Duminica de regulă ne relaxăm cu toții. Ce înseamnă relaxarea pentru fiecare dintre noi însă este alt subiect. La fel îmi propusesem și eu în această duminică. Să mă relaxez pe terasă, în fotoliul-balansoar (favoritul meu!), ascultând  muzica preferată și savurând cafeaua. Asta până au apărut  gândurile să-mi schimbe programul. Despre asta vreau să vorbesc, duminica în care mă simt mândrăiubită, frumoasă, prețuită recunoscătoare!

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Mi-am amintit că am trăit episoade importante, frumoase pe care le-am trecut cu vederea. Le-am strâns acolo în sipetul sufletului și le-am încuiat înainte să – mi arăt recunoștința.

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Prin urmare, deschid sipetul și las o filă scrisă din trăiri, un fel de conștientizare a acestora. Ar fi trebuit să-mi exprim spre exemplu, mândria și bucuria de bunicuță fericită, față de rezultatele absolventului clasei întâi.

Când spun ”bunicuță” am imaginea bunicuței într-un balansoar croșetând, cu ochelarii pe nas. Hmmm, da, dar este o imagine ”de pe vremuri”, care nu coincide celei de astăzi. Bunicuța ”modernă” stă în balansoar, dar cu laptop, tabletă sau Smartphone, citind sau scriind pe blog, după caz (hahaha).

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Aaa, stai că bunicuța sunt eu, despre mine era vorba (?!?) Dar nu am nici laptopul nici, nici.. Doar  fotografiile piticului și o carte pe care nu am deschis-o.  Încă. Da, era vorba despre gânduri (de) viață, (re)trăiri și recunoștință, și… trebuie să iau laptopul să scriu. Asta până nu uit, căci de la o vârstă, te lasă una-alta. Noroc că la mine a început cu vederea (hihi). Sunt o bunicuță tânără și treaba cu memoria ”de la o vârstă” nu este o regulă, mă îmbărbătez eu :).

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Sunt mândră

Buuun. Să mergem mai departe! Sunt mândră și recunoscătoare și pentru că sunt părinte, iar sfârșitul anului școlar coincide cu ziua de naștere a geamănului din familie. Păi nu sunt acestea motive de bucurie și sărbătoare?  Mai adaug diploma și premiul Spring SuperBlog 2018 și chiar că sunt destule motive pentru sărbătorit. Desigur, am sărbătorit cum se cuvine: cu tort, șampanie, voie bună.

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Cofetăria Minimal

Musai trebuie să fac o paranteză. Din cauza lipsei de timp și succesiunii evenimentelor am fost nevoită să înlocuiesc tortul casei. Fac de obicei, cu mare drag, rețete proprii sau inspirate din cărțile de bucate, cu materie primă și ingrediente sănătoase, naturale. Atunci când situația o impune însă,  cumpăr unul. Cofetăria la care merg cu încredere (de când s-a deschis, peste 20 ani) fiind închisă, am ales cofetăria Minimal Pantelimon. M-au ajutat ce-i drept și câteva review-uri.

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Locația mică, cochetă, plăcută ochiului, avea o vitrină special amenajată cu torturi. A apărut o doamnă amabilă care mi-a prezentat câteva variante de tort cu detalii despre cremă, compoziție etc.

Doream ceva cu fructe, cremă răcoritoare și ciocolată.  Am mers pe recomandarea doamnei, un tort cu două tipuri de cremă, mix de fructe, totul îmbrăcat în glazură de ciocolată.

Alegerea s-a dovedit a fi excelentă. Cremele fine și răcoritoare, fructe din plin, ciocolata care echilibra gustul au câștigat aprecierea sărbătoritului și invitaților.

Închid paranteza explicându-vă de ce am simțit nevoia să o deschid. Cred că trebuie să spun, să subliniez, să scot în evidență lucruri dar și oameni. Cei care își fac meseria, țin la standardul ridicat al calității, respectă semenii, munca și valorile.

Vorba unei prietene, nu e ”fartiție”(capriciu, moft), ci asta este , va fi convingerea mea sinceră.  Mi se pare absolut normal să spun/scriu și  despre lucrurile bune, să evidențiez succesul, efortul. Absolut pro bono!

Mă simt mândră, iubită și prețuită

Concluzie

Completând cu evenimentul de la începutul lunii, tabloul lunii iunie de până acum, este întreg. Ca o concluzie, aș spune că tabloul are tot ce îi trebuie pentru a fi apreciat: culoare, varietate, bucurie, lumină. Un tablou al vieții naturale, firești. Și, ce este mai important, să împărtășim cu alții.

Viața este prea scurtă ca să te trezești cu regrete dimineața. Așadar, iubește-i pe cei care se poartă frumos cu tine și uită-i pe cei care nu o fac. Crede că tot ce ți se întâmplă… nu este întâmplător!

Iunie nu s-a terminat, doar ziua mea de duminică ieșită din tiparul, definiția relaxării. Duminica petrecută așa cum mi-am dorit! Voi cum petreceți duminicile, cum păstrați evenimentele plăcute din viața voastră? Care sunt motivele pentru care sunteți recunoscători, vă simțiți iubiți, frumoși, prețuiți…?

 

Până data viitoare, trăiește fiecare clipă cu intensitate, râzi, fii fericit, împărtășește cu alții!

 

UniquebyMM

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0