Bun găsit, dragilor! Februarie este luna pe care o iubim mai mult pentru că este declarată luna iubirii. Percepție corectă sau greșită? Răspunsul stă doar în fiecare dintre noi. Ceea ce simt eu, ce simțiți voi este cel mai important. Fără a pune etichete, fără a judeca pe cineva.

Cine, cum, când și de ce a numit luna februarie luna iubirii, nu are rost să ne batem capul.  Ce contează este să luăm partea frumoasă, bună, partea plină a paharului. Cu legendele Sfântului Valentin și legenda Dragobetelui, luna are motive de mândrie între suratele sale din calendar.

Cuprins

Luna iubirii

luna iubirii

Aflată între ianuarie, care mai are câteva din sărbătorile de iarnă și martie, luna marțișorului, a femeii, februarie avea nevoie să fie scoasă din anonimat. Și, ajutată de legendele despre iubire s-a întâmplat să fie numită tocmai ”luna iubirii”. 

Totuși, să rămânem cu picioarele pe pământ. Chiar dacă dragostea ne amețește și vedem doar steluțe și norișori pufoși. Faptul că pentru unii februarie este ușor mai plăcută, se datorează și faptului că e cea mai scurtă. De asemenea, februarie este luna care încheie iarna. Sau, avem speranța că așa se va întâmpla. Eu însă mă voi opri asupra aspectului de sărbătoare a iubirii. Luna iubirii. 

Este nevoie de o sărbătoare (sau chiar două), de o lună numită luna iubirii? Sigur, primul impuls ar fi să spunem nu. Așa cum nu e nevoie de o zi a cititului, a zâmbetului, a prieteniei. Sau, luna cadourilor. Însă ele există.

IMG 20220227 162836 Luna iubirii

De ce nu? Dar, cu măsură

De ce nu ar exista și ziua/zilele sau luna iubirii?!? Deși o putem face oricând ne dorim, nu strică să ne răsfățăm, să ne alintăm sau/și să ne declarăm sentimentele. Încă o dată. Să ne amintim că fără iubire, fără relații, nu am putea trăi. 

Să vorbim despre iubire nu este simplu așa cum s-ar crede la prima vedere. Veți fi surprinși să aflați, dar iubirea nu-i deloc vorbă în vânt. Iubirea adevărată, chiar și cea scrisă în romanele de dragoste, are nevoie de ceva mai multe ingrediente. În doze mici, echilibrate, deoarece, ce- i mult, întotdeauna strică. Dăunează. Afectează.

Știți voi spre exemplu, că doar consumând dulce (sau dulcegării) rămâne fără consecințe nedorite? Ați descoperit voi vreo metodă prin care consumul non-stop de miere, rămâne fără efect? Fără să crească glicemia? Orice mi-ați spune, nu vă cred. Din când în când, avem nevoie măcar de o limonadă. Fie ea și îndulcită cu miere.  La fel se întâmplă și cu iubirea.

luna iubirii

Suntem diferiți, sntem unici, la fel și iubirea

Un condiment pe ici- colo, este absolut necesar. Doar atât cât să schimbe gustul și să rămână în limitele normalului. C- așa e în viață: e și soare e și furtună, e și vreme frumoasă și vreme urâtă. E plină de provocări și încercări de tot felul. 

Dar până și planetele se învârt și formează la rândul lor diferite conjuncturi. Unele favorabile, altele mai puțin bune. La fel ni se întâmplă și nouă, în relațiile noastre. Uneori suntem într-o conjuncție excelentă cu partenerul, alteori, dimpotrivă. 

Apropo de planete și conjuncturi, acestea își trimit energiile, influențându- ne pe fiecare dintre noi. Suntem diferiți, suntem unici. La fel e și iubirea. Astfel, felul de a fi al fiecărui individ, chiar și în dragoste, își spune cuvântul.

pexels photo 15145983 Luna iubirii

Te iubesc – mai mult decât simple cuvinte

Ca două entități diferite, acțiunile, gândirea, comportamentul, totul se sincronizează, dar nu all the time. Prin urmare, nu e deloc simplu cu iubirea. Cum nu e deloc în regulă să rostești cuvintele ”te iubesc”, fără a simți. 

Este normal să arunci în stânga și în dreapta cele două cuvinte, fără nicio emoție? Plat, fără vibrația fiecărui sunet trimisă către inimă și resimțită cu și mai mare intensitate? În umila mea opinie, nu. Și știți de ce?

Pentru că ”te iubesc” nu sunt doar niște cuvinte. Sunt două cuvinte pline magie. Cu o extraordinară încărcătură emoțională. O ”greutate” fantastică, cu conținut de sentimente pornite din inimă, care străbat tot corpul. Efectul poate fi de fluturi în stomac, cum se spune adesea. Dar poate fi simțit în multe alte feluri, în funcție de fiecare.

luna iubirii

Emoții, palpitații, fluturi

Accelerarea bătăilor inimii, palpitații, fiori, lacrimi, zâmbete, emoții fel de fel. Spui ”te iubesc” atunci când iubești cu adevărat. Atunci când rațiunea este sub nivelul inimii. Când inima este cea care gândește cu propriul creier.

Atunci când defectele sau părțile mai puțin extraordinare ale celui iubit sunt în plan secundar. Cu alte cuvinte, nu vezi defectele, ci doar calitățile. Se știe doar că ne îndrăgostim de părțile pierdute din noi. Asta vedem și ne atrage la omul de care ne simțim atrași.

