Bun găsit! Tinerețe fără bătrânețe pentru tenul meu. După ușoara mâhnire de zilele trecute, viața mi-a oferit din nou, puțin din generozitatea ei: surprize minunate. Una dintre acestea, a fost din partea Brander & Apidava, care mi-au trimis alte două produse pentru îngrijirea tenului. Mărturisesc sincer, am privit-o ca o compensație!  V-am spus eu că viața ne (mă) răsfață :)!  Campania ”cum să te demachiezi corect, cu produse Apidava”  mi-a dat un motiv în plus de a reveni cu un articol despre frumusețe, ritual de îngrijire: Tinerețe fără bătrânețe pentru ten.

Tinerețe fără bătrânețe pentru tenul meu

Am vorbit deja despre cât de mult mă preocupă îngrijirea tenului și cum decurge ritualul meu. Apropo, de la un timp, mă frământă ceva și am să vă mărturisesc și vouă: Ce credeți,  îngrijirea tenului (corpului) ar trebui să facă parte din programele de dezvoltare personală? Eu înclin spre un răspuns afirmativ. De ce?

Pentru că  un ten bine îngrijit îți dă încredere în tine. Cu un ten radiant, senin, bine îngrijit, proaspăt, te simți atrăgătoare, frumoasă, sigură pe tine (vezi Cleopatra!). Și-atunci, de ce să nu facă parte și ritualul de îngrijire din dezvoltarea personală? În plus, senzația pe care o trăiești la o ”ședință” de îngrijire și după, este una de relaxare, o stare de bine, de răsfăț. Voi nu asta simțiți?

Acum, înapoi la oile, pardon, ritualul nostru,  să vorbim despre demachiere și tonifiere. Laptele demachiant și loțiunea tonică purifiantă care fac parte din cele 24 produse Apidava  Cosmetic Line,  au ingrediente de bază mierea, propolisul, ceara. Înainte de a povesti despre laptele demachiant și loțiunea tonică, voi vorbi puțin despre principalele ingrediente naturale.

Despre miere, știm deja că este considerată minunea naturii,  eu o ador, cunoaștem nenumăratele beneficii și utilizări în diverse scopuri. Prin urmare, puțin despre beneficiile propolisului și ale cerii, pe baza experiențelor mele dar și a studiilor de laborator.

Ceara

 • componenții chimici – hidrocarburi, acizi grași, esteri, substanțe minerale, substanțe aromate
 • are acțiune dezinfectantă, cicatrizantă și nutritivă,
 • are efect pozitiv asupra circulației sanguine,
 • este considerată remediu împotriva îmbătrânirii,
 • nu lasă  urme de grăsime, are miros plăcut, asemănător  mierii
 • este rezistentă la umiditate, oxidare și atac microbian
 • curăță și protejează epiderma, dar are un important rol și în revitalizarea și hidratarea pielii.

Tinerețe fără bătrânețe pentru tenul meu

în cosmetică 

 • acțiune impermeabilizantă, trofică și reparatorie asupra tegumentelor,
 • prezența vitaminei A- acțiune antibiotică,emolientă iar alături de propolis, dezodorizantă prin aromele sale.

Propolisul sau cleiul albinelor

În etimologia greacă propolis înseamnă  ajutor pentru cetate. Cunoscut încă din antichitate, propolisul a fost folosit de medicii din imperiul Roman. În timpul războaielor, medicii îl întrebuințau pentru vindecarea rănilor, prevenirea infecțiilor și calmarea durerilor.

 • componenții chimici – aminoacizi, antioxidanți denumiți biflavanoide, vitamine, minerale și enzime
 • are proprietăți anti-inflamatorii, antivirale, anti fungice
 • beneficiile propolisului sunt confirmate de studiile de laborator.

în cosmetică

 • folosit pentru efectul de întinerire al pielii,
 • crește fluxul sanguin cutanat ducând la refacerea tonicității pielii.

