Salutare, pasionați de cărți și citit! Mi-aș fi dorit să public articolul de mai jos de Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie. Totuși, ținând cont de faptul  am scris destul de des despre cărțile citite în ultima vreme, am decis să amân. Dar numai cu puțin, deoarece nu am rezistat.

Cuprins

Te voi ucide zâmbind – Vera Kurian

ucide

Pasiunea bine hrănită

Bine, asta se datorează și faptului că așa cum știți și voi, lucrurile nu sunt deloc întâmplătoare. Vremea cu temperaturile ei mici m-a ținut mai mult în interior. Ceea ce, nu a fost deoloc rău, deoarece am citit mai mult decât de obicei.

O pasiune bine hrănită are bineînțeles efecte pozitive. Iar când astrele se aliniază și mai ai și cărți una mai bună decât alta, chiar nu poți păstra doar pentru tine. Acestea fiind spuse, mi-am permis să continuu lista cărților extraordinare pe care le-am citit.

Dintre cele care te captivează, care te țintuiesc locului dorindu-ți să afli finalul, dar în același timp îți sădeasc sentimentul de părere de rău că se termină. Prin urmare, astăzi vă prezint încă o carte din categoroia celor amintite: thrillerul Te voi ucide zâmbind” scrisă de Vera Kurian.

Cel mai bun thriller al anului 2021

Cartea este de-a dreptul spectaculoasă. Adevărul este că nici nu știu ce aș putea spune mai interesant despre această carte. Cu siguranță au făcut-o cei de la New York Times când au desemnat Te voi ucide zâmbind cel mai bun thriller al anului 2021. Mi-ar mai fi rămas ceva șanse, dacă nu ar fi fost nominalizat la Premiul Edgar pentru cel mai bun roman al anului.

ucide

Desigur, asta nu înseamnă că nu-mi pot exprima propriile opinii folosind cuvintele mele. Sunt chiar mândră să pot împărtăși cu voi bucuria de a fi citit o carte de calibrul acesteia. Și nu doar mândră, ci și nerăbdătoare. Pentru că Te voi ucide zâmbind nu este un titlu metaforă. Titlul romanului reflectă realitatea. Adică, chiar este vorba despre crimă. De fapt, crime, că sunt mai multe.

Scriitoarea Vera Kurian este și psiholog iar asta se observă pe măsură ce citești romanul. Acțiunea se petrece în campusul unei universități din America. Tineri studenți, frății, o poveste de dragoste pe care scriitoarea ne lasă să o intuim, intrigă și suspans. Un stil neobișnuit, care ne face să ne lipim de carte și să o citim într-un ritm la unison cu acțiunea.

Acțiune

În cadrul Universității John Adams există un grup de studenți cu probleme psihice. Aceștia fac parte dintr-un studiu psihologic de integrare a acestora în viața normală după absolvire. Cei 7 studenți nu știau unii de alții, dar se descoperă pe parcurs datorită crimelor care apar în campus.

zâmbind

Chloe este una dintre proaspetele studente care fac parte din program. Ea nu își dorise să ajungă la acestă universitate pentru studiul psihologic. Principalul motiv pentru care a ales Universitatea Adams era Will. Chloe avea un plan diabolic pe care voia să-l ducă la capăt în 60 de zile. La sfârșitul acestor zile, Chloe îl va ucide pe Will.

Ea plănuise să-l găsească pe Will, să- l urmărească, și să se înscrie în frația din care acesta făcea parte. Motivul pentru care Chloe voia să-l ucidă pe Will venea de pe vremea când acesta o abuzase și filmase totul. Ea voia mai întâi să obțină filmulețul și apoi să-l atragă înt-un loc pentru a-l ucide.

Pe parcursul celor 60 de zile, planurile încep să se complice. Acțiunea în ficțiunea Te voi ucide zâmbind se desfășoară într-un ritm alert.

Personaje

Totul ia o întorsătură ciudată și nebănuită, nimic nu este ceea ce pare iar faptele unui criminal în serie din trecut întunecă de tot lucrurile din prezent. Chloe este o tânără extrem de inteligentă și începe să-i descopere rând pe rând pe ceilalți din grup. Scriitoarea ne provoacă să descoperim și partea frumoasă, sentimentele de dragoste ale lui Chloe pentru Charles.

ucide

 

Charles este un alt student cu probleme care face parte din grup, din anul III. Deși încep să colaboreze, ambii sunt suspicioși și se bănuiesc reciproc. Totuși, cei doi fac echipă bună împreună și încep să-și spună unele secrete.

Andre – singurul fără probleme psihice

Andre este singurul care nu are probleme psihice, dar ajunge în acest grup. Simțindu-se vinovat pentru falsificarea testelor, acesta se află de multe ori la un pas de a renunța și părăsi facultatea. Când Andre este martor la una din crimele petrecute în campus și ajunge la poliție, își sună fratele.

În cele din urmă, el nu renunță și se alătură echipei formată din Chloe și Charles. Mai ales că Andre era singurul care avea informații despre profesorul cercetător care conducea studiul. Tot el, descoperă și o posibilă legătură între profesorul Wyman și Emma. Iar mai apoi, împreună cu Chloe, află șă Emma are o soră geamănă, Megan. Amble fac parte din program, dar doar una are afecțiuni psihice. 

Ficțiune captivantă: mister, dragoste, crimă

Cine sunt cele două studente de fapt și care este povestea lor? Care dintre studenții din grupul de studiu ucide? Cartea devine tot mai captivantă și dorința de a fla răspunsurile crește cu fiecare pagină a thrillerului Te voi ucide zâmbind.

Povestea de dragoste pe care o descoperim printre rânduri lasă impresia că binele va învinge. Lucrurile însă nu se clarifică, ci dimpotrivă. Speranța și strălucirea de moment se spulberă și complică și mai mult lucrurile. Te voi ucide zâmbind te face să te întrebi cum reușești să supraviețuiești într-un campus plini de psihopați.

ucide

Romanul este o ficțiune extrem de captivantă de care nu te poți dezlipi. Fiind scris atât de bine, linia dintre ficțiune și nonficțiune poate fi ușor ștearsă. Misterul este devoalat abia în ultimele pagini, ceea ce face lectura și mai palpitantă. Mă opresc însă aici și vă las să descoperiți singuri cartea și finalul. Cine scapă, care este ultimul psihopat rămas în viață?

La final

Te voi ucide zâmbind este un roman pe placul celor care adoră să urmărească crimele reale. În paginile romanului veți descoperi capacitățile și inteligența unor psihopați tineri, puse cap la cap, care surprind în mod spetaculos. Vă invit să descoperiți acest triller care vă va ține mintea în modul ”alert”. Cartea poate fi cumpărată de pe raobooks.com și o puteți face cadou cuiva care iubește acest stil.

Până data viitoare, spor la citit!

Cu drag și bucurie, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

trucuri

luna iubirii

Tenerife

5/5 - (1 vote)