Dacă primăvara a fost cu/despre dive la Palat, vara a debutat cu Summer Food Blogger Conference 2018.  Invitată ca blogger ambasador, am răspuns prezent evenimentului care a avut loc miercuri 6 iunie. Eu am avut onoarea să particip la două din cele 8 ediții, dar sper să nu mă opresc aici. Așteptat mult, încă de la sfârșitul ediției de iarnă(!), evenimentul s-a desfășurat la  JW Marriot. Cu alte cuvinte, de la Palat la Grand Hotel JW Marriot.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Ce, cum a fost, ce caut, fotografii în stilul meu, (cu aparatura din dotare) dar și profi plus altelel voi povesti în  articol. Și chiar dacă se înțelege cu ”ochiul liber” ce înseamnă Food Bloggers, totuși voi detalia puțin.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Organizat de două ori pe an, sesiunea de vară și cea de iarnă, evenimentul reunește bloggeri, chefi, fotografi culinari, jurnaliști și branduri renumite. Un astfel de eveniment aduce o serie de avantaje partenerilor, contribuind la poziționarea brandului.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Câștigul, asocierea brandului cu specificul evenimentului și oportunității de a interacționa direct cu persoane relevante pentru companie pe de o parte. De cealaltă parte, informație, experiență, interacțiune, prietenie, deschidere.

 

Ce caut eu la acest eveniment? Chiar dacă nu sunt food blogger, mă interesează stilul de viață sănătos, noutăți din domeniu și nu numai. În plus, îmi plac oamenii și abia așteptam întâlnirea cu superbloggerii care își anunțaseră prezența: Raluca, Cristian, Daniel și iar Raluca. Mai sunt informațiile aflate de la oameni cu experiență, oameni care au reușit, foarte importante, de ajutor, cel puțin pentru mine.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

La ediția de iarnă am aflat lucruri pe care le-am aplicat ulterior cu rezultate net superioare. Spre exemplu, am aflat trendul și tips & tricks pentru Instagram, colaborarea cu brandurile sau ingredientele care asigură succesul unui blog. Fie el de food sau nu. Probabil intuiți deja că mai sunt rețete, secrete sau picanterii, ca la orice eveniment.

Summer Food Bloggers Conference 2018

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Summer Food Bloggers Conference 2018 a fost structurat  pe 5 sesiuni care au abordat subiecte de mare interes. Food styling trends,  Instagram trends, healthy food trends, chefs’ talk și bloggers’ talks, teme și subiecte importante pentru cei prezenți. Și numărul acestora a fost mare, un record ajuns la 200.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Dimineață, între 10 – 11,30, s-au desfășurat în paralel trei sesiuni, intragram, food styling și healthy, una mai importantă decât alta. Deși mi-a fost greu să aleg, am mers pe continuitate și am participat la ”Instagram trends”. Motivul, dorința de a afla mai multe despre instagram care se pare că va fi viitorul rețelelor sociale.

 

Cum spuneam, în iarnă am aflat multe lucruri care m-au ajutat, confirmându-mi alegerea corectă, potrivită mie și nevoilor mele. Celelalte informații le pot (puteți) afla din înregistrările puse la dispoziție aici.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Instagram trends

Mihai Băloianu, Adina Chițu, Cătălina Penciu și Monica Roșu ne-au destăinuit din experiențele, secretele sau opiniile personale cu privire la instagram (trends). Mi-am folosit programul coferinței pentru notarea celor mai importante idei, pentru că, nu-i așa, ceva tot trebuie să se întâmple. Vorba aceea, perfecțiune nu există! Mi-a lipsit agenda, exact când aveam nevoie de ea. Mare bai nu era, căci avem la îndemână multe alternative ale suportului pe hârtie pentru a reține ce mă interesa ):.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Și organizatorii au fost surprinși de numărul mare de participanți la acest panel, astfel că numărul de scaune s-a dovedit a fi insuficient. Problema a fost rezolvată, cum era firesc, doar că nu m-am mai putut bucura de condimentele oferite de Fuchs.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

