Bun găsit! Ciudată rău iarna aceasta! Și oricât de mult am iubi temperatrile (mai) blânde ale iernii, nu ne fac bine deloc. Efectul este chiar devastator, dacă ascultăm puțin sfatul medicilor. Organismul, și așa dat peste cap din diverse alte cauze, nu mai știe să reacționeze. Cum să facă față tuturor factorilor externi și interni care duc la scăderea imunității.

Există totuși soluții la care putem apela pentru a-i veni în ajutor. Este vorba despre suplimente alimentare. Acestea contribuie, acolo unde este nevoie, la completarea necesarului de vitamine, minerale, substanțe necesare organismului. Dar sunt oare recomandate suplimentele alimentare? Sunt ele benefice oricui, oricând și oricum?

Cuprins

Suplimente alimentare de calitate (ADAMS)

suplimente

Iată câteva întrebări care ne pot da bătăi de cap (în plus) atunci când ne gândim să apelăm la suplimente. Sunt controversate, sunt blamate și chiar respinse din start de unii dintre noi. În ce ”tabără” mă aflu? Despre aceste subiect voi scrie în continuare.

Sunt unul dintre oamenii cu probleme cronice de sănătate pe care sunt nevoită să le țin în frâu. O spun de la bun început pentru a nu vă imagina că fac pur și simplu reclamă. De fapt, cei care mă citesc, știu că nu fac nimic care nu vine din experiențe proprii, din propriile convingeri. 

Povestea mea cu suplimente alimentare

Experiențele sunt cele mai bune exemple, cele mai bune argumente atunci când vine vorba de recomandări. Opinii pro sau contra. După experiențe în care am înghițit tot felul de chestii depre care citeam sau mi le recomandau cunoscuții, am devenit reticentă la orice ”rețetă”care conținea așa zise suplimente alimentare.

20230219 133343 Suplimente alimentare de calitate (ADAMS)

Urmam cu rigoare tratamentul dat de specialiști de ani de zile. Dar analizele și controalele efectuate nu arătau deloc bine. Ce era de făcut? Simplu: am mers la medicii curanți sau de familie.

Așa am procedat eu și, cu rezultatele și istoricul în față, am primit schema corectă de urmat. Mi-a recomandat chiar și locul de unde pot procura vitamine, suplimente alimentare de calitate: Vitamix. Din fericire, cunoșteam deja magazinul online Vitamix.ro.

Adams Supplements

Viamix.ro este de atunci locul din care îmi comand produsele de care am nevoie. Astăzi am ales să vorbesc despre suplimente alimentare care aparțin brandului ADAMS Supplements. Am primit: Vitamina C-500mg cu măceșe – 30 cps; Vitamina D-5000mg – 60 cps; Zinc-15mg – 30cps; Melatonin-3mg – 50 cps.

suplimente

De ce avem nevoie de suplimente alimentare

Iarna suntem privați de o bună parte din cantitatea de soare și lumină naturală necesară imunității. Avem parte de mult mai puțin decât este nevoie pentru asigurarea necesarului optim. În plus, nu toate organismele asimilează din alimente vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Asta fără să mai luăm în calcul vârsta. Știm doar că după vârsta de 30- 35 de ani, organismul nu mai asimilează vitaminele și mineralele  în cantitatea optimă. Unele, nici până la această vârstă, dar nu este o regulă generală. Acestea sunt primele și cele mai puternice motive pentru care avem nevoie de suplimente alimentare.

Recomandate în imunitate

În ceea ce mă privește este clar: am nevoie de suplimente alimentare. Medicul mi-a recomandat Vitamina C, Vitamina D și Zinc. Acestea sunt și suplimentele Adams pe care le-am primit, împreună cu Melatonin, pe care îl folosește mama. Și acum, câteva cuvinte despre fiecare dintre aceste suplimente alimentare. 

20230217 094612 Suplimente alimentare de calitate (ADAMS)

De regulă, Vitamina C, Vitamina D și Zincul alcătuiesc un trio de succes pentru organism. Folosite împreună, acțiunea lor asupra imunității își atinge scopul mult mai bine și mai eficient. Cu ajutorul lor am reușit să țin sub control problemele cronice de sănătate, dar și gripele și virozele care fac ravagii în sezonul rece.

Vitamina C- 500mg cu măceșe

Astfel, rolul Vitaminei C- 500 mg cu măceșe este de a contribui la fucționarea normală a iminutății. De asemenea, ajută la funcționarea sistemului osos, a ligamentelor, sănătatea dinților și gingiilor. Măceșele în mod special își aduc aportul la întărirea vaselor capilare, pot stimula pofta de mâncare și digestia.

