Cuprins

Cinci minute? Cât înseamnă cinci minute?

În funcție de situație, de împrejurări, cinci minute pot echivala cu cinci (& more) ore sau cinci secunde.
Când vine vorba de pregătirea și ieșirea din casă în vederea unui eveniment sau unei ieșiri în oras, pentru majoritatea dintre noi, este greu de dat un răspuns corect, exact. Uite cum ne provoacă Answear* să ne amintim despre lucruri pe care le uitasem și ne aduc zâmbetul pe buze.
Eeei și dacă cele ”5 minute” devenite proverbiale erau universal valabile în cazul genului feminin, vă spun parol, lucrurile nu mai stau așa.

Am niște exemple concrete în care domnii se lasă așteptați muuult peste cele cinci minute. Fie nu este cravata potrivită și începe o adevărată sesiune de probe și căutări, fie sunt dezamăgiți de pantofii bărbătești tocmai cumpărați, cămașa nu are dimensiunea manșetei potrivită lungimii mănecii de la sacou… sunt doar câteva motive care dau peste cap programul și nervii celor care așteaptă.

Sunt însă cazuri în care și eu depășesc cele cinci minute, dar de regulă mă încadrez fără probleme.

Mie cel mai adesea mi se întâmplă una din cele două variante: Se întâmplă de exemplu ca la ieșirea în grabă, purtând o ținută lejeră cu o pereche de blugi, o piesă din categoria bluze de damă și pantofii de damă adecvați, să ”sufere”.

Sare un nasture, se strică fermoarul pantalonilor etc., și, sunt nevoită să schimb, să verific dacă bluza se mai potrivește sau trebuie și ea schimbată iar cele cinci minute să se ducă pe apa sâmbetei. Sau se poate întâmpla să particip la un eveniment care impune o ținută mai pretențioasă, mai fancy și ținuta aleasă să nu mai fie atât de potrivită pe cât îmi imaginasem inițial, din varii motive și, să urmeze drama. Iau garderoba cu asalt, probez, iar caut iar probez, nu am ciorapii care să fie în ton, nu-i rochia care să se potrivească, fusta este prea mulată și tot așa până ajung să dau peste cap cele cinci minute.

 

Și băieții ..?!?

 

Sunt însă mândră să știu/văd că oamenii din jurul meu sunt atenți cu ținuta lor, că nu ”aruncă” la întâmplare haine pe ei și chiar o pereche de blugi și bluzele puse în grabă sunt bine alese, cu atenție la detalii. Am o întâmplare simpatică pe care mi-o amintesc și pe care vreau să v-o povestesc, acum că tot ne-a dat Answear o temă  cu acest titlu.
pexels photo 3326195 Ce înseamnă 5 minute?

 Cele 5 minute…


Confirmasem participarea la un eveniment important și stabilisem împreună ora la care urma să ieșim din casă.
Fiecare dintre noi își stabilește propriul orar, astfel încât să respectăm ora stabilită pentru plecare și să ne încadrăm în graficul evenimentului. Fac un ultim apel ”plecăm în cinci minute, să fii gata, da?”

”Da”, mi se răspunde.
Trec cele 5 minute, este toată lumea gata, mai puțin personajul nostru, mai las de la mine câteva minute și strig adunarea. ”Mai am puțin, vin imediat” aud de sus vocea care trăda prezența în dressing. 

… s-au dus.

Îmi verific și eu machiajul, fac un mic review al poșetei și strig din nou din ușă, ”hai, dom’ne ne grăbim și noi puțin?  Am trecut demult peste ora stabilită. S-a întâmplat ceva?” ?!? Nimic. Niciun răspuns.
Urc să văd despre ce este vorba și văd cea mai tare fază ca să mă exprim așa, neacademic?.

O sută zece papioane de toate culorile, materialele, formele erau aliniate, tot atâtea batiste, două – trei cămăși suferind că au fost înlocuite și personajul dezumflat că nu-i iese combinația dorită.

large img 1168714 Ce înseamnă 5 minute?

 La mijloc, eu!


Trecusem prin câteva tipuri de stări, fiind cumva și tampon între ceilalți, de la starea calmă, pacifistă și împăciuitoare, la cea nervoasă, dar acum, cu imaginea aceasta etalată în față izbucnesc pur și simplu într-un râs molipsitor.
”Ce ți se pare așa amuzant? Eu nu reușesc să fac combinația bună, care să-mi placă, probabil deja am întărziat, toată lumea o să-mi sară în cap și tu râzi?”
”Iartă-mă dar dacă ai fi în locul meu, ai face la fel. Este un tablou foarte tare ?. O nebunie de culori, o dezordine ”ordonată” și o față bosumflată.

La final


Hei, mergem la petrecere nu la înmormântare! Hai să vedem ce-ți place și nu iese? Ce poate fi atât de grav?”
Am rezolvat problema, sau jumătate din ea, dar ajunsesem la un record: cinci minute transformate în 35, schimbând vreo …n papioane. Mai era cealaltă parte a problemei, de îmblânzit pe cei care erau deja în mașină plini de nervi și cu niște fețe luuungi.
Am găsit soluția și pentru partea aceasta evident și toată lumea a revenit la veselia și tonusul normal.

large img 1191551 Ce înseamnă 5 minute?



*Answear 

  • retailerul multibrand lansat în România din noiembrie 2015 în a cărui ofertă se regăsesc produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. Portofoliul magazinului online cuprinde peste 300 branduri internaționale de top printre care se numără Mango, Vero Moda, Tommy Hilfiger, Valentino, DKNY, Adidas, Wrangler, Lee, Levi’s, Nike, Pepe Jeans, Lacoste, etc.
  • Answear este dressingul tău cu produse 100 la sută originale din care probezi acasă și oprești doar ce ți se potrivește, având o comunitatea cu membrii săi fideli. Odată înscris în clubul Answear ai reduceri la fiecare comandă și acces la super-evenimente cum ar fi Vip – Sales.
    Conceptul We are the Answear – produse originale 100% și livrare. rapidă.

 


Articolul este scris pentru SuperBlog 2017.

Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.
Rate this post