În pauză, după savurarea cafelei Nespresso, am participat la concursul Alesto care s-a lăsat cu premii. Mmmm, mix de caju și merișoare, favoritele mele. Tefal a testat aparatele pentru cocktailuri și smoothie oferindu-ne o demonstrație a artei de a crea. Spectacol, muzică, aplauze și surprize.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

În căutarea prietenilor, ajung în fața locului amenajat de Finn Crisp. Provocați să ne folosim imaginația, ajutați de ingredientele puse la dispoziție,  te puteai înscrie  în (alt) concurs cu #tartineFinnCrisp.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Mai -mai  să ratez colțul Gelatelli unde se servea înghețată ornată cu ingredientele alese de fiecare. Sigur că nu am făcut-o, ba dimpotrivă. M-am bucurat împreună cu Raluca B de savoarea înghețatei până la ultima linguriță, înainte de a bate gongul sesiunii ”Chefs’ talk”.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Alex Petricean, Simona PopeNico Lontras, Alexandru Dumitru, Raluca Hritcu și Răzvan Exarhu și-au expus propriile idei pe temele propuse și moderate de Florin Itu. Bucătăria românească, tradițională, folosirea ingredientelor și a materiei prime, viziuni și multe alte subiecte foarte interesante.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

La final, timpul rămas l-am folosit pentru întrebări și răspunsuri. Foarte interesant de aflat care este abordarea fiecăruia, conceptul. Despre experiențe, în țară sau în străinătate și succesul care vine întotdeauna după multă muncă, indiferent despre ce domeniu vorbim.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Pauza de prânz s-a desfășurat în același mod. Între felurile de mâncare și o demonstrație, poze, discuții între prieteni sau participanți și invitați. Întrebări și răspunsuri, sesiuni foto, filmări sau interviuri, fiecare cum se descurca sau dorea.

Bloggers’ talk

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Pentru ultima parte a evenimentului, organizatorul, Evensys a pregătit  sesiunea ”Bloggers’ talk”. I-am întâlnit pe unii dintre cei mai buni, de succes. Geanina Staicu Avram- Jamilacuisine.ro,  ne-a spus că folosește în proporție foarte mare canalul youtube, puțin facebook, deloc instagramul.

Ne-a dat câteva sfaturi cu care a fost de acord și Teodora Istrati – Teoskitchen.ro, discuția însuflețindu-se spre satisfacția și admirația noastră. Teo ne-a împărtășit la rândul său experiența cu rețelele proporția folosirii facebook și instagram fiind cam aceeași încercând un echilibru.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Cristina Mazilu – Mazilique.ro, Camelia Jugănaru -Găteșteușor.ro, Cristina Toth – Divaînbucătărie.ro  cât și Mădălin Simion wine and knivesmoderator, au punctat abordările personale cu privire la rețelele folosite. Au răspuns întrebărilor din public, au adus noutăți și completări foarte interesante temelor propuse. Rețeta succesului nu există, dar concluzia unanimă a fost, abordarea în stil propriu. Să scoți în evidență ceea ce te diferențiază de ceilalți, să mergi pe drumul tău cu pasiune, muncă și convingere.

De la Palat la Grand Hotel JW Marriot

Timpul s-a scurs, nu știu când, cu gândul la subiectele calde dar și la viitor, ediția cu numărul 8 a Food Bloggers Conference s-a încheiat. Cu o mică atenție din partea partenerului Lidl și satisfacția unei zile de succes, ne-am despărțit de tot ce a reprezentat evenimentul.

Dacă ar fi să concluzionez, aș spune așa: am rămas cu inspirația câtorva rețete, nu doar culinare, cunoștințe și prieteni noi dar și informații prețioase. Pe bune!

UniquebyMm

 

Sursă foto: facebook Food Bloggers Conference