Demachierea cu ajutorul laptelui demachiant

Acum să trecem la demachierea cu ajutorul laptelui demachiant cu unt de Shea, ulei de măsline și ulei de Jojoba, propolis, miere și ceară de albine. Demachierea este procedeul cu care începe orice ședință de îngrijire a tenului. Demachierea nu se face doar pentru a îndepărta machiajul ci  și pentru a înlătura excesul de sebum, praful, impuritățile sau transpirația.

Laptele demachiant Apidava este ușor de folosit, aflat într-un recipient de 200 mililitri prevăzut cu atomizator. Pus pe o dischetă, se aplică dimineața și seara, pe față, gât, decolteu, masând cu blândețe după care se îndepărtează. Textura moale, cremoasă și fină cu miros plăcut, intră imediat în piele.

Efectul: lasă tenul curat, revitalizat. Împrospătează și hidratează pielea, protejează epiderma și stimulează circulația sanguină.

Loțiunea tonică purifiantă

Tinerețe fără bătrânețe pentru tenul meu

Următorul pas al îngrijirii și menținerii tenului este tonifierea. Loțiunea tonică purifiantă fără alcool, cu miere, propolis și extract din flori de salcâm, poate fi folosită pe orice fel de ten, inclusiv cel sensibil sau cu probleme, deoarece nu conține parabeni.

Ușor de folosit, prezentat frumos într-un recipient de 200 mililitri care conține loțiunea lichidă, se îmbibă bine discheta demachiantă. Se aplică pe pielea curată, dimineața și seara, insistând pe zonele cu probleme, evitând zona ochilor.

Tinerețe fără bătrânețe pentru tenul meu

Efectulactivează circulația sanguină și restabilește ph-ul natural al pielii, purifică, lasă tenul proaspăt și revigorat.  Propolisul, cunoscut ca antibiotic natural, acționează în profunzime asupra porilor curățându-i și controlând excesul de sebum.

Concluzii

Vă invit acum să facem împreună un exercițiu de imaginație. Să punem împreună beneficiile mierii, propolisului și cerii cu acțiunile vitaminelor A, B, E, F, H și P și mineralelor prezente în untul de Shea, uleiul de măsline, uleiul de Jojoba. Să adăugăm aminoacizii și polizaharidele extractului din flori de salcâm. Fără pretenția unei concluzii științifice, cred că este la îndemâna oricui percepția efectelor benefice ale acestor ingrediente asupra pielii tenului.

Care femeie nu și-ar  dori tinerețe fără bătrânețe pentru tenul său? Răspunsul îl avem chiar aici, aproape de noi, în natura binevoitoare, generoasă din care preluăm ingrediente. Uneori ne ducem cu gândul la produse scumpe ca soluții în îngrijirea și menținerea tenului, dar ne contrazice mama natură, realitatea din jurul nostru.

Cheia este la noi!

La fel cum nu este suficient să citești pe eticheta produselor alimentare doar data expirării ci și compoziția, vă sfătuiesc să vă documentați și asupra produselor cosmetice. Calitatea nu stă nici în prețul astronomic, nici în branduri de renume. Calitatea o găsim în ingredientele naturale și efectele/beneficiile lor, cât și lipsa parabenilor, coloranților,  phenoxiethanolului sau parfumului.

Aleg întotdeauna să mă informez, să învăț mereu, să descopăr, să mă conving pe propria piele.. În alegerile mele primează brandurile românești care confirmă, care se respectă și mă respectă, care reușesc să demonstreze calitatea produselor naturale.

Laptele demachiant și Loțiunea tonică purifiantă Apidava sunt produse care m-au convins. Mai mult, prețul accesibil oricărui buzunar nu are cum să nu ne influențeze  alegerea.  Voi folosiți produse Apidava?

Până data viitoare, fiți încrezătoare, atrăgătoare, frumoase și alegeți produsele cu ingrediente naturale!

 

UniquebyMM 

 

Mai multe despre Apidava aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0