Bun găsit dragi prieteni! După restricții, spaime, reguli și incertitudini trăite timp de mai bine de un an, relaxarea pare să vină ca un dar mult așteptat. Din tot ce am pătimit, libertatea ne-a lipsit cel mai mult. Avem nevoie de libertate, ca de oxigen. Simțim nevoia de libertate de exprimare prin creativitate și nonconformism, de libertatea de mișcare, de încredere. Sunt convinsă că vă doriți viața înapoi, libertatea, prietenii, normalitatea, vacanțele,  cel puțin la fel de mult ca mine. Din acest motiv și nu numai, v- am pregătit un articol pe această temă și mai mult de-atât: câteva (6) exclusivități care vă vor merge direct la suflet.

Cuprins

6 exclusivități din noua colecție Liza Panait

Cine nu-și dorește exclusivități, lucruri despre care să fii primul care le află și apoi să le împărtășească prietenilor? În cazul meu, totul a pornit de la dorința de a face un interviu cu fashion designerului Liza Panait. Dar, bineînțeles că mai mult decât confirmarea interviului (care a venit incredibil de natural), mi-am dorit un interviu special, ceva, altfel.

De înțeles, nu? Când vine vorba despre interviuri, în general ne dorim să avem cele mai interesante întrebări. Dar când intervievatul este o personalitate, un om de succes foarte cunoscut, dorința de inedit, de exclusivități, de ceva care nu s-a spus, este extrem de puternică.

Prin urmare, după ce am obținut acordul pentru interviu, am început documentarea și pregătirea întrebărilor. Să vă spun că le schimbam la fiecare  5 minute? Că mi-am am făcut scenarii fel de fel, n abordări, mii de emoții și tot atâtea scenarii? Cam da!  Ar trebui să vă spun pentru a -mi înțelege cât mai bine emoția și dorința de a fi la înălțime.

Însă lucrurile nu se întâmplă aproape niciodată după planul pe care îl facem. Ci după unul nescris, dar bine regizat de viață, destin, Univers sau știu și eu cine sau ce?

Exclusivități- blugi colecția hippie

Ceva deosebit, ceva inedit

Astfel s-a întâmplat și cu planul meu legat de interviu. I-a venit vremea exact atunci când trebuia să se întâmple: în perioada când revenim încet -încet (sper că și sigur!) la normal. Trebuie să recunosc, marele maestru a ”dirijat cu bagheta sa magică concertul”, încât lucrurile nu  se puteau desfășura mai bine și într-un moment mai potrivit.

Spuneam că mi-am dorit ceva deosebit? Da, așa spuneam. Și, așa s-a întâmplat. Ce poate fi mai deosebit decât să afli povestea reală a creatoarei de modă despre această perioadă nemaiîntâlnită? Ce poate fi mai inedit, decât să obții exclusivități din noua colecție a fashion designerului? Pentru mine este absolut formidabil și declar cu mâna pe inimă, nu puteam fi mai norocoasă și mai fericită de atât.

Interviu – poveste

După declararea lockdown-ului, creatoarea de modă povestește că i se părea că trăiește un vis urât. Se trezea dimineața, ca de obicei, la aceeași oră, spunându-și că a fost un coșmar. Privea pe geam iar priveliștea străzii pe care locuiește de zeci de ani și pe care nu a văzut-o niciodată goală, era de-a dreptul sinistră. Salvările și mașinile de poliție cu sirenele lor o duceau cu gândul la filme, nicidecum la ceva ce i (ni) s-ar putea întâmpla. Dar imediat, fashion designerul a realizat că avea nevoie de un plan, de viziune și reorganizare.

”Nu-mi venea să cred că nu cobor în atelier! Mă gândeam la oameni. Trebuia să ne gândim repede la un plan. Nu puteam sta și, mai ales nu puteam renunța la oameni. Nicio secundă nu m-am gândit să renunț la oameni. Trebuia să mergem mai departe împreună. Pentru oameni merită să fac orice sacrificiu deoarece, pentru mine oamenii înseamnă familie.”

Prin urmare, s-au mobilizat, au făcut planuri, au acționat și, la sfârșitul stării de urgență, în atelierul de creație a început să se lucreze normal. În sensul că se crea, se broda, se picta, se lucra la noi modele. A fost foarte greu. Comenzile nu mai veneau ca în vremurile de normalitate, evenimentele nu se puteau organiza. Cu toate greutățile însă, fashion designerului a reușit să creeze și să lanseze (online) Colecția Back to ′20s . Fără a renunța la cineva din marea familie (echipă).

