Bun găsit, dragilor! Toți avem parte de evenimente de tot felul în viață și, măcar o dată ne-am confruntat cu probleme de organizare evenimente. Ni le dorim perfecte, cele mai reușite. etc. dar cu siguranță nu le știm pe toate. Tocmai de aceea apelăm la un organizator de evenimente, care știe cel mai bine cum despre ce este vorba.

Doar că până acum, lucrurile stăteau puțin cam ciudat, deoarece organizator de evenimente nu era prins în nomenclatorul de meserii. Oamenii din acest domenii erau nevoiți să găsească tot felul de artificii pentru a putea încadra profesional această ocupație. 

Cuprins

Organizator de Evenimente recunoaștere oficială în România

Dar, iată o veste grozavă: organizator de evenimente a fost recunoscut oficial și în România. Lucrurile pot intra pe un făgaș normal, firesc pentru cei din acest domeniu, ceea ce este îmbucurător. Mai multe detalii pe care le-am găsit le puteți afla din rândurile de mai jos.

În sfârșit, persoanele care lucrează în domeniul Organizării de Evenimente, nu vor mai fi nevoite să găsească alternative pentru încadrarea profesională trecută în Contractul de Muncă. 

organizator de evenimenteCurs Organizator Evenimente Cod-Cor 333201.

Curs Organizator de Evenimente

Atelierele ILBAH, recunoscută pentru cursurile sale de formare profesională, marchează un moment istoric în industria evenimentelor din România prin introducerea în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România), la poziția 333201, a ocupației de Organizator de Evenimente.

Până în prezent, angajarea în domeniul organizării de evenimente a fost adesea încadrată sub alte coduri COR, în România nefiind recunoscută ocupația de Organizator Evenimente (Event Planner). Odată cu introducerea Organizatorului de Evenimente în COR, această ocupație primește acum o identitate clară și proprie, recunoscută la nivel național.

Un pas important pentru profesioniștii în domeniu

Cu o creștere semnificativă în ultimii ani, domeniul organizării de evenimente primește astfel o recunoaștere oficială, deschizând noi orizonturi pentru profesioniștii din industrie.

pexels photo 1537636 Organizator de Evenimente recunoaștere oficială în România

”Suntem încântați că toate eforturile noastre în acest demers s-au finalizat cu succes. Ne-am dorit ca industria evenimentelor din Romania să fie în acord cu standardele europene.  Recunoașterea profesioniștilor din domeniu în mod oficial este un pas important și deschide noi oportunități pentru programe de dezvoltare profesională în industria evenimentelor.

Le mulțumim echipei și partenerilor care au depus efort în acest sens și suntem determinați să lucrăm la o continuă dezvoltare în domeniul organizării de evenimente.” – declară Iliescu Vlad, General Manager la Atelierele ILBAH.

Educație pentru viitor: Primul curs autorizat din Romania

Formarea de specialiști în domeniul organizării de evenimente nu se limitează doar la recunoașterea oficială a meseriei, ci și la crearea unor norme educaționale și profesionale solide.  Astfel, echipa Atelierele ILBAH a elaborat și Standardul Ocupațional pentru Ocupația de Organizator de Evenimente.

organizator de evenimente

Lansând în același timp, primul curs autorizat din România, la finalul căruia absolvenții vor obține o certificare recunoscută la nivel internațional. Cu ajutorul acesteia se pot angaja atât în tară cât și în străinătate.

Cursul de Organizator de Evenimente se adresează atât profesioniștilor din domeniu, cât și celor fără experiență anterioară, fiind adaptat nevoilor actuale ale industriei.

Mai multe detalii despre curs sunt disponibile aici: https://www.ateliereleILBAH.ro/cursuri/curs-organizator-evenimente/

Organizator de Evenimente recunoaștere oficială în România

Inițiatorii și autorii acestui demers sunt:

– ILBAH STUDIO SRL (Atelierele ILBAH)

– Iliescu Georgiana-Raluca (Specialist Formare Profesionala, Atelierele ILBAH)

– Lazarica Maria-Adriana  (Specialist Formare Profesionala, COLABORATOR)

– Gontaru Izabela  (COLABORATOR)

Verificare Profesionala: Vasile Isabela-Genoveva
Avizare: Asociația Romana pentru Protocol si Ceremonial Cristina Turnagiu Dragna
Validare Documentație: Comitetul Sectorial din Ramura Cultura
Aprobare: Autoritatea Națională pentru Calificări.

classic restaurant witn red curtains stage 140725 9392 Organizator de Evenimente recunoaștere oficială în România

Despre ILBAH STUDIO SRL

Atelierele ILBAH: Lider de piață în domeniul formării profesionale
Atelierele ILBAH este lider pe piață în domeniul Formării Profesionale Autorizate încă din 2012, oferind peste 80 de cursuri care se desfășoară atât în sediile din tară, respectiv: București, Cluj și Ploiești, cât și în mediul online. Cursurile sunt recunoscute la nivel național și internațional desfășurându-se după un curriculum aprobat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.
Website Atelierele ILBAH: https://www.ateliereleilbah.ro/

Contact

Atelierele ILBAH
+4 0729 397 806
pr@ateliereleILBAH.ro

  • Georgiana Coforea – Project Coordinator
  • Pentru telefon si e-mail click aici

  • ILBAH STUDIO SRL
  • www.ateliereleilbah.ro/

  • Contact ILBAH STUDIO SRL

  • Sursa: comunicatepresă.ro
  • Sursa foto: pexels, freepik
Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile despre articolul ți-au plăcut, vin din nou pe acest blog și oferă-i editorului său o  cafea  .
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
Rate this post