Timp pentru jurnalul meu, Reset by Limitless

Bun găsit!

Timp pentru jurnalul meu, Reset by Limitless

S-a scurs încă o săptămână de program reset, slăbit deștept, care a coincis cu încheierea competiției Spring SuperBlog  și a sărbătorilor  de Paști. Finalist(ă) Spring SuperBlog 2018, asta, în ”traducere liberă” înseamnă  că am mai mult timp pentru experiențele mele culinare. Și, bineînțeles, timp pentru jurnalul meu, Reset by Limitless.

Dar până una, alta, vreau să vă spun ceva despre o rețetă pentru Paște. De fapt, o rețetă – invenție, pentru că nu am citit-o, văzut-o, auzit-o nicăieri, ci pur și simplu am adaptat-o. Mie, mi-a plăcut ce a ieșit, deci v-o împărtășesc, lăsându-vă pe voi să faceți alegerea. Rețeta, este despre salata de boeuf. Știm cu toții că din acestă salată fac parte legumele, carnea, castraveții acri și maioneza. Hei, dragilor, dar cum să fac să mănânc și eu o salată, în rând cu lumea (invitații) fără să distrug tot ce am clădit până acum?

Am învățat multe lucruri importante din filmulețele primite, de la nutriționistul Limitless, prin urmare, fac tot ce pot pentru a mă  folosi de ele. Prin urmare, am purces la prepararea salatei mele. Am folosit legume, ceapă, țelină, morcov, ciuperci, păstârnac, fără cartofi, și piept de pui de curte.

După cum observați, lipsește mazărea, aceasta lipsește de regulă din rețeta casei, cu atât mai mult din salata mea. Motivul? Familiei nu-i place prezența ei în salată, iar eu nu am voie.

Timp pentru jurnalul meu, Reset by Limitless

”Boeuf – improvise MM”

Buuun. Deci, la fel ca și în rețeta clasică, am legumele fierte, tocate și pieptul la fel (îmi place să-l desfac cu furculița). La acestea, am adăugat castraveți murați, (nu la oțet) și un gogoșar, rețetă proprie, pe care l-am folosit la decorarea salatei. Am adăugat muștar cu boabe, îmi și place și din ce am citit pe eticheta borcanului achiziționat este și mai sănătos, măsline rondele și ouă de prepelițe.

Desigur, marea problemă era maioneza, nu? Ei bine, am rezolvat-o: am folosit pastă de avocado. Mi-am făcut singură din avocado pasat cu piper și zeamă de lime. Am amestecat totul, am potrivit după gustul meu cu zeamă de lămâie și rezultatul final a fost grozav. Am avut și eu salată de boeuf, pe care am denumit-o ”boeuf – improvise MM,” pe masa de sărbători.

Cantitățile nu le-am precizat pentru că ele variază în funcție de câte porții dorește fiecare. Eu nu am făcut foarte multă, am avut cam patru porții. Cineva a fost curios și a gustat, așa că am fost foarte încântată să o servesc din improvizata mea salată. Mi-a dat nota 9+, după gustul ei, ar mai fi condimentat – o. Ceea ce a și făcut, iar pentru mine, nu este rău (ca notă!).

Timp pentru jurnalul meu, Reset by Limitless

Elemente absolut noi

Despre fripturi, vă povestesc în alte file de jurnal. La dulciuri, am respectat rețetele de cozonac și pască, pe care le fac de obicei, numai că am servit cu mare zgârcenie. Păcat că nu am primit mai devreme filmulețul din care am aflat că pot folosi făina de cocos sau făina de conjac. Sunt două elemente absolut noi, pe care urmează să le caut și să le testez.

Concluzia

Cristina mi-a confirmat ce – mi spusese cândva un medic: ai pus kilogramele acestea în x ani și vrei să le dai jos în câteva luni? Total de acord. Concluzia: slăbesc inteligent, în timp, cu ajutorul unui program și un stil alimentar sănătos.

Până data viitoare, fiți unici, fiți sănătoși!

 

UniquebyMM

Foto arhivă personală