Salutare, prieteni! Când vine vorba despre device-uri, tehnică și alte echipamente electronice, nu prea mă înghesui să vorbesc. Cu toate astea, am și eu, ca tot omul, câteva device-uri și accesorii IT & GSM. Mai ales dintre cele absolut indispensabile vieții și activității de zi cu zi.
Cuprins
Accesoriile pentru telefon – o investiție (?!?)
Mă refer la laptop, căști wireless, boxe, încărcător telefon, baterii și memorie externă etc. De departe însă, cel mai utilizat, nelipsit și de neînlocuit este telefonul. Iar ”la pachet” cu telefonul vin accesoriile acestuia. Sunt acestea o investiție sau nu?
Tocmai despre acest subiect aș vrea să vă povestesc în continuare. Și pornesc de la o întâmplare legată de smartphone și accesoriile sale. Despre accesoriile absolut necesare: care sunt și dacă merită.
Povestea
Povestea a început la o conferință social media. Acolo am aflat despre un smartphone recomandat pentru claritatea fotografiilor, fiabilitate etc. Cred în recomandările specialiștilor care vin cu explicații bine documentate și argumentate. În plus, aveam mare nevoie de un telefon bun iar acesta era pe gustul meu.
Prin urmare, mi-am propus să caut și să cumpăr telefonul recomandat. Cu ceva eforturi, am și reușit. Eram tare fericită și încântată de noul meu smatphone! Atât de încântată încât, deși știam că trebuie să-l protejez cu o husă de telefon nu am făcut-o. Voiam să mă bucur de el așa cum era: finuț, drăguț, aspectuos. Măcar câteva zile.
Husa și folia de telefon
Sigur, nici cu husa nu ar fi arătat rău. Găsisem husa de telefon și folia de protecție perfectă pentru modelul smartphonului meu la Spacer. Alesesem folia de protecție pentru ecran din sticlă, de calitate, durabilă, potrivită pentru șocuri moderate.
Husa de telefon pe care o alesesem completa protecția aparatului meu. Modelul se potrivea perfect, îmi plăcea materialul și culoarea. Le comandasem deja, dar cine știe de ce, ceasul rău, pisica neagră…, mă împinsese să procedez taman contrar logicii.
Probabil trebuia să învăț lecția despre importanța protecției telefonului, din propria experiență. Ei bine, cum probabil bănuiți deja, bucuria mea a fost de scurtă durată.
Dacă nu lipseau accesoriile …!
La doar câteva zile, a patra mai exact, am reușit să sparg ecranul telefonului. S-a întâmplat în momentul în care am coborât din mașină și mi-a scăpat pe aleea din granit. Bineînțeles, nu a avut nicio șansă de scăpare, deoarece a căzut cu ecranul în jos.
Să vă povestesc cât m-am jelit, nu are absolut niciun rost. Faptul era consumat iar eu trebuia să rezolv urgent problema. Era singurul telefon pe care îl mai aveam. Vechiul telefon, cel pe care îl înlocuisem, îl donasem cuiva care avea mare nevoie.
Reparația aproape cât costul telefonului
Problema cea mai ”dureroasă” era cea financiară. Pe lângă faptul că nu puteam rămâne fără telefon. Reparația costa aproape cât costul telefonului. Imensă față de cât cheltuisem pe accesoriile de protecție. Cât aș fi economisit!
Dar, date fiind circumstanțele, nu prea aveam de ales. Prin urmare, am fugit la service să- mi repar telefonul. Doar că am plecat cu husa telefonului și folia de protecție în geantă. Paza bună trece primejdia rea. Cu alte cuvinte, voiam să fiu sigură că ajung cu el întreg acasă.
Mi-am învățat lecția
Primisem o lecție cu efect atât de puternic, încât nu aș mai fi riscat pentru nimic în lume. Cu atât mai mult cu cât aleile din granit nu le înlocuim curând. Așadar, odată cu telefonul spart (și inima zdrobită) am predat și accesoriile de protecție.
Din acel moment, niciodată nu mi-am mai lăsat telefonul fără husă și folie de telefon. Ori de câte ori am schimbat telefoanele, am avut grijă de accesorii. Poate că pare mai puțin important spre exemplu să avem la îndemână o pereche de căști. Dar credeți-mă pe cuvânt, nu-i deloc așa, ci dimpotrivă.
Alte accesorii utile
Căștile sunt utile și importante nu doar să ascultăm un podcast, muzică sau audiobook atunci când avem nevoie sau pur și simplu ne dorim. Ele ne salvează în foarte multe și diverse situații.
