Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi?

-”Salut, Cris! Ce faci? Nu te rețin, am ceva important să-ți transmit: am luat bilete la mare,  vreți să mergeți  și voi ?” – răsună vocea baritonală din telefon. ” La hotelul nostru (instituției) din Mamaia, dacă te grăbești,  prinzi și tu  bilete. Chiar ieri vorbeam cu soția despre vacanțele petrecute împreună cu voi. Sunt cele mai reușite, ne simțim bine împreună. Ce spui?” Era Vali, colegul și prietenul soțului meu. ”Mulțumesc, Vali!  În principiu, spun da, ne face mare plăcere, dar mai întâi merg să văd dacă obțin bilete și aprobarea concediului. Vorbim.”

Prieteni de mulți ani, cu multe vacanțe la activ petrecute împreună,  amintiri minunate, haioase, Vali și Bela adoră călătoriile cu program diversificat.  Știți cum se spune, ”cine se seamănă, se adună”.  Agreem aceleași stil de petrecere a timpului, fie la plajă, fie în plimbările pe faleză sau să explorăm, să vizităm obiectivele zonei. Așa ne încărcăm noi bateriile, îmbinăm relaxarea serilor petrecute la un pahar de vin bun cu muzică și dans, cu celelalte activități.

Planuri

Facem rapid planul, câteva pregătiri în grabă, o vacanță la mare  ne prinde tare bine, cererea mea de concediu (culmea !!!) este aprobată pe loc. Cuprinsă de entuziasm în așteptarea aprobării biletelor, propun copiilor să lase piticul în vacanță cu noi. Îmi imaginez deja distracția la piscina hotelului, înotul – joaca de-a mări, oceane, continente sau vizitând obiective turistice din Constanța.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi? sursa www.hoteraurora.ro

Telefonul întrerupe visul cu ochii deschiși iar vestea nu cade bine deloc, biletele s-au terminat. Să rămânem acasă,  nu era o opțiune prea fericită, în consecință trecem la planul B. Vorba vine, nu era niciun plan B, dar trebuiau puse rotițele în mișcare pentru găsirea unei soluții. Dau câteva telefoane prietenilor, cunoscuților, doar – doar mă ajută cu o recomandare, cazare, ceva. Toate încercările de astăzi sunt sortite eșecului, constat epuizată de atâtea explicații în timp ce mă retrag în colțul meu de lucru și deschid laptopul.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi? sursa www.hoteraurora.ro

Hotel Aurora** SUPERIOR Mamaia

Hotel Aurora** SUPERIOR în Mamaia. Ia te uită, ceva interesant! și citesc mai departe: situat în sudul stațiunii, la doar 25 metri de plajă, lângă Parcul Aqua Magic, Satul de Vacanță, promenadă sau Telegondolă. Oooo!!! Dar sună chiar atractiv! Hai să vedem noi, cum stă la aspect, camere, piscină, restaurant. Buuun, stau bine și aici: renovat în totalitate în 2008, dispune de 343 camere duble moderne, hotelul are piscină cu 2 bazine (copii și adulți) și filtre performante, dușuri cu design deosebit și acoperire wireless tot Complexul. Yeees, yes, yes! Fac rezervarea la hotel  și anunț tuturor vestea, care produce mare bucurie. Chiar dacă nu stăm la același hotel, prietenii noștri sunt și ei fericiți la aflarea veștii.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi? sursa www.hoteraurora.ro

Hotel Aurora Mamaia. Suntem ajutați cu cazarea, profit și trag cu ochiul împrejur, liftul modern ne duce rapid la etajul 4 /10 în cameră. Spațioasă, confortabilă, modernă, curată, camera este perfectă pentru familie. Servim masa la restaurantul hotelului, pe terasa cu vedere spre mare, facem un tur  și ne pregătim pentru plajă. Acolo ne vedem cu prietenii și stabilim ce vom face începând de a doua zi.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi? sursa www.hoteraurora.ro

Prima seară o dedicăm plimbării pe jos, pe faleză  și unui tur cu Telegondola spre satisfacția celui mic.  Surprins de imensitatea mării albastre, luminile, toată priveliștea ce se așternea sub noi, mă roagă să -i promit că revenim.

