Aventura Reset continuă și înainte de vacanță

Deși mi-am propus să dau viață jurnalului reset doar pentru 3 luni de program, m-am gândit că merită să continui. Poate nu cu aceeași ciclicitate, dar, măcar de două ori pe lună, tot voi împărtăși această experiență. Atât cât va ține ea, atât cât voi reuși să ating scopurile setate. Aventura Reset continuă și înainte de vacanță, da, a venit timpul să plec în vacanță!

Aventura Reset continuă și înainte de vacanță

Prânz

În cele ce urmează, voi descrie un pic cele două săptămâni scurse între sfârșitul programului Resetbylimitless și vacanță. Primele zile, sincer vă spun, au fost un pic haotice, nefiind elucidată asupra programului pe care să-l urmez. După ce mi-am revenit din nebuloasă și am luat-o simplu, logic, am pornit cu planul personalizat din prima lună. Pare logic, nu :)?

Timpul nu este niciodată suficient. Alergăm de colo-colo încercând să rezolvăm multiplele probleme și ne trezim că am uitat să pregătim ceva pentru una dintre mesele principale. În cazul meu, trebuie să las lucrurile în regulă înainte de a pleca. Greșeala de a încropi ceva în fugă doar pentru astâmpărarea senzației de sațietate, costă cu vârf și îndesat: sănătatea afectată, kilograme în plus, o stare generală proastă. Soluția, este la îndemâna noastră dacă ne organizăm puțin (urmăm sfaturile Cristinei). Spre exemplu, putem pune într-o tavă de cuptor medie/mare trei porții de carne și legume, asigurându-ne în acest fel trei mese principale.

Aventura Reset continuă și înainte de vacanță.jpg sursa: arhiva personală

Prânz pește cu mix de legume și salată

Diversificarea alimentelor și echilibrul

Ce am constatat eu, este foarte importantă diversificarea alimentelor și echilibrul din farfurie. Trebuie să-i ofer corpului diversitate, să nu consum zilnic aceleași alimente dar și să-i asigur elementele din grupele importante. Dacă farfuria mea conține jumătate legume, un sfert cu carne/pește și celălalt sfert salată, știu că am un echilibru.

Am reținut din lecțiile/filmulețele primite, că ”organismul este deștept” și este mult adevăr în asta. Am urmărit reacțiile corpului în diverse situații, atunci când nu i-am dat ceea ce trebuia, ce avea nevoie sau atunci când i-am dat. Concluzia este dată de reacțiile organismului. Fire realistă, critică și autocritică, țin să mă conving mai întâi și apoi să cred în ceea ce aflu sau mi se spune. Nimic nu mă convinge mai bine decât propria experiență. De aceea, tot ce aflam de la echipa reset încercam, experimentam și abia apoi aprobam, în urma rezultatului, eram de acord sau nu.

Aventura Reset continuă și înainte de vacanță.jpg sursa: arhiva personală

Avocado mango

Așa am procedat și ultima săptămână dinaintea concediului, când pusă în fața faptului împlinit, între programări de tot soiul, mi-am spus, asta este, improvizez eu ceva. Apoi, amintindu-mi cât de greu mi-a fost când sănătatea mi-a fost afectată, m-am ambiționat și am urmat sfatul. De la hipermarket mi-am cumpărat carne de rață și de vacă, pește și legume: vânătă, dovlecei, morcov, ciuperci, fasole verde. Acasă, am adăugat carnea de pui crescut la curte, am pregătit totul și pus în tava cu capac, am dat-o la cuptor. Iată cum am obținut trei feluri principale pentru trei zile.

”Pizza specială pentru voinici”

Rămâneau două zile de ”acoperit”. Știți ce am făcut? Sâmbătă, pentru că era piticul în vizită, l-am răsfățat cu pizza. După ședința de cosmetică și lansarea de carte la care am fost invitată, am inventat o rețetă de pizza, ”specială pentru voinici” :). Ce am folosit? Blat din făină de secară (după cum știți trebuie adăugat o mână de făină albă), avocado mango salsa, sare, piper, muștar. Am adăugat rondele de măsline, ardei gras, dovlecel și ciuperci, doar pe jumătatea mea, pentru că piticului nu-i plac, felii de prosciuto crudo. Deasupra, am presărat o mână de brânză rasă ceddar. Să știți că a fost delicioasă și apreciată de pitic :)!

Aventura Reset continuă și înainte de vacanță

Duminică, în ultima zi, am scăpat foarte ieftin, mai ales că eu aveam și bagajul pe lista de priorități. Am recurs la soluția grătar, de fapt, băieții au procedat la înfăptuire. Mușchiuleț de porc, pește și frigărui de legume, nouă fetelor revenindu-ne misiunea de făcut salata :)). La ora la care scriu articolul au mai rămas doar câteva ore până la plecare. Mare lucru că m-am putut concentra să vă spun cum au stat lucrurile, sper că am fost cât de cât coerentă (!) Totuși, țin neapărat să vă transmit că noi suntem cei care decidem, cei care putem găsi soluții. Important este să conștientizăm că sănătatea este pe primul loc.

Până data viitoare, când articolul va cuprinde experiența din vacanță, vă spun, ca de obicei, fii inteligent, fii sănătos!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0