Digital Divas by Avon, eveniment la palat

Eveniment Digital Divas by Avon Conference & Gala, locația, Palatul Bragadiru, data 26 aprilie 2018, ora 13. Mi-am dorit  să ajung la acest eveniment și, cum îmi place mie să spun, astrele s-au aliniat în favoarea mea. În primul moment al aflării veștii, am sărit în sus și-am dat drumul bucuriei care nu mai avea loc doar în inima mea, cântând și chiuind. Apoi, bucuria a fost înlocuită de o febră ușoară, un soi de amețeală, sfârșind printr-o stare de neliniște: nu știu pe nimeni. Mă scutur repede de șirul întrebărilor incomode și mă imaginez deja la palat.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat.jpg

 

Fac un tur, tot imaginar, al garderobei și schimb ținută după ținută, hotărându-mă cu greu asupra căreia să mă opresc. Cam asta se întâmpla cu două zile înaintea evenimentului. Ziua desfășurării așteptatului eveniment, se anunța o zi senină și frumoasă, prin urmare, pregătită sufletește, plec spre destinație din vreme. Așa procedez de obicei, este stilul meu de a evita orice neplăcere care ar putea interveni.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru, refăcut și redat la adevărata sa valoare din 2003,  rămâne în continuare una dintre cele mai impunătoare clădiri ale Bucureștiului. Întâmpinată cu eleganță , pășesc emoționată, deși este a doua oară, și mă las impresionată de arhitectura eclectică și mărimea clădirii. De scările în spirală în stilul Normand, stucaturile și statuile inserate în fațadă, oglinzile venețiene și balcoanele în stil victorian. Palatul Bragadiru este locația perfectă pentru astfel de evenimente. Te face să te simți important, te simți o domniță, o divă, chiar dacă nu ești.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

Îmi găsesc un loc în frumoasa sală și înainte de anunțul primului panel, ies în grădină la o cafea și socializare. M-am văzut o ființă măruntă, o nimica toată, într-o infinită varietate în care se prezintă frumusețea și feminitatea. Un spectacol de culori, forme, mărimi, coafuri și purtări. Dacă nu aș fi sesizat gadgeturile și discuțiile specifice zilelor noastre dar și o mămică cu bebe în marsupiu, m-aș fi crezut la un eveniment (bal) de pe la 1900 găzduit de  Palat. Cu rochii (ținute) spectaculoase din materiale extraordinare purtate de femei frumoase.

În grădina exterioară, la fel ca într-o călătorie în care la fiecare viraj descoperi alt peisaj, oriunde mă îndreptam dădeam peste mici oaze în care se serveau băuturi spectaculoase, cafea, înghețată sau colțuri de shooting  (corner foto). Avon, After Eight, Haagen Dazs (înghețată & proiect foto Marta Popescu), Rowenta, Samsung, McCafe sau Answear (voucher discount), partenerii prezenți.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

International: Are we there yet

Primul panel, International: Are we there yet. Nume cunoscute ca Mirela Bucoviceanu (Molecule F), Raluca Hagiu (Unica) sau Maurice Munteanu (fashion editor, Elle) ne-au împărtășit punctul de vedere, că nimic nu este ușor sau simplu.  Din ”învățăturile”, emise  uneori pe un ton ușor superior, am desprins concluzia comună: păstrează-ți stilul și depune eforturi susținute pentru reușită. Să ne înțelegem, au și de ce să fie mândri, superiori! Cu multă culoare și vervă, variațiuni pe temă, s-a alăturat Vali Bărbulescu, Diana Enciu, Alina Tănasa și Sânziana Negru. Personal, am apreciat prestația tuturor, dar i-am plăcut în mod special pe Sânziana, Mirela, Raluca și Maurice, aș puncta chiar ceva ce mi-a plăcut mult: Nu este suficient să (știi) te îmbraci, în spatele imaginii, a strălucirii, stă o muncă titanică.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

După răspunsurile întrebărilor venite din sală, cam anoste aș zice, a urmat pauza. Din nou în grădina minunat amenajată voci și culori se amestecau în lumina soarelui. Căutând ceva/pe cineva din ochi, observ că se formaseră cozi la mâncare. Cuminte și, tot singură, m-am conformat, îngrămădind pe farfuria mică câte ceva din bunătăți. Deși mai toate mesele erau ocupate, găsesc loc, la umbră chiar și mi se alătură două tinere frumoase. Printre legumele, salata, frigăruile de pe farfurie facem și ceva conversație în care descoperim pasiuni comune. Cam atât cu socializarea, că urmează alt panel.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