A doua zi, după micul dejun, pregătiți pentru plajă, ne trezim cu prietenul nostru la ușă. Aproape dând buzna în cameră, povestește  pe nerăsuflate cum s-au chinuit toată noaptea. Mâncarea proastă, patul prost, miros greu, nici nu reușeam să-i urmăresc tirul vorbelor rostite parcă fără pauze(virgule:)). În final, ne roagă să-l ajutăm să se cazeze la Hotelul (nostru) Aurora.

https://www.facebook.com/pg/Hotel-Aurora-Mamaia-207104609311386/photos/?ref=page_internal

Puteam să-i lăsăm să – și distrugă vacanța? Cu siguranță, nu.” Prietenul…” ! Rămân cu piticul în holul hotelului la o ”porție” de desene animate, în timp ce  băieții merg la recepție. Personalul, plin de amabilitate și disponibilitate, reușește să găsească o cameră disponibilă. Până se instalează ei, mergem la piscina hotelului.

Edificiul Roman cu Mozaic

Rezolvată și acestă problemă, nimic nu ne mai împiedica să petrecem cum ne dorim acest sejur la mare, în consecință, stabilim primele obiective. Astăzi, facem  turul Constanței: vizităm  Edificiul Roman cu Mozaic care se află în vecinătatea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie. A  fost descoperit în timpul unor lucrări edilitare în Piața Ovidiu, în 1959. Cercetările făcute ulterior însă, atestă că monumentul a fost construit începând cu secolul IV. În perioada sa de glorie, reprezenta cea mai mare construcție de acest fel din Imperiul Roman, făcând legătura între port și orașul antic. Edificiul era locul în care se comercializau și depozitau mărfurile, sala cu mozaic fiind locul efectiv de întâlnire al negustorilor și oficialităților vremii.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi? sursa www.litoralulromanesc.ro/obiective_turistice_litoral.

Cazinoul

Pătrunși de atâta istorie, admirăm statuia poetului Ovidiu și pornim spre Cazinou, a cărui (re)vedere reface în minte imaginea din vremurile (lui) bune. Cazinoul, ”veghează” țărmul Mării Negre de peste 130 de ani.

 

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi?.jpg sursa www.litoralulromanesc.ro/obiective_turistice_litoral.

Salutăm propunerea de retragere la umbra unei terase – restaurant, savurând preparate grecești din pește, plăcintă dobrogeană și bere/suc rece.

Seara, pentru că trebuia să ținem cont de gusturile copilului, am ales să o petrecem în parcul Aqua Magic, aflat la mică distanță de hotel, în lumina fantastică a apusului.

În a treia zi a sejurului, rămânem la plajă apoi mergem la Delfinariu, unul dintre cele mai vizitate obiective din Constanța, bucuria copiilor. Împreună cu Planetariu, aflat și el pe listă,  Observatorul Astronomic și Microrezervație, Delfinariul face parte din interesantul Complex Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi?.jpg sursa www.litoralulromanesc.ro/obiective_turistice_litoral.

Sfârșitul zilei o petrecem pe terasa restaurantului de la hotel, mângâiați de briza mării, la un pahar de vin bun, sporovăind, glumind și ascultând acordurile muzicii. Mai avem 4 zile de vacanță dar și multe de văzut! Muzeul de Artă, musai să-l văd, avem ceva în comun :) iar Vali și Cris sunt pasionați de pictură. Copilul vrea la Acvariu iar Bela a aflat de la Diana Slav, ghid local voluntar,că  Biserica Grecească Metamorphosis este un obiectiv turistic foarte interesant. Merită să profităm de toate oportunitățile pentru reușita vacanței noastre la Mamaia.

 

Am luat bilete la mare, vreți să mergeți și voi?.jpg sursa www.litoralulromanesc.ro/obiective_turistice_litoral.

 

UniquebyMM

Surse: www.hotelaurora.ro;  www.litoralulromanesc.ro/obiective_turistice_litoral.

Articol Spring SuperBlog 2018

Share and Enjoy !

0Shares
0 0