• Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Am revenit! Da, tot ce este frumos ține puțin, știm deja cu toții. Dacă în ultimul articol al jurnalului Reset promiteam că voi povesti despre experiența mea ”culinară” din vacanță, așa fac. Cu ce aș putea începeee, hai să vă spun cum stau lucrurile cu greutatea, ce spuneți? Ei bine, nu am mai slăbit, dar pentru mine este foooarte important că nici nu am adunat kilograme. În concluzie, am rămas cu aceeași greutate, adică cele 7 Kg minus. Sunteți curioși să aflați cam cum am procedat? Dacă am avut un stil de viață sănătos și în vacanță?

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Presupunând că da, încep povestea cu mențiunea că nu am avut un plan alimentar de care să mă țin. Am întocmit însă o  listă a alimentelor și câteva principii/reguli de care să țin cont. Vacanța se petrecea într-o zonă/țară în care peștele, fructele de mare, legumele și fructele sunt din abundență. Asta și prețurile mici m-au ajutat mult. Dar asta nu înseamnă că am mâncat doar pește/fructe de mare. Doar  am profitat de toate oportunitățile.

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Și cum aș fi putut să nu o fac? Cum să nu-mi iau merluciu, caracatiță, calamar, sardină, ton, scoici și alte nebunii proaspete, scoase/pescuite cu doar câteva ore înainte din mare? Și mai ales, la prețuri foarte bune. Tot din aceste considerente, al prospețimii, calității și prețului, mi-am luat carne de curcan, creveți sau procsiuto crudo.  Merg în vacanțe pe sistemul do it yourself, prin urmare, mare parte din mesele de prânz mi le pregătesc în bucătăria apartamentului închiriat.

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

   

  Sfatul Cristinei

  Știam că produsele sunt în parametrii și normele impuse fiind inscripționat pe etichete ”fără zahăr, fără gluten, fără lactoză” etc. Cu toate acestea, am urmat sfatul Cristinei și am citit toate informațiile de pe produse înainte de cumpărare. Tot de la Cristina am aflat ceva de care mi-am amintit când am servit sau cumpărat pâinea. Este vorba despre timpul creștere și coacere, foarte mic de obicei, care face ca procesele să continue în organismul nostru. Ei bine, se vedea cu ochiul liber la cele mai multe produse că acești timpi erau mai mari.

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Prânz

  Revenim la tema noastră: cum m-am descurcat cu planul alimentar în vacanță. În mare parte masa de prânz fiind servită acasă, din produsele pe care le-am amintit plus legume, salate, mi-am alcătuit singură meniurile. Legume trase la tigaie, pește și carne, salate. Când prânzul ne prindea pe drum, serveam la terase meniuri care constau în supe, pește, carne de curcan/iepure. Făcute la grătar, cu legume trase la tigaie și salate.

  Mic dejun

  Cu micul dejun a fost destul de simplu pentru că îmi plac lactatele, pasta de avocado, sosurile specifice zonei. Fie că serveam acasă fie că alegeam ceva pe terasele de pe malul mării/oceanului, a fost ușor de ales.

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

   

  Abaterea de la regulă a constituit-o lipsa ouălor, nu lipseau, așa am vrut și, câte un dulce(hi-hi). Doar era vacanță? Nu am învățat de la Resetbylimitless alias Cristina, că nu este cazul să mă simt vinovată, să acuz sau să mă scuz? Am pus în practică! Dar știți cu ce am compensat?

  Cu mersul pe jos. Făceam zilnic kilometri de mers pe jos, aș fi dat peste cap aplicația pedometru dacă nu aș fi dezactivat-o (haha). Uneori îmi confirm că sunt(em) mult mai puternic(i)ă decât cred(em). Dacă cineva mi-ar fi spus că pot merge aproximativ 15-17 Km într-o zi și să mă mai ridic, aș fi spus că face o glumă (proastă).

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Cina

  Buuun. Am ajuns la cină. Cum m-am descurcat cu mesele de seară? Serveam la restaurante pe care le știam sau acolo unde localnicii erau în număr mare, platouri cu pește, fructe de mare, salate și papas arrugada. După care, făceam plimbarea de seară, lungă și aceasta, dar cu multe opriri. Am și aici de mărturisit abateri: un sfert, o jumătate de pahar de vin bun, un pahar de șampanie, am auzit că face bine la inimă :)). Într-o seară, un Mojito iar în alta, un pahar de Sangria.

  Stil de viață sănătos și în vacanță?

   

  Despre gustări, ce să mai spun decât că a fost lumea mea de răsfăț într-ale fructelor! Papaya, banane de la ele de-acasă, ananas, mango, avocado ș.a.m.d. Cum v-ați dat seama, nu am simțit să sunt constrânsă în vreun fel din punct de vedere al stilului de mâncare ales. Am avut, cu mici excepții că doar era vacanță, un stil de viață sănătos și în această perioadă. Sunt mulțumită că am ales programul Resetbylimitless. Evident, voi continua.

  Citește și articolul de aici.

  Până data viitoare, fiți sănătoși, inteligenți, unici!

  UniquebyMM

  Categories: Jurnal Reset, Sănătate

  Etichete: , , , ,

  One thought on “Stil de viață sănătos și în vacanță?

  Lasă un răspuns