Bun găsit, dragii mei! Iarna și-a intrat și ea în drepturi, deși este ultima lună care îi aparține. Cum nimic nu mai este ce-a fost, cine știe dacă își va respecta propriile limite. În orice caz, nu despre intențiile iernii vreau să vă vorbesc eu acum și aici. Legătura am făcut-o numai pentru că mi se pare cel mai potrivit anotimp pentru citit.

Cuprins

Insula Cameliilor – Tabea Bach (opinii)

insula cameliilor

Și-apoi, ce poate fi mai minunat decât să avem la îndemână o carte care ne duce cu gândul, printre altele, la frumusețea unei insule cu camelii. O astfel de carte am citit eu și, m-am gândit să vă povestesc un pic despre ea: Insula Cameliilor scrisă de Tabea Bach.

Insula Cameliilor este o carte care se citește foarte repede. Mărturisesc: am citit aproape jumătate din ea într-o după-amiază. Dacă nu aș fi fost întreruptă de o urgență, probabil nu m-am fi culcat înainte să o termin. Cu alte cuvinte, se citește ușor într-o zi, adică vreo 10-12 ore, nu în 24 de ore.

O carte despre încredere și curaj – Westdeutsche Allgemeine 

Romanul este de fapt despre o poveste de dragoste completată de cele mai importante lucruri din viață. Mă refer la curaj, încredere, succes și prietenie. Toate acestea, împreună cu dragostea fac parte din viața personajului nostru principal, Sylvia. Insula Cameliilor ne- o descrie pe Sylvia ca fiind un consultant financiar de succes. O femeie de afaceri realizată din toate puncele de vedere.

20230206 161523 Insula Cameliilor - Tabea Bach (opinii)

Despre acțiune și personaje

Sylvia vine cu un bagaj din trecut de care, până la cei treizeci și cinci de ani, nu realizase că trebuie să scape. Acesta ținea de situația materială foarte bună pe care Sylvia o considera mai mult decât necesară pentru a fi fericită. Îi fusese frică de sărăcie de când se știa.ă se întrețină, să studieze. Muncise singură, din toate puterile, fără niciun ajutor, pentru a obține tot ce avea.

Avea un apartement de lux în München, bani, aparatură și mobilă scumpă. Participa la petreceri exclusiviste, avea cam tot ce își dorea. Peste toate, un soț fermecător, un afacerist de succes în domeniul imobiliar și bogat. Pe scurt: o femeie invidiată de toată lumea. Un cuplu de suscces și o echipă indestructibilă.

Mătușa Lucie și moștenirea

De aceea, nici nu a fost de mirare reacția și decizia Sylviei de a lăsa în seama soțului său Holger, moștenirea pe care o primește. Cu atât mai mult cu cât nu știa nimic despre vreo moștenire. Aceasta venea din partea mătușii Lucie, repudiată de întrega familie, de mulți ani. 

insula cameliilor

Aceasta se retrăsese în Bretania, pe o insulă cu un castel vechi multe camelii. Devenită propietara insulei, Lucie cultivă și creează soiuri unice de camelii, transformând insula într-o pepinieră și un loc de vis. Realizează toate acestea cu partenera ei de viață, Sollen și tânărul Möel.

Luată prin surprindere de moștenire, Sylvie se lasă convinsă de soțul ei că locul era în paragină. Doar Holger era expert în imobiliare.  El deja găsise un cumpărător pentru Insula Cameliilor și- i bagă pe sub nas o procură care îi va da dreptul să acționeze în numele ei. Sylvia semnează și îi dă mână liberă fără nici cea mai mică rezervă.

Amintiri și decizii

Întâmplarea face ca pentru prima oară în ultimii mulți ani, Sylvia să aibă o lună întreagă liberă. La început nu știe cum să-și petreacă timpul liber și se întânește cu prietena ei cea mai bună, Veronika. Aceasta avea altă părere despre fericirea prietenei ei și mai ales despre Hogel, soțul Sylviei. Își păstra însă opiniile pentru ea, cu excepția unor ”scăpări” pe care Sylvia nu le lua în serios. Cel puțin nu de la început.

20230206 214212 Insula Cameliilor - Tabea Bach (opinii)

Dar Insula Cameliilor și puținele amintiri cu mătușa Lucie stârnesc emoții uitate în sufletul Sylviei. Mai mult, sunt întrebări care nu-i dau pace se trezește adesea cu gândul doar la acest subiect. De ce a dispărut Lucie și unde? De ce era interzis în familie să se vorbească despre ea? De ce o descuraja Holger să vadă propietatea primită moștenire? 

Insula Cameliilor

Brusc, Sylvia se decide să meargă singură, fără știrea lui Holger, în Bretania. Deși locul nici nu apărea pe hartă, Sylvia ajunge pe Insula Cameliilor unde descoperă un adevărat paradis. Flori de camelii de culoare roz, alb sau roșu peste tot, spectacolul mării și felul în care arăta mica insulă a cucerit-o pe loc.

Aici îi cunoaște pe cei câțiva oameni care au grijă de tot. Datorită fluxului, nu se poate întoarce și se hotărăște să rămână. Ce descoperă Sylvia, ce se întâmplă în următoarele zile, veți afla dacă citiți cartea. Eu nu vă voi spune decât că am savurat de-a dreptul fiecare propoziție, fiecare cuvânt.

20230206 161720 Insula Cameliilor - Tabea Bach (opinii)

Îmi place să alternez stilurile cărților pe care le aleg de citit. Astfel, după o stimulare și o provoacere a imaginației, Insula Cameliilor a avut efect asupra inimii. A fost ca un balsam pentru suflet.

Opinii 

Mi-a plăcut personajul, mi-a plăcut prietenia dintre Sylvia și Veronika. Mi-a plăcut povestea de iubire și, cum s-ar fi putut altfel, florile și marea. Și știți ceva? M-am hotărât să-mi cumpăr camelii. Am mai avut tentative, dar nu am mers până la final.

Tabea Bach, autoarea romanului descrie atât de convingător cameliile! La fel și insula cu frumusețile ei ascunse, marea, mareea. Pur și simplu m-am văzut pe insulă. Și, cum cameliile lipsesc din speciile de flori  pe care le am în grădina mea, le voi face loc. Cât despre insulă … o voi iubi și mai tare pe cea care m-a cucerit în realitate.

Despre autor

20230206 222209 Insula Cameliilor - Tabea Bach (opinii)

Înainte de a deveni scriitor, Tabea Bach a fost dramaturg. S-a născut în Hölderlin Tübingen a crescut în sudul Germaniei și al Franței iar studiile le-a făcut în München și Florența. În prezent, locuiește într-un sat idilic din Munții Pădurea Neagră, împreună cu soțul ei.

Satul în care locuiește reprezintă și punctul de plecare în nenumărate călătorii în jurul lumii. Frumusețea peisajlor care o cuceresc, se regăsesc adesea ca fundal atmosferic în romanele sale. La fel ca în Insula Cameliilor.

La final

Pentru voi, un gând: fie cumpărați cartea pentru voi, fie pentru a o dărui, alegerea este perfectă pentru luna iubirii. Dacă adăugați și o camelie, va fi mai mult decât un simplu gest. Va fi iubire și fericire!

Până data viitoare, citiți, iubiți, iubiți și citiți!

Cu drag și iubire, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Tenerife

serul

5/5 - (1 vote)