Satnaam – Ce ușor se duce timpul uneori

Tuturor ni se întâmplă uneori, când timpul petrecut este minunat, când totul pare extraordinar, să avem senzația că timpul trece cu o viteză fantastic de mare. Și, sub efectul sentimentului de regret că nu pot face nimic în scopul încetinirii sau opririi timpului în loc, îmi vine în minte următoarea comparație: Viața pare un tren lung,  fără să știi în care vagon sau în ce moment să urci. Concluzia este una singură și destul de tristă: Ce ușor se duce timpul uneori!

Mergând pe aceeași comparație, constat că acolo unde este mai plăcut, trenul pare să stea doar câte un minut. Imediat își anunță pleacarea, minutul a trecut, trenul a plecat, iar noi ne întrebăm dacă a fost vis sau realitate?

Ce ușor se duce timpul uneori!

Sentimente

Exact asta simt acum! Privesc fascinată apusul cu nuanțe de portocaliu și albastru străvechi, ce se topesc pe marginile pământului, până când nu mai văd unde se termină cerul și unde începe marea. Uneori, formele și așezarea norilor mă derutează, făcându-mă să rătăcesc între realitate și imaginație.

Oh, ce minunat ar fi dacă aș putea opri timpul în loc! Privesc cerul și nemărginirea apei și simt  pentru o secundă, că pot, că sunt în stare. Apoi, simt realitatea trăgându-mă de mânecă: Totul este efemer!

Apusurile se scurg parcă mai repede în această parte a lumii, ziua stingându-se în noapte cu o oarecare nerăbdare. Ca și cum aș vrea să am imaginea perfectă, formată din fiecare asfințit o piesă de puzzle, țin atât de mult să nu ratez niciunul. Sau, poate din dorința de aduna secundele în care simt că sunt invulnerabilă, puternică. Prelungesc secundele în gând, măcar energia care mă inundă durează mai mult, reușind să le transform în amintiri vii, de neuitat. 

Ce ușor se duce timpul uneori!.jpg Sursa: arhiva personală

Vacanțe pe insulă

Sigur ați înțeles că gândurile exprimate mai sus sunt efectul vacanței. Aceasta este doar o frântură din amalgamul trăirilor din ultima perioadă petrecută pe insula atât de dragă mie, Tenerife.

Experimentasem vacanțele pe insulă din lunile iunie până în noiembrie, nu și în restul anului. Acum a venit vremea să văd cum e vacanța ăe insula eternei primăveri, în luna mai. Fără să mă gândesc că m-ar mai putea surprinde în vreun fel, am aterizat pe insulă într-un început de mai cu cer noros și vânt rece. Evident, asta m-a speriat puțin, trecându-mi prin gând că vacanța este compromisă și alegerea perioadei a fost o idee proastă.

Ce ușor se duce timpul uneori!

Prima seară pe insulă și prima plimbare pe faleză m-a făcut să-mi schimb prima impresie. Mai exact, vântul nu era atât de rece, briza era minunată iar temperatura chiar plăcută. Exact pe gustul meu: nici prea cald, nici prea rece. Bucuria la gândul de a petrece pe insulă următoarele zile, m-a cuprins instant.

Insula nu mă dezamăgea nici de această dată, dar surprize și picanterii aveau să fie din plin. Mă opresc însă asupra uneia dintre surprize, o reîntâlnire plăcută. Știți deja că îmi place să descopăr oameni și poveștile lor de viață. Ei bine, în cele ce urmează veți afla despre o experiență pe care o voi povesti cu mare drag.

Satnaam  Playa las americas

Magazinul de ochelari

În urmă cu vreo 7 , poate chiar 8 ani, am întâlnit un domn care avea un magazin de ochelari. Așa cum am mai amintit aici pe blog, insula are niște prețuri grozave, numai bune pentru cumpărături și cadouri. Găsești aici articole aparținând brandurilor medii sau mari la prețuri foarte accesibile.

Citiți și Știri Grozave Despre Călătoriile în Tenerife

Atunci,îmi propusesem să fac câteva cadouri celor dragi și mă oprisem la capitolul ochelari de soare. Și, am început cu testarea pieței vizitând câteva magazine, de la care am primit câteva oferte. Totuși, nimic nu mi se părea prea atractiv. Părea că nu este tocmai ceea ce îmi doream. Sau, mai bine spus, cred că așa trebuia să se întâmple, căci știu sigur că totul se întâmplă cu un scop. Nimic  nu este întâmplător iar acum, planetele se aliniaseră astfel pentru că așa trebuia să se întâmple.