 În plus, întărește imunitatea și este de ajutor în funcționarea vaselor de sânge. De altfel, medicii recomandă Vitamina C în prevenirea și tratarea răcelilor. Cum spuneam, pe mine m-a ajutat enorm în lupta cu răceala și gripa. Se ia zilnic câte o tabletă, cu multe lichide.

suplimente

Vitamina D-5000 mg

Vitamina D-5000 mg face de asemenea parte din schema de suplimente alimentare de succes. Denumită și ”vitamina soarelui”, aceasta este produsă în mod normal în piele cu ajutorul razelor de soare. Când aceasta nu se mai produce în mod natural, apelăm la Vitamina D supliment.

Cu ajutorul ei se absoarbe calciul din alimente și protejează oasele împotriva fracturilor. Previne apariția osteoporozei, bolilor de inimă și a diabetului. Iată deci câteva dintre beneficiile Vitaminei D pentru care medicul mi-a recomandat-o.

Vitamina D-5000 mg Adams Supplements este de calitate înaltă și 100% naturală. Conform prescripției se administrează o dată la 3 zile, dar la recomandarea medicului se poate administra zilnic.

20230219 133343 Suplimente alimentare de calitate (ADAMS)

Zinc- 15 mg

Cel de-al treilea din trioul de suplimente alimentare care mă ajută să am o imunitate bună este Zincul. Acesta menține echilibrul hormonal, facilitează digestia, este antioxidat și antiinflamator. Organismul are nevoie de cantități mici de zinc în fiecare zi.

Zinc- 15 mg este recomandarea medicului pentru mine, de aceea îl folosesc. Contribuția zincului în funcționarea normală a sistemului imunitar este esențială. Pe lângă asta, ajută la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii. Recomandat este o tabletă pe zi, după mese. 

Experiența mea

Aceasta este schema de suplimente alimentare recomandate de medicul meu curant. De ani de zile merg pe această formulă pe care o țin o perioadă de 3 luni. În funcție de rezultatele analizelor și recomandarea medicului, după o pauză reiau schema recomandată. Toate produsele sunt suplimente alimentare și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată.

suplimente

Am insistat pe recomandarea medicului, deoarece așa este normal și sănătos. În niciun caz nu ne dorim stricăm ceva în mecanismul de funcționare atât de inteligent al organismului. Scopul este acela de a completa, de a ajuta acolo unde are nevoie organismul. Doar așa rezultatul poate fi unul benefic.

Melatonin- 3 mg

Am lăsat la urmă al patrulea supliment, Melatonin, deoarece îl folosește mama. Melatonina se mai numește și somn odihnitor, datorită rolului pe care îl are în tulburările de somn. Melatonina este un hormon natural care ajută inducerea stării de somn. De asemenea, reduce stresul și tulburările de somn. Melatonina are un rol foarte important în ritmul circadian sau alternanța periodica somn-veghe

Tot în urma recomandărilor medicului am ales Melatonin- 3 mg Adams Supplements pentru mama. Mama folosește Melatonin de ceva vreme, așa cum i-a recomandat medicul: 1 tabletă pe zi, seara înainte de culcare. Melatonin se administrează pe termen lung sau la nevoie. De când folosește Melatonin, problemele mamei cu somnul au dispărut pur și simplu. Este mulțumită și încântată că se poate odihni.

20230222 175624 1 Suplimente alimentare de calitate (ADAMS)

La final

Controversate sau nu, suplimentele fac parte din viața noastră. După cum se poate trage concluzia, în cazul meu suplimentele își fac treaba. Sunt foarte mulțumită de rezultate, iar asta este tot ceea ce contează. În opinia mea, suplimentele alimentare au rol benefic asupra sănătății. Desigur, dacă sunt de caliatate, sunt administrate corect, la indicațiile și recomandarea medicului.

Cod de reducere

Vremea încă ne mai supără și organismele trebuie ajutate să-și păstreze imunitatea bună. Împreună cu Vitamix am pregătit pentru voi o surpiză. Este vorba despre un cod de reducere de 20%. Folosiți codul MIRELA20  pentru toate comenzile online la produsele Adams de pe Vitamix.ro. Codul este valabil până pe 28 februarie 2023.

Până data viitoare, spor la cumpărături și sănătate!

 

Cu drag și sănătate, MM.

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

dragobete

ucide

trucuri

5/5 - (1 vote)