Exclusivități -Blugi colecția Hippie - Liza Panait

Perioada restricțiilor ne-a făcut să realizăm câtă nevoie avem de libertate și nonconformism. Cât de mult simțim nevoia de libertate de mișcare, de manifestare, de creație, de abordare, de afirmare. Iar libertatea și nevoia de libertate, de a ne redescoperi parcă identitatea, se simt și în tendințele din modă. Intuiția, flerul, experiența fashion designerului Liza Panait au fost cele care i-au dat siguranța că acestea vor fi elementele trendului.

Colecția hippie – nevoia de libertate

Astfel, în ciuda vremurilor extrem de dificile și a mustrărilor primite din partea financiarului, creatoarea a comandat încă de la sfârșitul anului materialele, care știa că vor fi în vogă. În februarie au ajuns materialele din străinătate și creațiile noii colecții au început să prindă ”viață”. Modele care să exprime libertatea, să pună în valoare feminitatea și strălucirea acesteia.

creație colecția hippie Liza Panait

Ne-am gândit la o reprezentare hippie, deoarece am simțit nevoia de libertate. Perioada hippie reprezintă perioada în care ne-am strigat libertatea și ne-am apărat drepturile. De altfel, mie îmi place foarte mult perioada hippie. Este una dintre perioadele mele preferate.

Dacă ar fi să aleg, perioada hippie și perioada anilor ′20  îmi sunt cele mai dragi. Aș face în fiecare an câte o colecție din cele două. Mișcarea hippie este cea mai apropiată de oameni, de natură, de Univers, de libertate. Ei (hipioții) spuneau că trebuie să apărăm ceea ce avem.

Lucrăm la o colecție interesantă de denim – pantaloni și rochii -, o colecție de rochii din voal imprimat și o temă florală.

Exclusivități

Colecția conține modele cu picturi și broderii lucrate manual, în stilul meu, dar cu influențe din anii ′60 – ′70 (mai mult spre ′70). Tema este foarte generoasă și se potrivește extrem de bine cu nevoia de mișcare, de libertate și întoarcere la normal. Nevoia de întoarcere la natură și respectul pentru aceasta.

De altfel, vă voi da câteva modele, exclusivități pe care să le prezentați în avanpremieră cititorilor și admiratorilor de frumos. Vă dau doar câteva modele, deoarece lucrăm în paralel la comenzi. Se simte și la noi relaxarea și reluarea evenimentelor, au început să vină comenzi pentru diferite ocazii.

De asemenea, avem și o linie de bijuterii lucrate în atelier, cu aceleași influențe. Totul este lucrat în atelierul nostru, pentru că așa îmi iese cel mai bine.

IMG 20210524 100515 6 exclusivități din noua colecție Liza Panait

Se poartă libertatea și culorile metalice, strălucitoare

Mai bine de un an, am fost nevoiți să stăm mult timp în casă iar stilul vestimentar a fost ultima preocupare. Majoritatea celor care au lucrat de acasă au purtat haine lejere, de casă, fără pretenții. Iar acum, femeile simt nevoia să se întoarcă la vestimentație vie, să se bucure din nou de culoare, de viață. 

Femeile își doresc să fie puternice, să strălucească din nou, să simtă gustul libertății. În acest context, anii ’70 au devenit peste noapte foarte importanți, deoarece tot ce era în culori metalice, tot ce era strălucitor, era în vogă. 

Astfel, perioada este foarte potrivită trendului anilor ’70. Se poartă culori metalice, strălucitoare, de dimineață până seara. Desigur, asta nu înseamnă că vom putea purta paiete dimineața. Depinde cum gestionăm totul. Piesele create din materiale sclipitoare, în culori metalice (spre exemplu un jerseu ușor metalizat) adecvate momentului, locului sau ocaziei, se vor purta însă pe tot parcursul zilei.

Creație colecția Hippie Liza Panait

Sursa de inspirație: poveștile

Interviul cu apreciata creatoare a decurs cald, lin, ca o poveste. La fel ca fiecare colecție pe care o pregătește. Lansările reprezintă un adevărat spectacol cu teme diverse, una mai interesantă decât alta. Mai mult, am văzut de multe ori colaborări extraordinare cu mari artiști, cu actrițe renumite. Totul este combinat într-o armonie nemaipomenită: muzică, scenariu, temă, film, spectacol. Și, desigur, nu în ultimul rând, creațiile. Nimic nu este lăsat în voia întâmplării. De unde vine inspirația (atât de capricioasă!)? m-am întrebat. 

Mă inspiră povestea. Eu încă mai trăiesc din povești. Apoi, vine totul intuitiv. Ne-am dorit foarte mult să lansăm o colecție, dar încă nu știm când – iunie sau septembrie – și nici sub ce formă se va desfășura. Depinde de reguli, de numărul de participanți care vor putea fi prezenți la eveniment. Depinde dacă lansarea se poate organiza în interior sau doar la exterior.