Influencers & brands: in a complicated relationship

Influencers & brands: in a complicated relationship a fost un panel interesant, mai ales că mă tot bătea gândul să scriu, să dau ceva replici despre subiectul zilei, influencerul. Bine că am rezistat tentației, căci și de data aceasta este valabil ”toate la rândul lor”. În primul rând, infuencerul este câte puțin în fiecare dintre noi. Doar că, sfera noastră de influență se rezumă la grupul nostru de prieteni și familia. A … da, este un termen nou, dar nu strigăm noi sus și tare, progres, emancipare etc.?

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

Acum, să încercăm și o definiție.  Influencerul este  persoana/ brandul care are puterea de a  influența comportamente, cumpărare sau alte acțiuni, ale unui grup de urmăritori (folowers). Pentru grupul respectiv, influencerul reprezintă o sursă de inspirație, referință sau o autoritate.

Invitații, bloggeri și reprezentanți ai brandurilor, s-au întrecut în conversații care mai de care mai interesante. N-am să scriu aici tot ce s-a discutat, ar dispare interesul de participare la un astfel de eveniment, nu-i așa? În schimb, am să vă spun că am aflat lucruri interesante de la Denisa Mirea , Avon, Raluca Radu, Answear sau Mihaela Munteanu, L’Oreal. De cealaltă parte, Landiana, Andreea Balaban sau Octavian Gheorghe, doar o parte dintre speakeri, au punctat idei, opinii interesante și incitante.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

La următoarea pauză mi-am refăcut tonusul cu înghețată și până să mă hotărăsc la un caffe latte sau cappuccino, a început o ploaie de vară care ne-a răcorit și bucurat pe toți. Ne-a și alungat de pe terasă, la timp pentru al treilea panel, în prezentarea căruia Cristian Manafu, Evensys, ne-a asigurat că ploaia este de bun augur, însemnând belșug. L-am crezut pe cuvânt, nu am aprofundat, mâhnită fiind oarecum de dispariția agendei și celorlalte materiale de pe  sau cu scaun cu tot.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

Authenticity: deeper than skin

Authenticity: deeper than skin ne-a adus cel mai mult cu picioarele pe pământ. Vreau să vă spun un mic secret: Dana Rogoz este tânărul care îmi place tare mult pentru ceea ce este, pentru simplitate și autenticitate. Mărturisesc sincer că până la Gala CSR, o plăceam doar din punct de vedere al carierei ei artistice. O percepeam muncitoare și consecventă, un tânăr care și-a văzut de drum, un artist de succes și cam atât. Dar Dana Rogoz este implicată, serioasă, chic și plină de energie bună. Chapeau, Dana Rogoz!

Adevărata lecție de viață am primit-o de la Rodica Paleologue, senior model, care respira prin fiecare por eleganță, rafinament și experiență. O femeie care a știut să adauge viață anilor, o viață cât o istorie sau o istorie într-o viață. M-am simțit onorată să o ascult, să o ”cunosc”, mă simt îmbogățită!

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

Viața este făcută din amănunte. Fiecare amănunt, o piatră care ajută la clădirea unui castel. Viața trebuie ghidată de frumos și sublim. Nu căuta să te aliniezi celorlalți,  rămâi tu, unicul, diferitul, pentru că ți-ai căpătat dreptul de a purta culorile, hainele, pantofii etc. Asta ar fi chintesența reușitei în viață și ce s-a desprins unanim de la speakerii amintiți sau Anca Serea & Adrian Sînă.

 

Digital Divas by Avon, eveniment la palat

 

Seara

Seara s-a încheiat cu o superbă gală de decernare a premiilor. Oameni excepționali prin munca, realizările, implicarea lor. A fost o după-amiază și o seară în care m-am simțit bine în pielea mea, m-am simțit (altfel de) divă.

Mi-ar fi plăcut ca cele două părți, conferința și gala, să fie despărțite în două zile pentru a le savura pe îndelete, din plin. Și, uite-așa, v-am spus povestea … Digital Divas by Avon.

 

UniquebyMM

Sursa foto: facebook DigitalDivas;arhiva personală