Bun găsit! Dragilor, încep prin a -mi cere scuze pentru zilele în care nu am postat, dar  există  explicații 😊. Vorbind serios, săptămâna a fost plină de  evenimente despre care vă voi povesti în curând. Până atunci, țin însă musai să mă revanșez. Nimic nu este întâmplător, deci lucrurile s-au aranjat de așa manieră tocmai pentru a veni cu un nou articol despre bucătăreală.

Nou articol despre bucătăreală

Nou articol despre bucătăreală

La unul dintre evenimentele la care urma să iau parte am primit vizita unei boggerițe. Entuziasm mare, povești și povestiri, schimb de impresii, opinii etc. Știți voi, simt că nu-i nevoie să dezvolt. Timpul a fost atât de scurt,  încât m-a pus în imposibilitatea de a pregăti feluri de mâncare sofisticate. Așadar, aveam o mare problemă : ce ii ofer de mâncare?

Nou articol despre bucătăreală

Trebuia să găsesc ceva pentru pentru a ieși din impas, prin urmare am apelat la “memorii” (așa se numește caietul meu de rețete :)). Uite-așa am găsit soluția salvatoare, salate. Prefer să fac diverse salate, câte  doua cel puțin odată, alternând cu alte produse, evitând mezelurile și produsele semipreparate. 

Nou articol despre bucătăreală

De acestă dată am ales  salata blanche și salata cu macrou afumat. Revanșa, despre care vă vorbeam constă în rețeta salatei blanche descoperită într-un hotel restaurant cu ocazia unei cine romantice. Mi-a plăcut atât de mult, încât am întrebat ospătarul ce conține, să mă verific😊. Reconstituită, adaptată și  reinterpretată, am început să o pregătesc acasă devenind imediat una dintre salatele preferate de toată familia.

Nou articol despre bucătăreală

Rețeta

Denumirea vine de la aspectul ei, care după cum v-ați dat seama, este alb. Este o salată sănătoasă, deosebită și fresh. Iată ingredientele de care avem nevoie pentru salata blanche:

-un piept pui fiert sau jumătate piept de curcan

-o țelină medie

-unul-doua mere

-zeama de lămâie

-maioneză, în funcție de gust.

-sare, piper, după gust.

Nou articol despre bucătăreală

Preparare

Se dă pe răzătoare țelina peste care se adaugă zeama de lămâie pentru a nu-și schimba culoarea. Apoi, adăugăm pieptul de pui/curcan tăiat cuburi și mărul ras și stors (dacă este cazul). Amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, potrivim de sare și piper. Se adaugă maioneză light (după gust) și se omogenizează.

Se pune în castroane și se ornează cu pătrunjel verde, rondele de măsline etc.

Sper ca salata blanche să placă și musafirului meu iar pe voi vă aștept cu idei și comentarii. Până data viitoare, inspirație și poftă bună!.

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0