Avem nevoie sau nu de luna iubirii? Aș înclina să răspund pozitiv. Căci iubirea face bine și trupului și inimii și sufletului. Adică, un echilibru între minte, suflet și corp. Să o celebrezi și ori de câte ori vrei, dar și atunci când îi este ”ziua numelui”, nu poate fi decât benefic. Să spunem că profităm- o, da! suntem niște profitori- de încă o ocazie să trăim magia iubirii.

Sărbătoriți folosind instrumentele de care dispuneți

pexels photo 6551775 Luna iubirii

Și nu, nu este cazul să vă panicați! Pentru a sărbători iubirea nu e nevoie de cadouri extravagante sau averi inimaginabile. Nici de inimioare, Cupidoni și altele asemenea în exces. Care între noi fie vorba, taie pofta de orice. Știu, e mult marketing, e plin netul, străzile, magazinele etc. Peste tot au inundat inimioarele și îndemnurile la cumpărat cadouri. Luați- o așa cum e: trebuie să- și facă și ei treaba, să câștige și ei.

Dar luna iubirii poate fi sărbătorită simplu, folosindu- ne mintea și instrumentele de care dispune fiecare. Este doar un motiv să-ți amintești, de ce iubești. Ce înseamnă să iubești, ce înseamnă pentru tine iubirea și partenerul tău. 

Poți transforma obișnuitul în sărbătoare pregătind o cină deosebită, acasă. Preparând un fel de mâncare sau un desert preferat. Creând o atmosferă deosebită. Lumânări aprinse, ținută plăcută, muzica care vă amintește de cel mai frumos moment în doi.

pexels photo 2950331 Luna iubirii

Folosește aprecierile

Găsește câteva aprecieri pe care să i le spui partenerului. Spune-i spre exemlu: Apreciez că mi-ai dat un mesaj astăzi, apreciez la tine că mă înțelegi sau, apreciez că ai dus copilul la școală. Orice știi că face, dar pare firesc.

Privim lucrurile acestea ca pe ceva normal, firesc, obișnuit. Dar nu este așa. Nici nu știm cât de importantă este aprecierea într-o relație. Ce efect extraordinar are asupra creierului nostru. De altfel, relații armonioase duc la o viață frumoasă și longevivă.

Alte idei de a sărbători simplu

Ce mai putem face în luna iubirii? Să ne scoatem partenerul la un film sau chiar la restaurant, dacă nu vrem să rămânem acasă. Luați bilete la un spectacol, ieșiți la o plimbare. Culegeți niște ghiocei de la marginea pădurii sau cumpărați florile care îi plac. Vizionați un film în confortul casei voastre și delectați-vă cu ciocolata sau bomboanele preferate.

luna iubirii

Sunt atât de multe lucruri pe care le puteți face oricând, dar mai ales în luna iubirii! Folosiți-vă imaginația, știu că este bogată. Încheiați seara celebrând ziua pe care ați petrecut-o cu un pahar de vin roșu. Are multe efecte benefice pe care nu le puteți neglija. Restul e poveste.

Dacă oamenii ar înțelege rolul relațiilor și ar practica aceste lucruri simple, sigur ar fi mult mai multă bucurie. Am întâlni mai multe chipuri zâmbitoare, relaxate pe străzi. În fiecare zi, nu doar cu ocazia unei sărbători sau luna iubirii. Ar fi de parcă ne-am afla în vacanțele din Tenerife.

Conexiunea cu oamenii și sentimentele

Cheia sau secretul iubirii este să păstrezi cuvintele ca pe ceva sfânt și extrem de prețios. Să rămâi conectat la oameni și sentimente chiar și atunci când rațiunea își reia locul. Le numim momente grele, cumpene sau provocări de netrecut. Este ca atunci când îngrijești o rană: deși doare ca naiba, tot torni dezinfectant, aplici tratamentul, bandajezi etc. Sunt necesare pentru vindecare.

pexels photo 1765496 Luna iubirii

Nimic nu este de netrecut, de neiertat, nevindecabil sau ireparabil. Doar să nu părăsești corabia lăsându-l în urmă pe cel mai slab. S-ar putea dovedi mai puternic decât tine. Doar pentru că este rănit, nu înseamnă că nu mai este capabil de iubire. Pentru asta, poate fi nevoie uneori de luna iubirii.

Luna iubirii ne amintește că …

În niciun caz nu vă lăsați copleșiți de crizele vremurilor, adăugate la cele interioare deja existente. Luna iubirii ne amintește că nu suntem singuri pe lume atâta timp cât iubim. Când avem alături omul iubit. Care a fost mereu lângă noi. Și când am fost pe val, am avut succes, dar și atunci când ne-am prăbușit. Când am crezut că s-a prăbușit Universul peste noi.

Poate a fost primul pe care l-am văzut în prima clipă a trezirii dintr-o operație. Ne-a făcut bine mângâierea lui și am știut că suntem în viață și în siguranță. Pentru asta iubim. Pentru asta și multe alte situații cu care ne confruntăm în timpul viații unei relații merită sărbătorită luna iubirii.

IMG 20211123 180302 Luna iubirii

Vă las să reflectați asupra celor scrise și să vă pregătiți. Abia aștept să-mi spuneți ce idei, ce mijloace v-ați pus în mișcare și cum ați ales să sărbătoriți. 

Până data viitoare, iubiți, sărbătoriți, fiți fericiți!

Cu drag și bucurie, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

insula

Tenerife

serul

5/5 - (1 vote)