Salut dragi prieteni!
Astăzi avem un subiect care cel puțin la prima vedere, pare mai puțin ofertant. Este vorba despre …ștampilă!
 
Cum există un început în toate s-o luăm “cătinel” spre povestea ștampilei din care vom descoperi că este una interesantă.  
Istoria ștampilei ne demonstrează importanța sa în viața noastră, a oamenilor.
Privind în urmă cu muuulți ani, vom constata că totul a început din nevoia de garantare a secretului și validare a documentelor. Înțelegând importanța informațiilor dar și păstrarea acestora, oamenii s-au folosit de instrumente de tipul sigiliilor și a peceților domnești, considerate strămoșii ștampilei.
Sigiliile erau un mijloc de identificare a emitentului și reprezentau simbolic autoritatea și locul în ierarhia socială a posesorului dar și importanța actului pe care erau aplicate.
Există și o știință care se ocupă cu studiul  sigiliilor și a ștampilelor, care se numește sigilografie.
Știai?

 

Cu timpul, ștampilele au început să se diversifice oferind cât mai multe informații, data, originalitate sau semnătură autografă pentru ușurarea semnării documentelor zilnice.

 

Și în zilele noastre ștampila reprezintă instrument de validare a unui act, document, contract, folosit de firme, instituții sau companii.

 

Ducându-mă cu gândul la “j’de’miile” de contracte și documente ștampilate, semnate, parafate, etc. realizez că aceasta poate fi o explicație pentru care percep ștampila ca un instrument folositor firmelor, persoanelor juridice.

 

Creativitatea omului și evoluția continuă, tehnologia modernă, nevoia de personalizare au dus ștampila la un alt nivel, existând ștampile care acoperă aproape orice domeniu.

 

Colop România  cu o experiență de peste 10 ani, are ca obiectiv oferirea de soluții complete pentru marcare individuală și vine cu o gamă diversificată de produse de calitate superioară, toate produsele fiind fabricate în Uniunea Europeană (Austria și Cehia).
Ei pun la dispoziția partenerilor tipuri de ștampile cum ar fi autotușante (gama Printer Line), Flash (pre-ink), ștampile electronice, datiere și numărătoare, sigilii pentru embosare (timbru sec) dar și cele  mai noi tehnologii de producție prin gravură Laser sau polimerizare UV.

 

Ne preocupă din ce în ce mai mult protecția mediului înconjurător și efectele nefaste ale poluării făcându-ne atenți la ceea ce folosim/consumăm. Acesta ar fi un motiv în plus pentru alegerea produselor Colop pentru că este liderul în acest domeniu preocupat de protecția mediului. Oferta lor cuprinde în acest sens ștampile cu amprentă de carbon neutru, ștampile ecologice confecționate din material plastic reciclat și ștampile realizate din materiale inovatoare – biopolimeri biodegradabili.
Adaptându-se noilor cerințe/nevoi ale partenerilor săi, Colop transformă clasica ștampilă în produsul cu design atrăgător, multifuncțional cum ar fi exemplul Pocket Stamps, protecție antibacteriană ca cele din gama Microban Stamps, sau cel pentru satisfacerea oricărei cerințe, de la ștampilare intensivă la utilizare lejeră, dispozitivul de marcare extrem de fiabil Heavy Duty.

 

Am spus mai devreme că odată rostit cuvântul “ștampilă” mintea noastră percepe instant legătura cu firma juridică, cu oficial, dată fiind și definiția clasică a acesteia. Și totuși, lucrurile nu stau chiar așa!

 

 

Cine nu a folosit fie și în joacă acest obiect mai mic sau mai mare, după imaginația fiecărui designer (de ștampile)?
Îmi amintesc cum în copilărie eram fascinată de ștampila/ datiera deși simplă ca design, de amprenta lăsată pe hârtie pe care mai apoi cu imaginația mea o combinam, completam și coloram desăvârșind “capodopera”. Eram mare fan!
Dar ce spun eu fan, o adoram de-a dreptul.
Draga de ea (ștampila) ce dureri, ce febră o fi avut de cât era de folosită extra-program! Ce viață grea pe ea și câte ar povesti dacă ar fi însuflețită 😊!
Dar pentru a înțelege mai bine lucrurile ar trebui să mă pot transforma în…ștampilă!
Am să – mi imaginez că și reușesc!
Sunt convinsă că odată intrată în personaj m-ar încerca tot felul de stări/sentimente asemeni celor omenești, aș oferi soluții adaptându-mă fiecărei situații.
Aș fi răbdătoare cu cei care au prea multă energie, aș fi caldă și înțelegătoare cu cei stresați oferindu-le câte un zâmbet la fiecare “apăsare”, aș fi veselă, amuzantă și jucăușă cu cei mici pentru a intra în lumea minunată a inocenței.
Zilele trecute ne-am jucat cu prichindelul folosindu-ne de metoda aceasta, pentru că epuizasem toate ideile de joacă și ne-am distrat maxim.

Mi-ar place să fiu ștampila portabilă (Pocket Stamps de la COLOP) pentru a fi mereu aproape de om, să scriu un gând bun fiecăruia, să desenez un zâmbet, să oficializez pacea, liniștea, blândețea, pentru orice act.

 

 

Cum aș folosi ștampila în viața de zi cu zi pe lângă joaca de copii?
Sigur că pentru a – mi personaliza ținutele. Cum?
Jucând rolul unui antreprenor de succes care se respectă.
De data aceasta sunt în rolul cu care am făcut chiar și câteva repetiții, al creatorului. Am lucrat câteva obiecte de îmbrăcăminte pe care am simțit nevoia de a le semna în stilul meu, personalizat, cu ajutorul confecționării unei ștampile originale “by me”.
Am experimentat de asemeni personalizarea unor rochii/tricouri tot cu ajutorul ștampilelor improvizate.

 

Concluzionând, am de lucru cu ștampila după cum v-ați dat seama, folosind-o în cel puțin două situații în viața de zi cu zi, dar am învățat lecția: pentru a-mi ușura munca, dar și pentru a fi diferită, cu amprentă personală, unică (UniquebyMM 😊), am să folosesc produsele/serviciile de la Colop.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017
 
Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0