Barry și Michelle incognito în vacanță. sursa christiantour.ro/vacante

Cuprins

Barry și Michelle, incognito în vacanță

Este timpul să – mi iau o vacanță. Evenimentele din ultima vreme, responsabilitatea, presiunea, toate și-au pus amprenta. Sunt obosit. Am nevoie de relaxare, ca de oxigen. A venit vremea să mă detașez de toate problemele, oamenii, activitățile și întâlnirile oficiale de până acum. Fără ca toată presa să scrie: Barry și Michelle, incognito în vacanță, să petrec o săptămână împreună cu Michelle. Este mai mult decât o vacanță, este ca un mic premiu pentru amândoi. Da, asta voi face, chiar acum merg să vorbesc cu Michelle.

-Michelle, draga mea, ce-ai spune să ne luăm o vacanță ? Doooar pentru noi doi. Asta este tot ce-mi doresc în acest moment. Încotro  să mergem ? Știi ce problemă mare avem să găsim un loc de care să ne bucurăm în liniște  fără a fi recunoscut! Să găsești o astfel de destinație liniștită, în care să nu fii deranjat de nimeni, cu toată dragostea mea pentru oameni, este o mare provocare. Mai este și Bill, care stă lipit de noi ca o marcă de scrisoare, paparazzii.

-Berry*, dar este extraordinar! o vacanță este binevenită după munca, stresul, grijile acumulate.  Abia aștept să avem o săptămână la dispoziție doar pentru noi. Cât despre destinație, uite, a funcționat telepatia, parcă mi-ai transmis gândurile tale când mi-a reținut atenția o prezentare.

 Barry și Michelle incognito în vacanță. sursa arhiva personală

”Insula primăverii eterne”

Zilele trecute am văzut un reportaj despre o insulă din Europa. Mi-a plăcut și am rămas conectată la ceea ce prezenta realizatorul. Este denumită ”insula primăverii eterne” – Tenerife, face parte din Arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Deși este mai aproape de Africa (doar 300 Km) decât de Peninsula Iberică. După terminarea reportajului m-am documentat și am aflat multe despre această destinație, imaginându-mi o vacanță acolo. Ba, mai mult, datorită așezării sale geografice, insula are mai multe microclimate, tipurile de curenți și influențele deșertului Sahara, fiind benefice sănătății. Cu o ținută lejeră, o pereche de ochelari de soare și o pălărie cred că ai toate șansele să treci neobservat. Mai cred că relaxarea localnicilor ne va molipsi instant.

Barry și Michelle incognito în vacanță. sursa arhiva personală

-Crezi că aceasta este  destinația în care să ne refugiem, icognito, în care să nu fiu oprit din 5 in 5?

-Cu siguranță, dragul meu. Am aflat lucruri extraordinare despre Tenerife. By the way, este o insulă vulcanică, construită efectiv în jurul Vulcanului Teide, încă activ. Un moment, te rog, să caut ”memoriile”. Dacă dorința ta coincide cu a mea (sunt convinsă de asta) și aștepți de la această vacanță să vezi o poveste, un stil de viață, să te deconectezi total dar să și vizitezi, atunci acesta este locul potrivit. Uite, am notat  aici site-ul,  vacanțe Christian Tour are pachete de 7 nopți/8 zile care include zbor, cazare și regimul de masă pe care îl alegi. Când ești dispus să mergem?

Barry și Michelle incognito în vacanță. sursa arhiva proprie

Activități

-Mă gândeam la perioada 7 – 14 mai, ce spui? Dar spune-mi, te rog, ce oferă concret această destinație și ce te-a convins că vom petrece o vacanță frumoasă? Ce activități de relaxare, obiective sunt pe insulă?.

-Imediat, dacă vrei, îți pot arăta și imagini/foto. Partea de sud, sud-est este mai aglomerată cu turiști, predominând vremea frumoasă, caldă cu soare și fiind zona de party a turiștilor. Este preferată pentru amatorii de plajă și distracție. Dar, dacă mergem spre capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, vom întâlni sate simple, drăguțe, fără pretenții. În San Miguel de Tajao de exemplu, sunt restaurante senzaționale de pește și fructe de mare. Nici capitala nu este una cum te-ai aștepta, cu pretenții, ba chiar genul de provincie liniștită, încărcată cu energie pozitivă.

Barry și Michelle incognito în vacanță sursa arhiva personală

Nordul, este total diferit, cu multă vegetație, aer curat și plaje foarte frumoase, dacă ai noroc de soare. Cum nu ne omorâm cu plaja, cred că putem opta pentru un  picnic în zona muntoasă și o excursie pe Teide. Zona este spectaculoasă, cu aspect selenar, impresionant, forme inedite din lava vulcanului erupt, ultima dată în 1909. Iar dacă vremea ține cu noi, nu este înnorat, urcăm cu telecabina pe Vârful Teide de unde avem o imagine și o experiență unică asupra întregii insule.

Dacă dorești să joci golf, ai această posibilitate, existând destule terenuri special amenajate, iar valurile oceanului oferă un spectacol minunat privitorilor și bucuria surferilor. Se poate face și scuba diving sau scufundări. Sunt însă convinsă că o zi ne-o vom petrece vizitând sătucul piraților, Maca. Este impresionant de-a dreptul din ce-am putut să-mi dau eu seama, atât drumul foarte îngust și curbele strânse, cât și așezarea. Istoria, povestea satului Masca este extraordinară!

 Barry și Michelle incognito în vacanță sursa arhiva personală

Vacanțe Christian Tour

-Michelle, îmi place ce văd în aceste imagini și ce povestești, oricum am încredere în tine, știu că ești pasionată de locuri deosebite, peisaje, tradiții. Gata, hai să facem rezervarea, alege  pachetul. Alegem ca de obicei, demipensiune, pentru a putea explora, călători pe timpul zilei, nu?

-Da, de-acord. Aleg pachetul de pe site, da? Să vedem… vacanțe Christian Tour..., Spania, Tenerife, perioada… 7 – 14 mai 2018… Nu, perioada este 11-18 mai, este în regulă?

-Desigur, oricum mi-am încheiat mandatele, nu am nimic important pe agendă în perioada aceea.

-Este gata, am ales hotel 4*, este mai bine așa, nu ieșim în evidență. Toată lumea se așteaptă să alegi 5*. Zborul,  tipul de masă, demipensiune, cam asta este. Dar să știi că mai aveam de povestit. Mi-am amintit despre plajele cu nisip vulcanic negru sau auriu, de Sahara, de patrimoniile Unesco, Loro Parque sau de mâncare.

-Michelle, dacă îmi spui totul acum, unde mai este surpriza? Vreau să vedem și să descoperim cu ochii noștri toate locurile, deliciile bucătăriei specifice etc.  Am o idee, cum să – l fac pe Bill să nu ne însoțească: Vorbesc cu Michael (sosia) să se mute la noi acasă pe perioada în care vom fi plecați :).

-Genial! Dragule, sunt convinsă că Tenerife este destinația în care vom petrece cea mai minunată vacanță. Mulțumesc!

-Eu, îți mulțumesc! Ești cea care a fost lângă mine mereu, mai ales în cele mai grele încercări. Merităm vacanța aceasta, amândoi.

 

UniquebyMM

 

Sursa info și foto: christiantour.ro/vacante; arhiva proprie

Proba 14 Spring SuperBlog 2018 – În vacanță incognito cu Christian Tour

Rate this post