Bun găsit! Bun găsit! Astăzi vă aduc în atenție  un subiect, cum să-i spun eu să fie cel mai potrivit, hai să zic, tentant. De ce? Pentru că nu cred să existe om sau, poate într-un procent foarte mic, care să nu fi visat măcar o dată să-și facă o afacere. Să fie propriul șef, să lucreze în confortul casei, să o gestionezi de oriunde din lume, să- și facă propriul program. Să muncească pentru el și familia lui. Recunoașteți, vă regăsiți ideile, nu-i așa? Eu, sincer, am făcut, nu doar un exercițiu de imaginație ci am mers mai departe. Ei, nu a fost chiar așa cum am descris mai sus, dar pe aproape. Cu multă muncă, dar cine a spus că se poate altfel, (depinde de muncă 😊)și fără succes. După această experiență, sinceră să fiu, încă mă întreb: Vreau afacerea mea sau nu?

Vreau afacerea mea sau nu?

Vreau afacerea mea sau nu?

Am învățat însă câte ceva din experiența aceea. Pentru că, niciodată să nu spui niciodată, reușita stă în puterea de a crede în tine, de curaj, pasiune dar și de cunoaștere. Nimeni nu se naște învățat sau cum spun eu, toată viața ai de învățat, prin urmare, învățăm și despre ”Cum ar fi să ai propria afacere pe Amazon?”.

Pentru asta am făcut preambulul: voiam să mă(vă) pregătesc sufletește și să vă spun ca de obicei, ce cred sincer. Cum aminteam, am avut curajul de a porni la drum cu o afacere proprie, dar am dat chix. Vedeți voi, nu este suficient să te pregătești doar cu elementele de bază, câteva indicații, foarte succint prezentate într-o cărticică de câteva pagini. Și nici să investești bani și muncă. Nup. Dacă nu faci studii complete, piață de desfacere, impactul produsului, plan, transport, depozitare etc. totul este în zadar. Cam asta am învățat eu din experiența avută.

Vreau afacerea mea sau nu?

 

AMZ Academy

Acum este vorba de altă abordare, de ceva mult mai soft. O afacere pe Amazon, cel mai mare magazin online din lume se poate face acum și la noi. Business-ul poate fi înțeles de oricine își dorește să facă unul, pentru că are la îndemână un curs Amazon de 4 luni. Este vorba de 5 tineri traineri care vând cu succes pe Amazon de peste 1 an și jumătate și care au creat AMZ Academy. Motto-ul lor: ”Succesul nostru este și succesul vostru”. Dacă nu ești încă pregătit, ca și mine, poți accesa webinarul gratuit. Scopul este să reușești să construiești o afacere rentabilă, folosind informațiile și suportul specializat oferit în mod transparent.

Dacă aș începe un business pe Amazon aș nevoie de o sumă de bani, logic, de 2500-5000 $. Vestea bună, AMZ Academy doresc să creeze Comunitatea românească de peste 1000 de vânzători profitabili pe Amazon unde oferă suport calificat.

Fire practică

Pasionată de frumos, scris, iubitoare de copii, natural, unic, m-aș fi îndreptat probabil spre o afacere cu haine, jucării sau cărți. Pe care măcar să le pot personaliza, deși visul ar fi să le creez chiar eu. Fire practică, am totuși o experiență, zic :),  am ales să merg către ceva care este de nelipsit de pe un birou. Argumentez în câteva cuvinte.

Pornind de la timpul petrecut în fața unui laptop, device, la un birou, m-am gândit că sunt lucruri de nelipsit. Acestea însă pot fi cât mai prietenoase, naturale, cu factori cât mai puțin agresivi cu sănătatea. Pe lângă aceste argumente, m-am gândit că trebuie să am în vedere ca suma produselor să fie una accesibilă.

Produse

Prin urmare, după ce mi-am căutat produsele, am studiat prețurile și piața, m-am oprit la trei produse. Trei, pentru că ar putea fi achiziționate separat sau combinate (2) sau pachet(3). Suma la care m-am gândit este maxim 50 $. Oricum, dacă am înțeles bine, odată ce m-am hotărât asupra produselor voi putea negocia și obține prețuri mai bune pe piața din China, spre exemplu.

Pot stabili condiții favorabile la transport și depozitare, toate acestea pentru un preț potrivit care fac produsele mele vandabile. Presupunândpachetul meu ar costa 50 $, voi putea face prima comandă încadrându-mă în suma propusă, aproximativ 2.500 $ – 3.000$.

  • Mouse din bambus prietenos cu mediul și anti radiații 

Vreau afacerea mea sau nu?

  • Suport pentru telefon/device

Vreau afacerea mea sau nu?

  • Nelipsita cană de cafea/apă, mi-a plăcut desingn-ul și mesajul :).

Vreau afacerea mea sau nu?

  • Lumânări cactus

Am ales aceste produse și pentru că aș dori să le personalizez, iar acestea îmi permit. Pentru comenzile de două produse voi oferi gratuit o lumânare -cactus, iar pentru cei care vor comanda trei(pachet), bonus trei lumânări.

 

Vreau afacerea mea sau nu?

 

Concluzie

Concluzie: Eu am făcut o simulare, un exercițiu de imaginație pe care vi l-am expus. Există argumente pro pentru o afacere pe Amazon. Ai suport  calificat, asistență non-stop, webinarii înregistrate și live, curs și ajutor de punere pe picioare a afacerii. Dacă mi-aș face eu afacere pe Amazon? După ce aș învăța tot ce trebuie din webinar/curs, dacă aș dispune de bani, da, aș putea. Până atunci, vă las pe voi să vă documentați mai mult și vă invit să-mi spuneți care este părerea voastră.

 

Până data viitoare, puneți  visul la dospit, alegeți inteligent!

 

UniquebyMM

 

Sursa foto: facebook.com/pg/blogonyou/; www.amazon.com; arhivă personală

 

Campania ”Cum ar fi să ai propria afacere pe Amazon?” Blogonyou