Un singur exemplu (cum a fost în cazul meu): ne protejează de diverse zgomote (sau țipete, plânsete) din avion. Și desigur sunt de un real ajutor în timpul zborului. Dar asta cu siguranță o știați.
Încărcătorul cu 2 porturi de încărcare
Un alt accesoriu extrem de important este încărcătorul de telefon. Recomand încărcătorul de rețea cu două porturi de încărcare – USB Type-C PD si USB Type-A Quick Charge 3.0. Acesta face parte din cea mai nouă tehnologie. Îl prefer deoarece mă ajută extraordinar de mult în călătorii. Motivul este simplu: încarcă dispozitivele mobile în scurt timp.
Încărcătorul detectează tipul de dispozitiv conectat cât și necesitățile de încărcare ale acestuia. Are funcționalitate extinsă, fiind util în țările cu standard diferit datorită gamei extinse a voltajului de alimentare: 100V-240V.
Ambele porturi livrează putere de încărcare de 18W încărcând cu viteză maximă, simultan, două dispozitive. Are dimensiune compactă ceea ce este super pentru că poate fi ușor de transportat. Acasă, la birou sau în călătorii, îl putem lua cu noi oriunde. Eu îl port în geantă, pentru că nu ocupă mult loc.
Alimentatorul wireless Spacer 2 in 1
Deși l-am lăsat la sfârșit, următorul accesoriu va ocupa primul loc în topul preferințelor: Alimentatorul wireless Spacer 2 in 1, SPAR-WCHG-01. Cel mai nou și mai elegant, funcțional și ușor de folosit, datorită Tehnologiei Qualcomm de încărcare rapidă. Fără fire, fără bătăi de cap, alimentatorul wireless poate fi folosit oriunde, oricând.
Tot ce avem de făcut este să așezăm smatphone-ul pe stand. De restul se ocupă Spacer! Tipul acesta de încărcător încă nu l-am cumpărat. Dar, cu siguranță va fi prima achiziție dintre accesoriile importante pentru smartphone- ul meu. Pe mine m-a cucerit și m-a convins că merită, încă de la apariția sa.
Și nu vă gândiți că are un preț astronomic. Ba chiar deloc, în comparație cu ce oferă și cât este de elegant. Ca de altfel mai toate accesoriile de telefon. Altfel spus, reprezintă o investiție reală.
La final, concluzii
Dar despre cum funcționează acest alimentator și toate caracteristicile tehnice, aflați de pe site. De asemenea, pe paginile de facebook, instagram sau You Tube Spacer. Eu vă voi povesti și vă voi oferi opinii despre produs, imediat ce îl voi cumpăra. Parol!
După cum observați, accesoriile pentru telefon sunt o investiție extraordinară. Și merită fiecare leuț. Înțelegând importanța accesoriilor și beneficiile pe care le oferă, am putea salva sume importante.
Voi ce întâmplări legate de accesoriile pentru telefon aveți? Care sunt accesoriile preferate și pe care le considerați indispensabile?
Până data viitoare, aveți grijă de telefonul vostru!
Cu sinceritate și drag, MM
Articol scris pentru proba nr. 17 SuperBlog 2022.
Sursa foto: Spacer, arhiva personală
Dacă v-a plăcut ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
Pe mine ma ajuta foarte mult husa ce are marginile mai inalte, astfel salveaza displayul!
Sigur sunt o investitie si inca una buna, pentru ca ne salveaza de accidente. Si eu am investit in huse, incarcatoare, cabluri, casti, baterii externe, s.a.m.d.
Mi se par extrem de utile. Si eu am huse de protectie si cateva standere pentru telefon. As vrea ceva mai profi pe viitor!
Nu stiu cum m-as fi descurcat in strainatate fara încărcătorul de rețea cu două porturi de încărcare sau stiu- n-as mai fi putut sa folosesc telefonul.
Un fast Charge mi-ar fi si mie de folos pentru ca uneori ma trezesc cu baterie minima si mi-ar fi de un real ajutor in astfel de momente!
Eu care am spart deja 2, 3 telefoane parca nu am curaj sa îl folosesc fără protectie.
Trebuie sa recunosc ca multe dintre accesoriile mentionate sunt indispensabile. Eu m-am obisnuit sa nu port telefonul fara folie si husa pentru ca stiu ca sunt usor neindemanatica si am patit-o cu un telefon.
Mai nou si eu folosesc casti si sunt foarte practice