5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din casa noastră și cum îmi place mie să spun, reprezintă inima acesteia. Bineînțeles, este esențial ca bucătăria să fie funcțională, dar și frumoasă, fiind locul unde ne petrecem o mare parte din timp, fie gătind, fie socializând. Dacă bucătăria ta este una de mici dimensiuni, nu te gândi să renunți la electrocasnice doar pentru a avea mai mult spațiu și nici să investești o mulțime de bani în renovări, ci aplică o serie de soluții inteligente de design, pe scurt: trucuri la îndemână pentru o bucătărie spațioasă. Chiar și atunci când spațiul nu este avantajul.

Bucătărie mică

În acest sens, am găsit 5 modalități prin care poți face ca bucătăria să arate instantaneu mai mare, dar unde să se îmbine perfect și unele dintre cele mai dorite caracteristici: utilitatea și frumusețea.

Maschează electrocasnicele

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este o ordine generală în dulapuri și pentru ca aceasta să dureze este necesar să maschezi toate aparatele din bucătărie. Așadar,  primul truc pentru o bucătărie spațioasă este extrem de simplu și ușor. Pentru un loc armonios, este important să incluzi în designul mobilei spații speciale pentru filtrul de cafea, robotul de bucătărie sau prăjitorul de pâine.

Dacă te întrebi ce faci cu celelalte aparate de mari dimensiuni, răspunsul nostru rămâne același – maschează-le. Alege un cuptor pe care să-l anexezi unui corp de bucătărie, o plită pe care să o montezi pe blat și o masina de spalat vase incorporabila. Astfel, vei păstra un aer modern și curat, camera va părea mult mai mare, iar blatul va rămâne destinat doar pregătirii mâncării.

Alege un panou antistropire tip oglindă

Când petreci mai multe ore în bucătărie pregătind cina, încăperea poate părea mult mai mică decât de obicei. Tocmai de aceea, o modalitate excelentă prin care poți crea iluzia de spațiu este să folosești un panou antistropire de tip oglindă. Acesta este perfect pentru bucătăriile mici și înguste și, pe lângă faptul că îți va proteja peretele, poate deveni un element de decor dacă optezi pentru o sticlă colorată în culori pale.

pexels photo 279648 5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

Mizează pe iluminatul dulapurilor

Lumina este fundamentală atunci când îți dorești să obții o cameră mai mare, iar instalarea unor surse diferite față de cele din tavan reprezintă o variantă ieftină și ușor de aplicat. Adaugă lumini sau benzi de LED sub și deasupra dulapului și chiar în interiorul sertarelor pentru a avea o încăpere mai mare. Umbrele întunecate din jurul mobilierului pot restrânge spațiul din punct de vedere vizual.

Vopsește în nuanțe subtile și evită contrastele

Dacă ai ales o culoare deschisă, încearcă să conturezi totul în jurul ei. Chiar dacă ești tentat să adaugi un plus de culoare în bucătăria ta mică prin vopsirea unui perete într-o nuanță mult mai închisă sau să cumperi mobilă în culori mai îndrăznețe, te sfătuim să renunți la acest proiect pentru că această combinație funcționează doar în spațiile de dimensiuni mari.

5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

Într-o încăpere mică un astfel de contrast creează un sentiment de diviziune și limitare.   Așadar, păstrează pereții luminoși, la fel și mobila, și introdu culoarea folosindu-te de elemente precum prosoape de bucătărie, perdele, căni sau perne pentru scaune.

pexels photo 4740534 5 modalități pentru o bucătărie spațioasă

Spune „DA” etajerelor

Pentru a obține o bucătărie spațioasă poți recurge la încă o modalitate simplă. Pe lângă dulapurile superioare și cele aflate sub blatul de bucătărie, poți gândi un sistem unde să prinzi ustensilele de bucătărie și alte accesorii pe care le folosești zi de zi. Le poți realiza foarte simplu folosind seturi speciale pe care le poți cumpăra rapid din magazine sau, în funcție de timp, ai posibilitatea să le construiești chiar tu.

De asemenea, poți monta niște etajere de lemn deasupra blatului, unde poți expune farfurii, boluri din ceramică și coșuri mici în care să îți depozitezi buretele de vase sau alte instrumente.

Cu drag, Unique by MM

Mulțumesc pentru vizită!

Vă aștept cu articole interesante și despre  sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

Sursă foto: Shutterstock, pexels

Sursa: Comunicat presă Arhitectura / Design

Găsiți lucruri interesante dacă citiți și: Seturi mobilier pentru un dormitor elegant

5 grupe de alimente benefice pentru inimă

6 exclusivități din noua colecție Liza Panait

Rate this post