Salutare, prieteni! Am făcut eu ce-am făcut și mi-am demonstrat, încă o dată :)!) că sunt ca nimeni altcineva. M-am pricopsit cu un ”cadou” de zile mari, un virus gripal. Recunosc,  nu primisem așa cadou de ziua mea până acum! Imaginați-vă ce ”plăcere”! Dar, ce puteam face decât să merg la medic sau  să caut remedii, tratamente, rețete naturiste?

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Zis și făcut, plec la cabinet unde, ghinion, medicul este plecat în concediu. Peste toate, aglomerația din trafic ne pune nervii la încercare. Reușim totuși performanța de a ne strecura și debarcăm într-o farmacie unde umplem sacoșa cu antivirale, antialgice, antituse și tot tacâmul.

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Taman când mă gândeam că aș merita totuși o prăjitură dacă tort nu, șampanie nu, sună telefonul. La celălalt capăt, vocea poștașului care se lamenta de zor că este în fața porții cu un colet. Rugându-l să ne aștepte puțin, am lăsat totul la o parte și am pornit în trombă spre casă.

Hai că nu este totul pierdut, uite și o veste (singura!) bună: coletul era de la Brander. Acesta conținea  un ursuleț haios plin cu miere de salcâm și o pungă de caramele cu polen marca Apidava.

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Pe lângă drăgălășenie, ursulețul poate deveni sursă de inspirație și pictură pentru pitic. Recipientul are o cantitate netă de 250 grame miere salcâm iar sistemul de folosire prin capac este ușor de folosit.

Beneficiile mierii și ale polenului

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Cunosc beneficiile mierii și ale polenului pentru corp în general dar și rolul lor în gripă, răceală sau alte afecțiuni, de când eram copil. Am avut norocul ca mierea, polenul și alte produse apicole să fie nelipsite din alimentația noastră. În vremea copilăriei, o bătrânică din vecini mă chema de câte ori scotea mierea din stup și îmi servea miere proaspătă, la farfurie :) !

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Despre  beneficiile mierii și polenului pe care eu le știu vreau să vă vorbesc și vouă pentru că, nu-i așa, informația trebuie să circule. Mierea de salcâm este denumită și mierea monofloră, însemnând că albinuțele sunt fidele unui singur tip de floare, culegând polenul numai din florile de salcâm. Recunoscută ușor, după culoare, gălbui, auriu deschis, mierea de salcâm este asimilată ușor datorită fluidității sale, oferind energie, substanțe bioactive și nutritive organismului.

Datorită conținutului mare de fructoză, cu 41,7% mai mare decât celorlalte sortimente,  mierea de salcâm este singura miere naturală din România care nu cristalizează. Cristalizarea se face foarte greu, după doi ani.

Remedii, tratamente, rețete naturiste

De asemeni, este un cocktail puternic de vitamine B1, B2, B6, B12 iar împreună cu celelalte beneficii și datorită capacității de asimilare este recomandată de medici. Este recomandată copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu glicemia la limita de sus, adică începutul de diabet. Astfel, este folosită în tratarea tusei, infecții bronhice, pneumonie, tuberculoză, ulcer, gastrită hiperacidă, reumatism, afecțiuni cardiovasculare, insomnie etc.

Caramele cu polen

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Al doilea produs din colet, o punguță de caramele cu polen în greutate de 250 grame.  Să vă povestesc însă puțin și despre beneficiile polenului. Polenul este unul dintre cele mai de preț daruri ale naturii fără de care plantele nu s-ar putea înmulți. Produs vital pentru albine și natură, polenul este o adevărată comoară și pentru organismul uman.

Bogat în aminoacizi esențiali, lipide, glucide, vitamine minerale și enzime, polenul are multiple recomandări terapeutice. Tulburări intestinale, afecțiune ale pielii, ale sistemul respirator, menținerea stării psihică, scăderea tensiunii, creșterea nivelului de energie  sunt o parte din afecțiunile tratate.

Remedii, tratamente, rețete naturiste

Iată deci câteva motive întemeiate pentru mine, care am cel puțin trei afecțiuni din cele enumerate. Am început cu un ceai cu miere și lămâie, am făcut imediat și o rețetă din străbuni, suc de ridiche neagră cu miere și m-am servit cu caramele. Tentație mare :))! Nu trebuie să fiți speriați, caramelele sunt moi iar mierea de salcâm mă ajută cu glicemia.

Închei prin a vă recomanda mierea de albine de salcâm și caramelele, produse benefice organismului, bucuria copiilor, mai ales că tocmai au început noul an școlar. Și a noastră, cei preocupați de sănătate. Vă las câteva poezii, stângaci făcute împreună cu piticul nostru :) inspirat de Martinel și caramele :).

Ursulețul năzdrăvan,
A lins mierea din borcan.
Cântă vesel Martinel:
Vreau mai multe borcănele
Fructe, miere, fagurele.
Oare-i plac și caramele? :)

Ursulețul Martinel
A răcit, dragul de el
Ceai cu miere a băut
Și el bine s-a făcut1f60a Remedii, tratamente, rețete naturiste.

Martinel e furios
C-a vărsat mierea pe jos.
Apidava l-a salvat,
Stocul i l-a împrospătat 1f60a Remedii, tratamente, rețete naturiste

Până data viitoare, bucurați-vă de beneficiile mierii de salcâm și polenului, pardon, caramele, indiferent de forme!

 

UniquebyMM

 

Campanie  Apidava și Brander

Rate this post