Salutare, prieteni! O aniversare este întotdeauna un motiv de bucurie și are o încărcătură aparte. Astăzi vă voi vorbi puțin despre astfel de sentimente pe care inima și mintea le percep. Dincolo de acestea veți găsi informații, povești, imagini care vă vor încânta ochii și nu numai. Unde, când, cum s-a desfășurat și despre ce este vorba? Toate răspunsurile duc la … ediția de vară Food Bloggers Conference.

Cuprins

Ediția de vară Food Bloggers – iunie 2023

ediția de vară

Vara debutează cu cireșe și tei, cu vacanțe și liber la relaxare. În același timp, pentru mine, iunie este mai mult decât atat, și decât prima lună de vară. Iunie este cu aniversări în familie, dar și cu un eveniment drag, la care țin ca la un copil. La care particip cu bucurie și emoție, ca la aniversările lui. Și, cum ai putea lipsi de la aniversarea unui copil? Cel puțin până la majorat.

Cu siguranță v-ați lămurit pe deplin de ce am făcut această introducere. Ediția de vară Food Bloggers Conference cam asta înseamnă pe scurt, în plan personal. Dar bineîțeles, sunt multe de spus, multe de povestit și de punctat.

ediția de vară

Ediția de vară Food Bloggers – desfășurare, invitați

Desfășurată în sălile de conferințe ale Hotel Marriot, ediția de vară Food Bloggers a declanșat o stare de bine de la început, până la sfârșit. Începând cu participanții și terminând cu staff-ul. Pentru că organizatorul are un rol determinant aș zice, și-a îndeplinit cu succes misiunea.

Apoi, este rândul invitaților, unul și unul, să se ridice la înălțimea așteptărilor. Ceea ce, cu siguranță s-a și întâmplat, așa cum am putut constata. După ce ne-am luat cafeaua și croissantul, și ne-am salutat în grabă prietenii, cunoscuții, am participat la primul panel.

20230613 091937 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Invitați pe care doream să-i întâlnesc

Chefs talk

Am avut plăcerea să-i văd, să le ascult recomandările, secretele și să răspundă la întrebările moderatorului Gabriel Gavrilescu- antreprenor & consultant Horeca: Roxana Blenche – Chef, Fayn Urban Eatery; Flaviu Mureșan- Chef, Marmorosch Bucharest Autograph Collection; Ionuț Gagiu- Head Chef, Atra Doftana; Alexandru Dumitru- Chef, La Hambar & Singureni Manor. 

received 219048101018398 1 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Îmi doream tare mult să-i întâlnesc, mai ales pe unii dintre ei. Și, m-am simțit ca un copil căruia i se îndeplinește o dorință. O surpriză extraordinar de plăcută să le asculți poveștile reale, experinețele și să desprinzi acele sfaturi pe care nimeni nu ți le dă.

Arta din farfurie se realizează cu muncă, creativitate, pasiune, dar și acel ”salt & pepper”. Care reprezintă amprenta personală, semnătura sau brandul personal. Iar noi, creatorii de conținut, deși știm asta, suntem primii care își doresc să afle ”secretele” celor mai buni.

Se spune că doi chefi nu vor face niciodată la fel, același preparat. Suntem unici, prin urmare este logic să vorbim despre personalitate și în gastronomie. Sau, mai ales în acest domeniu. Roxana Blenche este un deliciu, să mă exprim așa, în termeni culinari. M-a invitat să-i descopăr rețetele de dulciuri și bineînțeles m-a făcut curioasă. Cu toții au punctat lucruri de care să ținem cont, atât în bucătărie, cât și în content.

Momente demo & socializare

După atâta informație și experiențe împărtășite, era nevoie de o pauză de cafea. Doar că pauzele de cafea nu ar fi memorabile așa, pur și simplu, dacă ar fi simple pauze. Așa se face că în pauza dintre panelul ”Chefs Talks” și ”Eat, Share, Love” s-au desfășurat două momente demo. Cum altfel, decât socializând și savurând o cafea, o înghețată sau îmortalizând momente pe camerele foto-video.

20230613 114557 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Demo Kenwood 

Momentul demo Kenwood a fost pe cât de interesant pe atât de specataculos și gustos. Cu ajutorul celui mai versatil și rezistent robot de bucătărie, Titanium Chef Patissier, se pot face o grămadă de preparate.

ediția de vară

Chef Alex Cirtu și echipa lui ne-au prezentat robotul Kenwood și ne-au preparat un desert spectaculos și savuros. Iar asta nu a fost tot: a organizat o tombolă cu 10 premii Kenwood, la care desigur, m-am înscris. Nu a fost cu noroc, dar experiența mi-a plăcut mult de tot, chiar și fără premiu.

received 168336492713612 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Demo Shan’Shi

IMG 20230613 094354 588 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Al doilea moment demo s-a desfășurat la standul celor de la Shan’Shi. Chef Nissara ne-a demonstrat cum putem fi #asianchef în bucătăria proprie. Sesiunea de live cooking s-a încheiat cu un preparat în stil asian oferit spre degustare.

received 193651040318344 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Cum mie îmi place mango, preparatul cu care mi-am delectat papilele gustative a fost pe gustul meu. Mai mult, mi-am promis să iau în calcul să prepar și eu această rețetă asiatică.

Eat, share, love

ediția de vară

De parcă preparatele ar fi avut efect de bună dispoziție, am intrat la al doilea panel cu un vibe extraordinar. Sau, poate efectul s-a datorat invitaților celui de-al doilea panel. Geanina Staicu- Avram – Content creator, JamilaCuisine.ro și Mihaela Sava- Content creator, Prăjiturela transmit o energie, o stare pozitivă.

