Sursa foto AIA Proiect

Casa din vis

 

Salut, prieteni!

Cuprins

Casa din vis

Vă lipsea o poveste, un vis, ceva? Am eu încă o poveste – vis, pornind de la provocarea cu numărul trei, venită din partea  AIA Proiect.

Povestea începe cam așa: Toamna trecută, aflați în vacanță, am descoperit câteva locuri în care visul meu de a avea o casă la malul mării ar putea deveni realitate. Unul dintre ele, foarte aproape de mare, cu peisaje nemaipomenit de frumoase, m-a fermecat, de-a dreptul.

Ador plimbările lungi, mai ales seara, pe malul mării. Apusul care mângâie și care transformă în culori nemaipomenite totul în jur, imensitatea albastrului marin care se întinde dedesubt și strălucirea la momentul contopirii cu soarele. Toate acestea mă fac să dau liber imaginației. La fel se întâmpla și acum: visam cu ochii deschiși. Îmi vedeam casa aproape , pe locul acesta din stânga, străjuit de palmieri și copaci ornamentali. În față, grădina, aleile care duc până la intrare, încadrate de alte tipuri de copaci ornamentali, flori dispuse în diverse forme,  multă culoare și frumusețe.

Visez…

la casa vopsită în culori deschise, aparținând spectrului cald, luminos, primitor, cu geamuri mari, în așa fel încât lumina să intre cât mai mult  în interior. În același timp, vreau să pot admira  priveliștea peisajelor spre mare, dar și spre muntele, privit din spatele casei.

Casa din visul meu ar trebui să fie pentru două persoane dar să poată locui și copii cu familiile sau prietenii veniți în vizită. Prin urmare, la intrare aș vrea să fie o terasă iar restul casei să cuprindă dormitor matrimonial cu baie, două dormitoare pentru oaspeți, baie, bucătărie – loc de luat masa, living și dressing.

Îmi imaginez terasa inundată de flori, biroul la care lucrez, unde mă așteaptă laptopul, cărțile etc. Alături, fotoliul confortabil în care pot citi, asculta muzică sau admira marea, culorile. Puțin mai departe, măsuța de cafea pe care tronează vasul cu  flori proaspete, ceștile și cafeaua aburind, abia făcută. O muzică plăcută inundă încăperea.

…culori calde

Urmează holul din care se ajunge în celelalte încăperi. Bucătăria utilată cu aparatura modernă necesară, locul de luat masa/diningul, dormitorul nostru cu pat dublu, noptiere, dulapul de perete și măsuța de cosmetică. Pe unul dintre pereți am imaginat o formă interesantă care încadrează o oglindă și rafturi laterale pentru cărți. Totul în culori odihnitoare, galben pai și mobilier verde. Living-ul, în care vom petrece timp cu prietenii sau familia la un film, bine organizat /garnisit cu aparatura, sisteme, tot ce trebuie (se pricep băieții).

Undeva între zona de luat masa și living, ca zonă de delimitare, un minibar în stil canarinean. Canapeaua și fotoliile primitoare, confortabile, măsuța, ambientul necesar. În partea din spate aș mai dori o mini – seră în care să mă desfășor, să-mi hrănesc pasiunea de frumos, cu multe și minunate exemplare de flori. Aici va fi pentru mine o altă zonă unde să mă încarc de energie și frumos. Toată casa este inundată de lumina naturală, mă pot bucura de frumusețea zonei, voi putea admira apusurile minunate, unul mai frumos decât altul. Nici curtea din spate nu ar fi chiar simplă. Aici, planul din vis ar avea prevăzut o piscină cochetă, cu apă din mare și un foișor.

 

Sursa foto AIA Proiect.ro

Casa din vis

Casa de vacanță

Cam asta este ideea. În mare, cam știu ce mă așteaptă, despre ce este vorba, că doar am mai făcut o casă. Asta ar fi trebuit să sune altfel: am experiența construirii unei case deci acum va fi mult mai ușor. Dar nu, nu este așa, deci, rămâne stabilit: nu am experiență. Am doar  idee despre ce vreau, cum să arate, ce să cuprindă  și cam asta este tot. În primul rând, trebuie să menționez asta neapărat, este vorba vorba despre o casă de vacanță. A, încă ceva foarte important despre care trebuie să știți, este faptul că nu am habar de desen în spațiu, schițe, secțiuni sau perspective. Sunt niște lucruri pe care nu le-am înțeles niciodată.  Cum aș putea rezolva dilema, ar fi o întrebare. Știți voi ceva, mă puteți ajuta cu o idee, o soluție?

Stați fără grijă, am găsit. Cred că știm cu toții că orice construcție are nevoie de un proiect, exact ce spuneam mai devreme despre desene, schițe. Dar proiectul unei case nu poate fi făcut decât de un arhitect proiectant, prin urmare m-am apucat de căutat.  Doar că, nu este suficient. Pentru construirea unei case este nevoie de obținerea avizelor de construire, aprobări de tot felul.  Am găsit însă partenerul de încredere: AIA Proiect.

Vis devenit realitate

Visul meu are șanse să devină realitate, de reușită cu echipa AIA Proiect, echipă multidisciplinară care mă poate ajuta să fac economie de timp și bani. Echipa de arhitecți proiectanți are rolul să pună în practică ideile clientului oferind o gamă largă de servicii de proiectare rezidențială completă. Serviciile oferite, arhitectură, structură, instalații sau amenajare/reamenajare spații existente, vin în întâmpinarea cerințelor clientului cu soluții/ sfaturi, obținerea tuturor avizelor, pun în practică ideile clientului.

Ai aflat/citit despre proiect DATC, PAC sau alți termeni tehnici de acest fel care te-au speriat? Mi-au amintit și mie de alergătura, banii  și nervii consumați la momentul în care am construit casa pe care o am. Nu – mi doresc să mai trec prin așa ceva niciodată. De aceea, colaborarea cu o echipă experimentată de arhitecți proiectanți care oferă servicii de proiectare completă este importantă și duce la realizarea construcției dorite. Aceasta poate începe de la faza de achiziție a terenului la proiect, documentare, la avize și tot ceea ce este necesar. Colaborarea dintre specialiști, munca echipei și parteneriatul echipă – client, implicarea și profesionalismul, duc la succesul final.

Acesta este visul meu: să am o casă la marginea  Oceanului Atlantic, în Tenerife. Mai sus, mi-am imaginat că poate deveni realitate și cum, fără a specifica locul exact. Voi vă puteți inspira și apela la serviciile AIA Proiect pe teritoriul României.

 

 

UniquebyMM

 

Sursa AIA Proiect.ro

Articol   Spring SuperBlog 2018

Rate this post