Satnaam - centro optico

Așadar, fără a lua decizia de a accepta una dintre ofertele primite, am ajuns la magazinul domnului  Satnaam. Nici  nu știu, dar nici nu vreau să folosesc cuvinte bombastice, spun simplu și sincer: omul ne-a cucerit mai întâi prin atenția și disponibilitatea mai mare decât mi-aș fi imaginat vreodată că ar putea fi capabil cineva.

Omul Satnaam

Spun asta pentru că pe insulă, cele două calități le întâlnești cam peste tot. Dar domnul Satnaam era și mai diferit. Avea ceva, cred că un fel de blândețe și căldură, sincere. Ne-a arătat atât de multe modele, a căutat și ne-a explicat despre fiecare pereche în parte, ne-a ajutat să facem foto pe care le-am trimis celor de acasă. Cumva ne-a înțeles dorința de a dărui exact ceea ce-și doreau cei dragi, altfel, cadoul este degeaba.

La final, am ales trei perechi de ochelari din gama nouă a brandului Ray Ban. Prețurile, în mod normal ar fi însumat un total destul de substanțial – 340 – 350 eur-, ceva de genul. Ne-am uitat unul la altul și ne-am spus că vom renunța la cel puțin o pereche, suma fiind mult peste bugetul alocat cadourilor.

Domnul Satnaam a venit cu o primă propunere de discount. A urmat încă una și, nu mai lungesc povestea, negocierea s-a terminat undeva la 240 pentru toate cele 3 perechi de ochelari. Iar una dintre ele era un model ediție limitată. Vă imaginați desigur, fericirea produsă de acea pereche de ochelari! Mulțumim, domnule Satnaam!

Satnaam - magazin

 Centro optico Satnaam

Aceea a fost prima noastră achiziție de la magazinul domnului Satnaam.  Au urmat și alte vizite dar pe domnul nu l-am mai întâlnit. Anul acesta, doream o pereche de ochelari pentru un cadou de aniversarea unuia dintre băieți. Căutările au început din centrul Safari ajungând la magazinul (evident) Optica Satnaam, având marea surpriză să-l găsim chiar pe domnul respectiv. O domnișoară amabilă ne-a arătat câteva modele, noi doream un model special, apoi a solicitat ajutorul proprietarului magazinului.

20180527 164750 Satnaam - Ce ușor se duce timpul uneori

Revăzându-l, i-am explicat momentul din trecut. I-am văzut chipul destins dintr-o dată și cu un zâmbet mare pe față ne-a spus că știe cine suntem. Își amintise exact scena, ochelarii ediție limitată, spunându-ne că știe ce dorim și acum. Și, din nou a căutat prin toate sertarele, prin depozit (acum cerințele erau și mai mari), până a găsit modelul solicitat.

DSCF2647 Satnaam - Ce ușor se duce timpul uneori

De data aceasta, am schimbat cărți de vizită, am vorbit ăe îndelete și l-am invitat la noi în România. Conversația deosebit de caldă și plăcută a dus la consolidarea impresiei că este un om deosebit. Ne-am împrietenit. Desigur, ne-a făcut și un preț de nerefuzat, excelent! Mi-am dat seama că nu reușeam să găsesc modelul dorit, 100 % original și la un preț bun, în alt magazin. Ca să nu mai vorbesc  că asta ar fi însemnat un cadou nereușit.

20180527 164808 Satnaam - Ce ușor se duce timpul uneori

La final

De ce am venit cu povestea acestei reîntâlniri? În primul rând am făcut-o pentru voi, în cazul în care ajungeți pe insulă și doriți să cumpărați ochelari dintr-una din variatele game aparținând renumitelor branduri. Și doi, pentru că merită să aflați despre oameni de felul  domnului și despre experiența reîntâlnirii cu un om deosebit. Indiferent în ce colț de lume te afli, se pot lega prietenii sincere iar comunicarea este primordială.

Dacă am început printr-o comparație cu drumul unui tren, închei anunțându-vă că urmează o nouă stație.

Până data viitoare însă, fiți veseli, frumoși, sănătoși și buni!

 

Cu drag, Unique by MM

Mulțumesc pentru vizită!

Vă aștept cu articole intersante și despre modă, carte & cultură, experiențe etc.

Citiți și: 5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

6 exclusivități din noua colecție Liza Panait

5 grupe de alimente benefice pentru inimă