Am sărbătorit la Zamon!

Salutare, prieteni! Am tot vrut să scriu despre ceva care merită menționat atât ca importanța evenimentului cât și ca locație: Am sărbători la Zamon!  Offf, bine ar fi să le putem face pe toate! Dar, cum timpul nu ne lasă de capul nostru,  nu am reușit să trec de faza intenției. Drept pentru care acum, am ascuțit creionul (tastele) și m-am apucat de scris.

Am sărbătorit la Zamon!

Zamon

Importanța evenimentului, este dată de valoarea emoțională, sentimentală și foarte personală. De ce merită menționată? Ceea ce vreau să transmit, să evidențiez, este felul în care știm să ne prețuim, să  sărbătorim (viața). Să marcăm fiecare dată care are semnificație pentru noi.

De foarte multe ori am auzit, văzut sau citit despre rutina unei relații, despre deteriorarea ei pe măsură ce anii trec peste ea (noi). Umila mea părere, doar din experiență nu din studii sau alte metode științifice, este destul de simplă: Totul depinde noi. Stă în puterea fiecăruia să aleagă dacă face/ia lucrurile ”cum or fi”, ”în voia sorții”, le lasă la voia întâmplării sau le acordă importanța cuvenită. Vă explic de ce m-am oprit puțin aici, la aspectul importanței evenimentului.

Aici, de această dată, vorbesc de  aniversarea anilor de căsnicie. Noi am făcut din asta un eveniment, o sărbătoare în fiecare an, începând cu primul. Indiferent de posibilități, am construit o sărbătoare în jurul datei respective, am transformat-o într-un eveniment pentru familia noastră. Profităm de fiecare astfel de zi pentru a ne bucura unul de altul, de familie, de realizări, de viață. De ce să trec peste acestă zi fără s-o fac specială? De ce să nu mă simt specială alături de persoana care mă face să mă simt importantă, fericită, împlinită?

Anul acesta, eu am  ”complotat” cu copiii, îmi plac surprizele (hihi), pentru o ieșire/petrecere (surpriză) în oraș, Centrul Vechi, pentru soț. Timp în care el încerca să mă surprindă pe mine  :)). Până  la urmă, am dezvăluit fiecare intențiile în ziua cu pricina și am lăsat copiii să se ocupe de locație. Să ne surprindă! Și, au reușit!

Am sărbătorit la Zamon!.jpg sursa: arhivă personală

Zamon

Zamon Centrul Vechi

Așadar, am ajuns la locație, punctul următor la care mă refeream în introducere. Are importanța ei și locația, cel puțin pentru noi. Apreciem locul, atmosfera, servirea și mai ales calitatea celor servite.  Aceasta, locația, se numește Zamon,  aflată pe Strada Smârdan din Centrul Vechi al Bucureștiului. Ori de câte ori am ocazia să merg în Centrul Vechi mă trezesc inundată de melancolie și fac exerciții de imaginație. Iubesc Centrul Vechi, este arhitectura reprezentativă, aerul autenticului București.

La Zamon, împărțit în restaurant și club, spațiul este foarte generos iar decorul  de pe perete, din mușchi, reprezentând harta lumii, specific internațional, mi-a părut foarte ingenios și interesant. Datorită ultimelor lucrări făcute în vederea deschiderii, aerul era greu respirabil pentru mine, prin urmare ne-am ales o masă la etaj. Așa am avut ocazia să ne bucurăm de locație exact cu câteva zile înainte de deschiderea sa oficială, având parte de o atenție deosebită.

Am sărbătorit la Zamon!.jpg sursa: arhivă personală

Zamon restaurant

Bucătărie internațională

Cum spuneam, restaurantul are bucătărie internațională, din care am ales quesadilla cu pui (Mexic), crap modovenesc, paste carbonara cu smântână, mega burger etc. Rețete din lumea toată, băuturi și bineînțeles desert, carrot cake. Muzica plăcută, servirea bună, cât și privilegiul de a mă bucura împreună cu familia de o atmosferă mai puțin aglomerată. Stropit cu șampanie, evenimentul nostru a fost unul frumos, de notat în jurnalul personal al anilor adunați.

Citește și ”afilierea…

Toate acestea le spun/scriu nu pentru a face reclamă, nu sunt plătită, și nici nu este tema vreunui concurs, campanie etc. Ci pentru că mi-a plăcut, m-am simțit bine, prețul a fost bun. Recomand Zamon, însă trebuie avut în vedere programul: în regim de restaurant ziua iar noaptea, club. Eu, cu siguranță voi mai vizita Zamon Restaurant și încerca alte feluri din bucătăria lumii.

 

 UniquebyMM