Triumf(ători) ca nufăr(ul) la mal
purtați de barca curățeniei…

No offence, am simțit nevoia unui moment de melancolie, pentru că nu-i așa, nimeni nu poate fi melancolic, romantic într-un proces de curățenie.


Deși trăim timpuri în care tehnologizarea, robotizarea, înlocuirea muncii fizice desfășurate de om, – cu mânuțele lui -, sunt în plină ascensiune, mai sunt încă activități care nu pot fi înlocuite, printre care se numără și curățenia casei/ locului în care muncim, trăim, ș.a.m.d.

Sigur că și aici lucrurile au evoluat, dar chiar și cu ajutorul unui aspirator ultra, mega, robo, inteligento – bla, bla, tot nu poți înlocui treaba a două mâini dibace care pot intra în fiecare colț,  de exemplu.
Avem desigur fel și fel de ustensile ajutătoare pentru geamuri, dar tot mai este necesară o finisare, un ultim retuș.
Nici nu mai vorbesc de dulapuri, cărți, aparatură hiteck, unde numai mâna omului poate rezolva problema curățeniei.

Pentru mine, curățenia este foarte importantă, fără a fi maniacă, dezinfectez destul de des obiectele sanitare, clanțe uși etc., hai să nu dau cifre exacte (hihi), geamurile nu suportă praful, stropii sau alte urme, iar ecranele și tastatura ”plâng” dacă nu le bag în seamă.

De la o vreme însă, am înțeles lucruri pe care nu le – aș fi înțeles probabil niciodată dacă nu eram forțată de împrejurări.
Am înțeles că faci curățenie generală atunci când se impune, cu produse bune, eficiente și metode care să-ți vină în ajutor, în niciun caz nu trebuie să cazi lat sau să rămâi fără un strat de piele pe mâini😊.

Dar nici nu pot trece peste cele (n???) curățenii generale, una dintre ele fiind cea de sărbătorile de iarnă.

Cum iubesc sărbătorile de iarnă și familia mea frumoasă, abia aștept să trăim emoțiile strânși în jurul bradului, într-o atmosferă caldă, în casa impecabil de curată, totul strălucind de curățenie – geamuri, mobilă, gresie/faianță, aparatură, veselă, etc.-,  cu arome îmbietoare, totul pregătit și îmbrăcat de sărbătoare în cele mai mici detalii.

Deși mai am timp la dispoziție, dat fiind că nu am chiar puțin de lucru iar eu nu pot face totul de una singură, mai am nevoie și de ajutor, organizată prin definiție (zodie), îmi fac un plan:

1- merg al cumpărături de detergenți și alte ”accesorii”.
Caut prodesele în care am încredere, de regulă branduri pe care le știu, le-am folosit și au dat rezultate.
Mirosurile puternice ale substanțelor folosite odată mă afectează la propriu și cu siguranță nu doar pe mine, ceea ce a dus la preocuparea producătorilor de detergenți de curățenie de regândire, rebranding, aducând îmbunătățiri, formule complet modernizate, ajungând la rezultate cu soluții de ultimă generație.

Așa s-a întâmplat cu Nufăr și Triumf, produse pentru curățenia casei pe care le știu de… o viață și care au prins a se alinia la noile cerințe ale pieței (și ale mele😊, normal), făcând curățenia mai ușoară. 

După ultimul proces de modernizare și ”rebranduire” produsele din gama Nufăr și Triumf, ambele cu tradiție și notorietate, lideri de piață la detartranți și curățenie în bucătăriile românilor, au ”haine noi”, design fresh, colorat, ușor recognoscibil la raft, cu etichete tip sleeve care permit identificarea rapidă a beneficiilor.

Înarmată cu lista de produse & accesorii, aleg produsele de care am nevoie ținând cont și de raportul preț /calitate, împărțite pe categorii:
– băi, gresie/faianță, inclusiv chiuvetă și țevi,
– lemn, parchet/mobilă,
– geamuri,
– bucătărie, hotă, chiuvetă
– aparatură, ecrane

Farmec este producătorul gamelor consacrate pentru curățenia casei,  Nufăr și Triumf, brandul românesc pe care mă bazez pentru că sunt eficiente, au îmbunătățit formulele de bază, au extins cu  noi subgame de produse portofoliul păstrând trendul în raportul calitate preț corect.

Acum că știu ce brand caut, trec la acțiune.


Pentru geamuri, care sunt cele mai multe și mai grele, am ales ”Nufăr Geamuri Floral” – 500 ml cu 5,62 lei x 2bucăți.
Este un produs pe care îl folosesc pentru eficiență și cu ajutorul căruia curăț ușor murdăria, lăsând suprafața sticlei strălucitoare și un miros proaspăt, oceanic.

Întotdeauna încep cu ce este mai greu și de sus în jos. 
Am și geamuri gen velux și geamuri foarte mari dar și mai mici gen ochiuri, așa că vă dau un pont: mă ajut mult folosind o racletă mai mare prevăzută cu garnituri pentru sticlă dar și o husă din bumbac gros foarte utilă pentru ramele ferestrelor/ușilor.

Voi lua și un ”Nufăr Verde Geamuri” (6,62 lei) pentru alte suprafețe lavabile cum sunt polițe oglinzi, rafturi baie, etc.

Trec la băi unde folosesc Nufăr Baie, Nufăr Dezinfectant Baie, Nufăr Verde Wc Gel și Triumf Degresant Forte Universal pe care îl folosesc și la bucătărie.

Mai am nevoie de Nufăr Inox, Triumf Frigidere, Triumf Cuptoare și un Triumf Cuptoar Microunde, deoarece sunt cele care îmi fac curățenia mai ușoară în bucătărie.

Cu Nufăr Mobilă, Nufăr Lemn – Parchet cu ceară, Nufăr Pardoseli și Nufăr Ecrane, încă o noutate de la Farmec, soluția tehnică pentru curățarea ecranelor telefoanelor mobile, monitoarelor, televizoarelor, tastaturilor, eliminând praful și amprentele fără a lăsa urme, închei lista mea de experți în curățenia casei mele.

2- Echipată corespunzător, ”de scandal”, cu mănuși, lavete, racletă, etc. și căștile din dotare, încep cu…începutul: curățenia propriu-zisă, de sus, cu aspiratorul.
Geamurile, reprezintă testul de rezistență, urmate de baie, dulapuri și parchet.
Bucătăria este piatra de încercare a răbdării restul, aparatură, mobilier decor, cărți, sunt floare la ureche.

Well, Triumf în curățenia ce urmează asemeni unui Nufăr impecabil.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0