Bun găsit! Vă amintiți că v-am povestit despre CSR? Despre cât de impresionată am fost de voluntariat, voluntari și proiectele de fapte bune. Dar despre Campionatul de bine? Asta înseamnă că nu trebuie să vă surprindă articolul de astăzi și nici să mă explic de ce vreau să vă povestesc despre acest subiect. Mai exact, despre oameni mai puțin favorizați de soartă, oameni care suferă, care se luptă cu boli incurabile. Asta cred eu despre copiii, tinerii, maturii, indiferent de vârstă, căci boala nu are preferințe, că sunt mai puțin favorizați de viață.  Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața. Da, există viață și  după … diagnosticarea cu cancer.

Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața

Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața

Una dintre cele mai urâte dintre bolile acestea  este cancerul. O luptă dură, în care mulți sunt abandonați de prieteni sau chiar familie iar speranța devine o himeră. Boala în care psihicul, moralul are un rol foarte important. Izolați, lăsați singuri în lupta cu boala, șansele acestor oameni sunt reduse la minim. Frământările, întrebările fără răspunsuri, nesiguranța îi marginalizează, făcându-i și mai vulnerabili în fața bolii.

Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața

Au nevoie de o comunitate în care să poată discuta despre problemele bolii, despre experiențele celor au au reușit. Un fel de ”lume a lor”, o comunitate în care pot discuta cu oameni ca ei despre subiecte considerate tabu. În care să fie înțeleși, din care să-și ia mai multe detalii, informații despre  boală, tratamente.

 Aplicația mobilă VIA

Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața

Iată că unii chiar reușesc să facă ceva răspunzând nevoilor acestor oameni iar noi avem obligația morală să răspândim vestea. Este vorba despre aplicația mobilă VIA. Prima aplicație mobilă din România care se adresează tinerilor maturi bolnavi de cancer sau supraviețuitorilor de cancer.

Suferința, tranșeea unde începi să-ți înveți viața

Asociația Little People a creat aplicația mobilă VIA. Această aplicație vine în întâmpinarea tinerilor maturi cu vârste între 18 și 39 de ani bolnavi de cancer sau supraviețuitorilor de cancer.

Beneficiile aplicației VIA

Aplicația VIA permite utilizatorilor să comunice între ei, să pună întrebări fără teama de a fi respinși sau neînțeleși. Să afle răspunsuri și detalii despre boală de la cei care au trăit aceleași experiențe, dându-le încredere, speranță, siguranță. Cu ajutorul aplicației tinerii  pot lega prietenii, pot comunica într-un spațiu securizat, virtual, pot crea legături care să-i țină ancorați în crezul vindecării.

Știați că există o aplicație destinată tinerilor maturi bolnavi de cancer sau celor vindecați de cancer?

Aplicația se poate descărca gratuit din App Store sau Google Play de către toți tinerii adulți bolnavi de cancer din toate centrele de tratament din țară.

Știați că există o aplicație destinată tinerilor maturi bolnavi de cancer sau celor vindecați de cancer?

Ce putem face noi, cum putem ajuta? Simplu: facem cunoscută existența acestei aplicații ajutând astfel tinerii afectați de cancer să treacă mai ușor peste  suferință. Citiți articolul, distribuiți, scrieți la rândul vostru sau spuneți mai departe despre aplicația VIA a Asociației Little People.

 

 

UniquebyMM

 

Articol înscris în Campania umanitară  Blogal Inițiative ”Știai că există o aplicație mobilă destinată tinerilor adulți afectați de cancer?”.

Sursa foto: /itunes.apple.com/

 

Rate this post