto: LaDepozit, pexels, arhiva personală

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

tapetul

interfonul

tenul

Rate this post