Dar și Andreea Grecu – Content creator, Tastebazaar, Simona Trușcă- Content creator, About food and more sau moderatorul Andreea Retea au avut contribuția lor.

Cine nu a făcut măcar o dată o rețetă urmărind canalul You Tube al Jamilei? Cine nu a auzit de Prăjiturela? Eu da, am făcut ceva rețete și le urmăresc pe fiecare pe canalul You Tube, respectiv Instagram. Dacă pe Andreea Grecu și Simona Trușcă nu le știam, le-am descoperit la ediția de vară Food Bloggers de anul acesta.

20230613 133137 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Foarte interesantă discuția, foarte multe lucruri utile am aflat. Câteva sfaturi pe care ar fi trebuit să le știu deja sau, poate le știam și le-am ignorat. Dar, știți cum spun eu: viața este o școală continuă. Altfel spus, cât trăiești, înveți. Cu o condiție: să accepți, să fii deschis.

Ediția de vară Food Bloggers iunie 2023

– una dintre cele mai reușite

Astfel, am aflat câteva tipsuri și recomandări extrem de utile pentru mine, creatorul de conținut. Cu alte cuvinte, ediția de vară din acest an m-a ajutat și mi-a îmbogățit cunoștințele. V-am spus doar: nu puteam lipsi, deoarece aș fi avut de pierdut. A se înțelege: separat de sentimentele și emoțiile provocate de semnificația pe care evenimentul o are.

Pot spune că a fost ediția de vară printre cele mai reușite. Nu, în niciun caz nu există ediții nereușite, Toate sunt interesante și bine organizate, cu invitați grozavi și experiențe deosebite. Nici o ediție nu seamănă cu alta, motiv pentru care îmi și doresc să fiu parte din eveniment. 

ediția de vară

Ediția de vară iunie 2023 a fost parcă mai prietenoasă, a ajuns mai mult la sufletul meu. Bineînțeles, este doar o opinie personală. Se poate chiar să aibă legătură cu mândria pe care o simți odată cu creșterea ”copilului”. Adică, să fie puțin subiectivism. Dar orice părinte are astfel de sentimente, prin urmare am convingerea că mă veți înțelege.

Bunătăți and more

Pauza de prânz a fost alt prilej de a profita de discuții cu invitații, cu prietenii, de sesiuni foto. Toate acestea, fără a diminua din savoarea bunătăților de care ne-am bucurat. Un răsfăț culinar cum îi stă bine unei ediții dedicate food & bloggers. Căci, nu-i așa, dacă nici la un astfel de eveniment nu vorbim (și) despre mâncare, nu știu unde sau când altundeva/cândva.

ediția de vară

Ei bine, dintre multele preparate, mi-a rămas gândul la puiul cu ciuperci și smântână. Bineînțeles că mi-au rămas multe în minte, dar acesta pur și simplu persistă în continuare. Probabil, și pentru a face ediția de vară 2023 mai dragă.

Știți ceva, am plecat de la ediția de vară Food Bloggers 2023 cu convingerea să prepar și să scriu mai multe rețete culinare. Rubrica mea de ”bucătăresc” are experiențe și câteva rețete, dar nu foarte multe. Până la urmă, toată lumea mănâncă, mulți vrem să încercăm ceva mai ușor sau uneori mai sofisticat de gătit. Și apoi, e loc pentru fiecare, sub soare.

received 922822548794033 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Content promotion upgrade

Well, a venit și vremea celui de-al treilea panel, ultimul la ediția de vară Food Bloggers. ”Content promotion upgrade” a avut ca invitați oameni dedicați, profesioniști care ne-au explicat tactici și idei de promovare pe rețelele sociale. În acest sens, Robert Dumitru- Creative Director & partner, MTH Digital s-a referit la tactici și idei pe You Tube. Mihaela Zamfir- PPC consultants team leader, webdigital pe Facebook.

20230613 144610 1 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Andreea Corbs- content creator  și Geanina Rădulescu- Influential Marketing Director, Squad Influencers, pe TikTok. Oana Vasilica – Team Leader, Canopy ne-a explicat tactici și idei  pe Instagram. Iar Robert Feraru- Managing Partner & Social media expert Kooperativa 2.0 a moderat și prezentat panelul de final. Evident, am notat destul de multe idei și tactici, deoarece nu le cunoșteam.

Ediția de vară Food Bloggers la final

Să înveți de la cei mai buni, de la profesioniști, oameni de succes este o oportunitate extraordinară. Să și folosești ceea ce ai aflat este nemaipomenit. Am plecat de la Food Bloggers Conference ediția de vară 2023 cu un bagaj important de noutăți.

20230617 111252 Ediția de vară Food Bloggers - iunie 2023

Cu o sațietate sufletească, care apropo, face foarte bine minții și inimii. Revederea prietenilor, oportunitatea cunoașterii altor oameni, prieteni noi și muuulte idei & informații. Dar nu în ultimul rând, câteva cadouri de la sponsorii cei mai importanți: Lidl, Băneasa, Shan’Shi. 

Aceasta afost ediția de vară Food Bloggers Conference 2023. Cu mâna pe inimă, nu am exageat cu nimic în descriere. Iar pentru convingere, îi puteți citi/viziona pe cei care au fost prezenți. Bloggeri, vloggeri, influenceri au conținut de calitate și convingător: Oana, Raluca, Lilia, Ana, Daniel etc.

Până data viitoare, sănătoși și creativi să fim!

Cu drag și bucurie, 

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Terra Alta

cofeina

dincolo de aparențe

5/5 - (1 vote)