Personal,  mi-aș dori ca evenimentul să se desfășoare în perioada și locul potrivit, chiar dacă va fi nevoie să-l facem mai târziu. Pentru că îmi doresc foarte mult să transmit cât mai bine mesajul acestei colecții. Să putem oferi bucuria momentului și să poată fi gustat, simțit, trăit. Îmi doresc ca spectacolul, lumina, creațiile să fie așa cum ne-am propus: pe măsura așteptărilor.

Exclusivități: modele din noua colecție

Creație Colecția hippie Liza Panait

6 exclusivități din noua colecție Liza Panait

Mărturisesc  sincer, nu am vizitat multe ateliere de creație aparținând marilor creatori. Dar, am trecut pragul câtorva magazine ale unora dintre aceștia și, am fost surprinsă (a se citi dezamăgită), deoarece nu am găsit modele pentru alte măsuri decât cele de manechin.

Firește, noi celelalte, ne întrebăm ce putem face dacă nu suntem toate de dimensiuni 90-60-90(cm)? Nu ne mai îmbrăcăm decât în haine produse în serie? Răspunsul îl aflăm dacă vizităm showroom -ul, magazinele sau atelierul fashion designerului. Aici, eu am găsit pe lângă armonie, modele pentru toate dimensiunile, vârstele, gusturile și ocaziile. Am înțeles și de ce.

Adresabilitate mare

Un creator trebuie să lucreze pentru toate segmentele, mai ales dacă are un business. Nu mi se pare corect să vitregesc pe cineva. Nu poți lucra doar pentru acest segment (dimensiuni 90-60-90). Eu mă adresez tuturor segmentelor de vârstă, de fapt acesta este și câștigul: adresabilitate cât mai mare. 

Niciodată nu mă gândesc că obiectul respectiv îl lucrez pentru a fi vândut. Mă gândesc la el ca și cum ar fi pentru mine, pentru cineva drag. Poate de aceea am modele pe care nici prin gând nu mi-a trecut să le vând. Nu știu ce voi face cu ele, dar îmi sunt atât de dragi încât le păstrez. Spre exemplu, cele din Colecția Regina Maria, dar mai am și altele care îmi sunt foarte dragi, nici nu le-am scos la vânzare. Mă voi gândi la o soluție, poate o expoziție în atelier, vom vedea în timp.

Desigur, aș mai fi stat mult să ascult cum povestește creatoarea de modă Liza Panait despre experiențe, despre creații, tendințe, materiale sau culori. Și din care am de învățat!  Din păcate, timpul este deosebit de intolerant și nu ne permite să-l ignorăm! Așadar, a venit vremea să încheiem acest interviu – poveste – exclusivități. Dar nu înainte să aflu care sunt materialele preferate de creatoarea de modă. De asemenea, să adreseze câteva gânduri cititoarelor blogului, iubitorilor de frumos.

Aproape de final

Catifeaua și inul sunt printre preferatele mele. Sunt îndrăgostită de ele. Chiar voi pregăti și o colecție de in. Dar, toate materialele îmi plac. În atelierul meu veți întâlni toate tipurile de materiale – viscoză, pânză topită, cașmir, dantelă, etc.

Cititorilor blogului, tuturor iubitorilor de frumos le doresc în primul rând sănătate. Este o urare care a devenit foarte importantă. Să uităm ce a fost, desigur, teoretic, pentru că sigur nu vom putea uita ușor prin ce am trecut. Am trăit ceva din care cred că am învățat cu toții. Am învățat să trăim cu mai puțin, să dăm importanță lucrurilor pe care nu le consideram importante. 

În mod special femeilor le transmit mesajul: Femeia trebuie să realizeze că este importantă. Dacă nu este importantă pentru ea, nu este importantă pentru nimeni.  E necesar să se iubească. Trebuie să se prețuiască și să-și dea seama de importanța ei. Le mai spun că trebuie să  învățăm să trăim din nou și să apreciem familia și sănătatea. Să ne dorim să fim fericiți.

În încheiere

Iar eu îi mulțumesc doamnei Liza Panait și pe această cale pentru amabilitatea și disponibilitatea cu care mi-a acordat interviul. De asemenea, mulțumesc pentru exclusivități: piese din colecția nouă și informațiile interesante pe care le-am aflat! Bineînțeles, nu în ultimul rând, mulțumesc pentru timpul prețios și de extraordinară calitate pe care mi l-a oferit! Și îi doresc, îmi permit să afirm în numele tuturor cititorilor, multă sănătate, mult succes și inspirație!

 

Până data viitoare, simțiți-vă liberi și prețioși!

 

Cu drag, Unique by MM

Mulțumesc pentru vizită!

Vă aștept cu articole interesante și despre sănătate, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

Citiți și: Baia și strigătul de ajutor: SaviniDue

Dor și amintiri de călătorie – Durău

Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

Sursa foto: arhiva personală

Rate this post